abit of everything!

Wednesday, December 30, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

at this moment, i was sitting on the floor at our new place. Ye! Mengadap balcony. And hubby was snoring on the couch. Penat agaknya. he he he

Update about my interview, hmm..50-50 kot..a bit tough. But i don't know. If the luck on me, then ok la. But if it's not, kita cuba lain pulak. hu hu hu

Rumah? Hmm..okla. Ade kerusi, washing machine, microwave, fridge. Tapi TV xdak! Camne nak tengok bintang kecil final ni!!!

"takpe, esok kita beli tv ye!" hubby jawab. he he he

eh.okla. today is our first night here, so, Pak Teh & autie nak belanje dinner! yeay!! Nak bersiap jap!



MissSilent says: terasa jauh pulak dok sini. Rindu semua lah! ;p

the last entry before i moved on.

Wednesday, December 30, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

I guess, it's a last post from me in this room. Yeah, i've been staying with my in-laws since we got married. Alot things happen. Good and bad. I just take that as an experience of life. And now, hubby got a new job in Pearl Island, so we have to move. It's just a good luck to me. New Year. New Life. New Home. or maybe...New JOB? :)

Today, we just took our wedding certificate, takut kang kena tangkap basah pulak! he he he. And have a visit to rumah Tok Chik, and they gave us 2 pinggan antik! Buat kenang kenangan katanya! he he he. And we had dinner with Kak Pah single mingle lg, Bubuq&Sergeant the newly wed, nurul the getting married lady and the host sya&Pak Jong the pengantin lama selaku tuan rumah. Thanks sya for the dinner!!! :)

And now, I just done packing. EVERYTHING. From clothing to household item. From messing up to cleaning up progress. I'm tired. And i wonder, how tired am i bila dah masuk rumah baru nanti. Honestly speaking, alot things in mind now.

First, while u reading this, i might be on my way to Penang. And should reached there at noon. And FYI, i got a BIG interview later on at 3pm. :) So, guys, wish me LUCK ye!

Second, i still haven't got my pay check. And guess what? Hubby too! So, can u imagine how stress we are now? We both will only got our salary early January! Hmm..i am so upset. But what to do. Bukan boleh buat apa pon kan? Nak marah2 pon xguna.

Third, better not to tell la. :) I just hope that i can have my salary. So that i can buy what i want to buy. Freedom and satisfaction is when you can buy things with your own money! It's really different you know!

So, i should say bye bye to this room. And hopefully hubby will learn to be more patience. ;)

Adios.......



MissSilent Says: see you in Penang guys!!!

Masih dalam berduka.

Monday, December 28, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

at this moment, aku hanya bole meratap kesedihan. Dan redha saja.

me: i wanted to check on my salary. Everyone got their salary except me.
dont know who: ouh, ur name please..
me: *XXXXXXXX*
dont-know-who: anyway, all the account's department went for training. They only be back tomorrow.
me: no other people can check for me?
dont-know-who: NO. no one can check except the accounts dept. You have to call back tomorrow. no choice.

What the efff???????


MissSilent says: hello..i resigned. And i should get my pay because i worked till the very last day.
Aarrgghhhhhhhhhhh!!

Healthy activity?

Monday, December 28, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

After a long time tak mendaki, and i can still prove myself fit for any activity. he he he. Last saturday, hubby and his friends plan for a waterfall activity. It call, Air Terjun Sg. Lepoh, Ulu Langat. Further up Sg. Congkak. It's near Pangsoon i guess. The journey takes about 2 hours hiking and jungle trekking. Ouh. How i miss to do these again. 14 of us. Me prepare the egg sandwich and hubby marinate the chicken nite before. Turn out, SUPERB!!! :)

A great activity i must say. This is how i wanted to spend my weekend/holiday. I never feel regret to walk through a rough 3-8hours hiking and walking. I just love hiking! Whatelse? :) People will underestimate me if they see how can this skinny bitch mountain climbing or do stuff like that? But believe me ladies....I really have the energy okay. Ingat badan kurus tak kuat ke?! ;p

Really can't wait for another activity like this? Anyone?

Some pictures for your view.









MissSilent Says: a healthy weekend i must say! ;)

i feel loved!

Sunday, December 27, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Saya sangat bersyukur sebab dikurniakan rakan2 yang menyayangi diri saya! :)

a Million Thankssss to Puan Wartea, Pak Tam, Mak Thonk & Wak Thonk, Chip and nurul for the not-so-Surprised BBQ Dinner to me and hubby!! And the gift too! Eventually, you guys just stock up our wedding gift! he he he

What else i can say. A great nite! Even though me fell asleep at 12am while watching movie and the guys were playing "Pok Deng"! And i missed the exchange gift moment, which hubby represent us! :)



MissSilent: I'm just blessed with loving people around me! :)

Duit oh duit!

Thursday, December 24, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Bukak tutup bukak tutup pbe banking tu. Sampai cemuih nak bukak dah. Gaji xmasuk2 lagi. Haishh.

Untuk makluman semua, saya sudah pokai. Hasil dari duit terselit sana sini, saya berjaya mengumpul RM24. HE HE HE

Suami dengan baik hati meng'offer kan diri untuk hantar duit ke sini, tapi xperlu lah. Bukan nak beli apa pon. :)


MissSilent says: hari ni hari terakhir saya di pejabat ini.

sick and mad

Wednesday, December 23, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

"U larat ke pergi office ni.." Hubby tanya, i cume angguk je...Walaupon, sebenarnya xlarat, aku gigihkan diri jugak nak pergi office. Ye la. minit2 terakhir kat office kan.

Sampai je kat office.

Satu makhluk kafir yang tak tahu asal usul jantina nya, serang aku. Naik sheikh la aku. Can you imagine, u tengah xberapa berdaya sangat, baru sampai office, nak on laptop, tetibe orang datang nak tuduh2 sound aku. Macam cibai x????!!! And cakap pon xde ADAB punye orang! Tengking2. Siap suruh aku blah. ha ha ha. Sebab aku ade responsibility la aku stay lagi 2 hari ni BODOH!

Terus mamat gay tu cakap, nak send email bagai2 kat higher level. Who cares???!!! Ada aku kisah ke????! Memang cibai la mamat tu. Sumpah dah lama aku xmengamuk macam ni. And the timie is just right for me to ludah kat muka ko! Cibai arrrrr!!!!!



MissSilent says: Maaf diatas kekasaran bahasa. Aku cuma xberdaya untuk menahan lg.

kenapa saya sayang suami saya?

Tuesday, December 22, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

me: nk mkn tomyam la.;..
My Sayang: okay
My Sayang: u nk i tapau ke bawak u keluar?
me: nk kuar la..mkn kat rest tepi masjid tu
My Sayang: oo okay
My Sayang: baiklah
My Sayang: nnt i bawak u okay
My Sayang is typing...
My Sayang: dlm kul 8 camtu skit
me: okay


MissSilent says: ada sebab kenapa saya sayang suami saya! :)

Jatuh Sakit

Tuesday, December 22, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

i'm not feeling very well.

i'm sick.

Just hope it will recover soon.



MissSilent says: i am on MC

Counting again...

Monday, December 21, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Lately, sangat berkobar nak ke office. Mane tak nye, semua big boss pon dah bercuti. Yang tinggal, hanya lah anak2 buah. he he he. Ape lagi, halleluyah la kami kat sini. ho ho ho

Nak tahu ape kesudahan masakan semalam? Hmm. Ayam padprik ku laris...! ha ha ha. Hubby cakap "sedap". Tapi xmenunjukkan betapa excited nya. Ala...ego la tu! ;p Takpe, janji i tau, memang sedap pon! Aku pon xsangka! ha ha ha ha ha. Sambal udang pulak, hubby cakap okay. Tapi udang tu kena masak lama sikit. Dia cakap nak rating i, tapi rahsia! ha ha ha ha. Nak jaga hati aku la tu! ;)

After masak-memasak, suddenly i rasa something. SH*t!!!! Ala......baby merdeka xjadi la!!! Kena tunggu pulak baby Libra ye! :)


MissSilent Says: counting started again..making baby, last day, and of course new home!!

Main masak-masak!

Sunday, December 20, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

ho.ho.ho.

Percaya atau tidak. I just cooked sambal udang and ayam padprik for lunch! he he he

Ye! Thanks to MR. Tanpa mereka, tidak lah saya berupaya untuk memasak. :)



MissSilent says: neves. Tak tahu macamane rasanya. :(


Tunguuuuuuuu.......

Tag Percuma untuk Wife SAHAJA!

Sunday, December 20, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

*amek from blog farah. ;)

1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana
I go down to lobby for a smoke kat office lama HP, Damansara.

2. Love at first sight?
Erm. Not really. Tapi saya tahu saya suka dia. :)

3. Who is he when the first time u met him?
Kawan kepada Bucks (kwn baru jugak time tu!). Shift Lead untuk dept dia. Penyambut tetamu di floor saya. :)

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
I don't remember exactly when the first time we date. But i remember he msg me cakap "esok jangan plan apa2. I nak book u". Itu je kot.

5. First place dating di?
Ala xingat la. Coz we started as a scandalous kan. ha ha ha

6. How he proposed?
Kahwin ke? Hmm. Tahun lepas nak balik raya2008, he msg me. "Tunggula rombongan sampai nnt" Ini bole kira proposed x? ha ha ha

7. Special date with your hubby?
As a couple : tak ingat. Tp saya scandal start Nov 07. Getting serious: Mar08

Engagement : 1st Feb 2009

Wedding : 1st August 2009

8. Changes that he asked you to do?
Cakap elok2. Jangan tengking2.

9. What is about him that you love so much?
Berbadan sasa!! ha ha ha and of course Caring, responsible, dan juga kelakar. :)

10. What is about him that u wish he would change?
I wish he can be less tempered.

11. You will lose your mind n crack your head when he?
When he get mad. You never know what will happen next.

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
when he did what you asked for. Cooking! Bila u terasa lapar di tgh malam dan sang suami masuk dapur! :) or "amek la i...i mls nak naik lrt.." dan jawapan nya, "okay. 15minit lagi i gerak"

13. complete below sentences ….
My love towards my hubby is as big as the water in the sea. Kire tiada sempadan la. Love unconditionally. No matter how you feel, if you choose to act in love towards ur husband, u'll start to see ur marriage change for the better. TRUE! ;)


MissSilent Says: suka. suka. Silent Reader saya suka x?

Selamat Tahun Baru!

Friday, December 18, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Semalam traffic sangat macam haram. During balik keje la. Thought xjem coz everybody started to clear leave, and the morning traffic sangat la selesa. But just because of the BOLA thingy, jem mmg macam HARI ISNIN! haihhs...

First time in my life i was rushing like mad untuk balik before maghrib. Just because i nak solat asar and baca doa akhir tahun tu kan. Mana tau jem macam lahansss. And i drove like crazy untuk sampai ke mana2 masjid or surau yang terdekat. And luck just in me. I sempat sampai kat Masjid Sri Petaling. Masjid Tabligh. Just imagine, aku dengan skirt pendek. Kelam kabut dengan laptop, handbag, bag telekung cari tempat sembahyang perempuan. And semua mata2 pandang kat aku.
"di bumi Pakistan kah aku?" kata ku dalam hati.

At last sempat jugakla aku solat dan tunaikan apa yang patut. Dalam keadaan gelap dan mengejar masa. Kerana mengikut jam ku, menunjukkan lg beberapa minit nak habis waktu. Selesai je, aku pon beransur. Sempat lagi suara2 sound aku. "Lain kali datang, tutup la aurat".
Urrgh..Kalau aku tau xsempat, dah tentu la aku siap2 tutup aurat. Haissh. Tapi demi menyempurnakan apa yang wajib, aku diam kan sahaja.

Apa2pon, Selamat Tahun Baru untuk semua Umat Islam di seluruh dunia! Moga2, apa yang kita lakukan dan bakal lakukan akan diberkati Allah S.W.T hendaknya.


MissSilent Says: kan bagus kalau, setiap solat pon aku berkobar2 macam semalam. Hmm.

Pasal perasaan lagi!

Thursday, December 17, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Semalam hubby macam mood xbest. Penat bekerja katanya. Sian. And the statement came out from his mouth are just about getting a job in Penang. Of course pasal i! He got job already remember? So, i just feel bad. Excited2 nak pindah. Tapi kerja xdapat lagi. Hmm..

That makes me control my excitement of leaving KL.. ;( Rasa macam dia xecited sangat pon. Tapi kita je lebih2. Everyday i was thinking to pack..pack and pack.. But nothing come out from his side to do so. So, takkan aku nak beriya2 plak. Takut ade pulak yang berkecil hati. Hmm..

Too many to settle, until too tired to think. End up, NOTHING!



MissSilent Says: weekend ni, Caramel Cake Pudding is coming!!!

Ini hanya untuk bilik basuh!

Tuesday, December 15, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Bila nak duduk rumah sendiri ni (w/pon menyewa), terpanggil aku untuk mencari barang2 yang sesuai untuk our house nanti. Semalam hubby tanya, "nak beli apa dulu ek?" Nak tau, apa i jawab.
IRON BOARD! ha ha ha.

Kenapa iron board? Hmm. Sebab all i can think of to complete one of the room is Laundry room! he he he. Iron dah ada! Pemberian orang masa wedding haritu. Tapi xde pulak orang bagi Iron Board or Penyidai kain. aisehman. So, tangan dok gatal2 check on iron board and clothes dryer. Requirement nye, HARUSlah tidak memakan ruang yang banyak. And kalau bole portable dan di kadar harga yang berpatutan. Senang cerita MURAH lah!

These is what i have in mind.

instead of this!

cool x iron board ni? mesti mahal kan?! Practical sgt! *suke!*

instead of u cr tpt2 nak gantung especially rigth after ironing. Ini kan jauh lebih mudah! ;)

ha! i like this! ;)

OK. Kautim!

YES! i sangat practical. I tak minat benda yang perlu dialih2 berjuta kali. I nak ia mudah dan senang disimpan. :) LOGIK x..? ;)



MissSilent Says: sudah start berimaginasi. :)

Apa perasaan itu?

Tuesday, December 15, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Since the day we found our "home"-to-be, I am googling here and there. Just to check on furniture, new things, 2nd hand, color, design everything la. I'm truly excited about everything.

But suddenly, the feeling is just not right.

I was like imagine something that really not mine. Yeah. We rent it. Of course. No! Not about wether we rent it or we owns it. It's just the feeling. Something is disturbing me. Something just make myself un-comfortable. I'm just scared to talk about how excited i am.

Hmm..

Just because i didn't contribute anything. Maybe? ;(



MissSilent says: Things will be great if i can build my own home.

home!

Sunday, December 13, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

We found our so called "HOME"!!!!

Happy sesangat. Tak tau nak cakap camne. He likes it. And yes! Me too!! Tak sabar rasanya nak membina family sendiri. he he he.

And oh. Alot things to do starting from now.

Think of our house theme? Furniture? What-not and what need to bring? Hmmm.



MissSilent Says: nak layan gugel dulu la! ;)

Kecewa lagi!

Wednesday, December 09, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Benci!!!!! Plan for year end get away xmenjadi coz chalet dah fully booked!!! Huaaaarggghhhhhh!

So, xnak bercuti. Tak nak pergi mana2!!


Concentrate pergi Penang saja lah! :*(



MissSilent says: kecewa tak terhingga nih.

Flyous UPDATES!

Wednesday, December 09, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

Good news!!!! For me of course!!!

Pregnant?? TAK LA!

Remember i told you about flyous.com? Now, they aready update their website by adding the route from Penang to certain destination!!

It's just complete me... kan? So, nanti senang la nak bercuti2an dan berbulan madu!. :)



MissSilent Says: Rasa bangga pulak! ;)

Bubuq got hitched!

Monday, December 07, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

My dear Cromox got hitched!!! The solemnization was held at Bagan Lalang, Sepang. Nasib sempat ke sana, coz before that i got one wedding to attend in Shah Alam. So, just imagine. From Seri Kembangan drove to Shah Alam with the IL's. Then rushed back to SK to send them back. Then only we drove to Bagan. Budget2 dah xsempat. Tapi, nasib menyebelahi ku! he he he. Yeay! Sempat! ;)

Initial plan is stay over nite kat Bagan Lalang. Tapi disebabkan hubby ade company dinner, kesian nak suruh dia balik KL sorg2, i xjd tido sana. Then the next day, we drove again to Bagan Lalang for her reception. Tapi malangnye, kami sampai lambat. Tak sempat nak tengok die bersanding. Takperla. Janji sampai ye x. :) Pelamin yang indah dengan baju yang meletopsss nok..!! Ape2pon, sume mak suke laH!! he he he

Apepon, BUQ......Semoga kamu suka hadiah itu! ha ha ha ha. Seperti yang kamu hajatkan kan? ki ki ki. Cepat start production! Jangan nak budget u muda sangat! And last but not least, Semoga berbahagia selama2nya!!!! Welcome to the club babe!!!!!!!! ;D

Sedikit gambar buat tatapan.


sebelum bergelar isteri kepada Mr.Sergeant!

us with the Pengantin! ;p

aktiviti biasa! ;)


MissSilent Says: Overall, it's wonderful! ;)

High Maintenance

Friday, December 04, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Tadi pagi teman hubby hantar Panda service. Hmm. rm600++ melayang. Panda-panda.. Nasib la ko Panda. Sampai hubby cakap, "maintenance tinggi betul kete ni..sbb tu, u xbole maintenance tinggi sangat." huh? Kire dalam konteks ni, Panda adalah priority. Sampaikan aku terpaksa korbankan muka ku dengan tidak perlu membeli facial wash yang hari2 ku pakai. huaaarrgghhhh ;(

So, kepada sesiapa yang baru berkahwin, atau dapat present set facial wash Estee sila sedekah pada saya. :) Saya tiada peruntukkan untuk itu pada masa sekarang. Mungkin bulan depan mungkin adelah! ;)

Pasal my gusi pulak, tadi pegi dentist. Doctor cakap, my teeth sume okay. Tak de problem. And ape yang buat i terkejut, i still ade gigi susu. ha ha ha. Gigi taring pon xkeluar lg. Apekah? Tah2 sebenarnye umur i ni baru 18 kot. ;) The problem is just my gum. Sensitive sangat. So, buat scaling tadi, whole gum i berdarah2. Swollen lagi. :(

Tapi sekarang dah okay dah. Now Panda hantar ke kedai lagi tukar mounting dengan brake pad. Haih...betul2 maintenance tinggi klcc ni! ;)



MissSilent Says: "Stress"...pegila kau jauh2. Jgn ganggu aku. Nanti Jururawat pulak dtg menyinggah. ;p

Penyakit gusi!

Thursday, December 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sedikit info tentang penyakit gusi.

Ada dua peringkat:
1. Gingivitis ialah penyakit gusi peringkat awal yang hanya melibatkan tisu gusi sahaja. (aku lah tu!)
2. Periodontitis pula adalah penyakit gusi yang lebih parah dan melibatkan bahagian akar gigi ,
tulang dan tisu penyokong gigi. (ha.. ni UPP ckit la~)

Sebab2 utama kena penyakit gusi?
• Ketidakupayaan memberus gigi dengan sempurna. (hmm..aku rasa aku!)
• Merokok atau mengunyah tembakau. (merokok sehari sebatang je, kire x? ;p)
• Memakai aplians ortodontik. (takdak idea!)
• Faktor keturunan. (xde pulak!)
• Perubahan hormon ketika haid atau semasa mengandung. (aku baru lps period, tp pregnant...huh? pregnant? ish..xmungkin.. :))
• Stres. (hubby pon ckp, one of the reason kot.)
• Kesan sampingan pengambilan ubat-ubatan. (confirm xde!)
• Tabiat mengetam atau mengetap gigi. (mmg bukan aku!)
• Penyakit diabetes. (lagi la x! ha ha)
• Sistem penghadaman yang kurang baik. (erm..x kot..)
• Penyakit sistemik yang mengurangkan daya ketahanan badan melawan penyakit seperti kencing manis dan HIV/AIDS. (ish......xde la!)



MissSilent Says: Esok mahu buat scaling la!

MC yang sebenar

Thursday, December 03, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Today i MC. Memang purposedly pon. :) Tapi nak thanks jugak kat Cik Kiah, sebab pagi2 dah sms cakap jalan jem terbaik! ha ha ha. Aku dalam dok lena2 pon, sempat lagi reply. Aku reply kan Cik Kiah? he he he

Dah ponteng tu kan, amek kesempatan untuk ke Laundry kutip baju kawin aku yang dh 3bulan lebih xberambik! bole? Nasib bole claim lg. Kalau x, mamfus aku! And after lunch kat umah mak, tetibe gusi aku sakit gile. Almaklum saja la kan, kalau apa2 sakit yang berkenaan gusi ke, gigi ke, confirm naik kat kepala punye. Sakit tak payah cakapla. Rasa mahu hantok saja kat dinding. Then dok tahan2, tertido aku sampai jam 6.30. Itu pon sebab hubby call tanya mana aku! hik hik hik Kesian dia, bangun2 agaknya tengok bini xdak. ish ish ;p

Drive balik umah mak mertua sakit xhengat punye. Sampai je ajak hubby gi klinik. Nak mc for today kan. So, reason nak mc, cakapje la sakit gusi. Alih2 Doktor tu cakap jangkitan pada gusi. Ade 2 spot. And 1 ulser yang die terjolok sekali!(damn! itu mmg aku xtahan!) Kire Gingivitis lah! Penyakit gusi peringkat awal yang hanya melibatkan tisu gusi sahaja. So, Doktor kata, kalau xbaik lagi, kene gi Dentist la check. ;(



MissSilent Says: Esok MC lagi. Yeay! eh...yeay ke? :( Confused sekejap.

Sedap ke?

Thursday, December 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

My mom said, i punye Custard Cake Pudding sedap! he he he. Bukan senang my mom nk puji anak dia ni. ;p And i did received an order for those. Owh Plus my Custard Puff too! ;)

Ini bermakna, i got the talent too kan?! (*blushing) I did cupcake too. Tapi xdapat nak dibanggakan sangat coz, once it bake, sedap. After a while dibiarkan, ia macam keras. Tak sedap! :( So, i punya niat tak berhenti disitu saja. I will try again once i got time. *wink*



MissSilent Says: Teruja pulak nk try harini. Hmm..

Mahu tiket Airasia murah?

Wednesday, December 02, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

I just found out the easiest way to check fare ticket for airasia.

No more hassle!! ;)

1. Simply go to : http://www.flyous.com/.
2. Then pilih your destination. Buat mase ni part departure tu hanya from KL to X
3. Then keluar la date yang available for the lowest price.
4. Lepas u dah select, they will redirect to Airasia website, and you boleh la pilih date and destination u macam biasa. Instead of check satu2 date untuk try mana yang murah, this method memudahkan kite kot..... ;)


MissSilent Says: Easy ha...

Back up Plan

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (9) / by Skinny Yash

I just figure out, i need a back up plan if let say i haven't got a job. So, while googling and searching what i can do to make as an extra income, i found that i can do some of these. ;)

1. Cake decorator/Caterer
2. Wedding Planner
3. DIY thingy
4. Internet business

Hmm...i might try to make one of the above mentioned. Tunggulah saya sampai di pulau mutiara itu. :)



MissSilent Says: siapa cakap saya malas? ;p

Dem!

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Okay. I just have to make things clearly now.

The get-away need to be posponed due to some reason. ;(

Ape2pon, i will be here some other time...



MissSilent Says: Reason? Hmm.. salah sendiri. Padan muke! he he he

Teruja tentang sesuatu...

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Pssst.

Please Please Please...

Esok ingat kan aku nak book something. Hubby cakap can ON! ;)

BV'ian...anyone nak join sekali...? Puan Superstar, kamu punye pasal, saya dah xlena tidoq!!
muahahahahahaha




MissSilent Says: Anyway babe, thanks for your entry! and it's just a right time to make babies!!

When is your peak fertility time?

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sblm tido, i sambung sikit from the previous entry. Just fyi je la. Yang mana dah tahu, jadikan ia revision buat kamu aje. :)

Ok. Bagi sesiapa yang tengah or baru nak start production tu, kamu perlu ada info seperti:
1. first day of your last period (maknenye, first day period kamu yg lepas lah!)
2. Length of your mentrual cycle (ha. ini kamu kene kire dari 1st day kamu kene last period sampai the first day kamu punye next period.)

So, calculator nye ade disini. Trying to get Pregnant?

I don't know how true this is. But cuba je lah! And you know what's my result?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

he he he. As for me, the dates appeared is so special. Klw i ON during december tu, cantik2 anak ku anak merdeka. Kalau after next period pulak, cantik2 day before my birthday! ahaks! :D Verangannnn la Skinny Yash oi! ;p


MissSilent Says: ape tunggu lg! Cubalah! ;)

Naif nye aku!

Monday, November 30, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Wah untuk pertama kalinye, i visited this. It started when the feeling to have a baby memuncak. ha ha ha. True la. Sape tak nak baby wei. But to be honest, saya sangat takut pregnancy. Macam2 bermain di fikiran. Ape rasa dalam perut? Macamane rasa bawak baby? Bolehke differentiate nak shit and nak terberanak? ha ha ha. Yes. I am so naive bab2 pregnancy ni. I even not dare to touch perut ibu2 mengandung. Takuuuut....hi hi hi

Got one time, hubby asked me to buy the fertility test. Ujian kesuburan gitu. But maybe wrong timing kot. Jawapannya, agak mengecewakan. hu hu hu. Mahal la. dalam belas2 ringgit. Tak ingat brand apa. But got one time i bought in Bandung during pre-honeymoon haritu, murah je. It just cost me about 3rm. Hmm..rugi xbeli sampai 10 kotak. ;p So, from wasting money to buy those testing kit, i membuat fertility calculation pulak. ngeeeeee ;)

I found that the website is useful. Macam2 ade dalam tu. All about parenting la. Start from how to take care of your health sampai la ke parentinghood. Dulu, bukan main bendul aku. I dont even know how to calculate my ovulation or my menstrual cycle. Sat aku kira from last day period, sat aku kira 14days after period. Rupenye2 salah. ha ha ha. Patut la production xmenjadi2. ha ha ha.

So, itulah kenaifan aku yang paling bengong sekali. :)

Dugaan itu

Monday, November 30, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

"Sesungguhnya, Tuhan tak akan duga hambaNya lebih dari apa yang bole mereka tanggung."

Jadi, Tuhan turunkan dugaan2 ini untuk aku kerana Tuhan tahu aku bole menanggung semuanya. To be truth, ia adalah berat untuk dipikul dan aku sedar ia juga mematangkan aku. Kadang2 terpikir juga aku, tak tertanggung rasa nya semua dugaan2 ini. Aku cuma berharap Tuhan akan lebih menyayangi aku.



MissSilent Says: i need a shoulder to...

Kata hati aku

Monday, November 30, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kata hati untuk sahabat.

I xtau macam mana nak cakap. Perasaan bercampur baur dowh. I tau, janji harus ditepati. And aku bersungguh mahu kotakan janji itu. Tapi...tolong fahami. Aku dah berkahwin. And every decision have to be made not only by myself, included hubby of course, and everybody else too. :(

I am looking forward for your BIG DAY. And haruslah diwaktu pernikahan itu kan?! Tapi.............ala....Tapi lagi! BENCI! I just CAN'T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sudah berulang kali ku pikir kan jalan yang terbaik untuk aku sampai di sana, tepat pada masanya. Tapi, aku dah kecewa. Rasa xmau pergi semua sekali. BENCI! Tapi ape boleh buat. Komitmen dah bertambah. Bukan semua orang perlu ikut plan aku (meskinpon plan ini dah berbulan lamanya) ;( Jadi, ape guna plan, kalau diakhir2 cerita tetap tak ikut plan.. Hmm....

Saya benci diri saya. Harap Maklum. dan I mintak maaf. (i know u done alot for my big day too!)



MissSilent Says: terlampau banyak kata hati. Sampai hati jadi sakit sebab penuh sangat. ;(

Harga sebuah maaf.

Monday, November 30, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kadang-kadang maaf itu satu yang sangat susah bagi sesetengah orang. Mungkin juga aku. Tapi berkadaran pada tempat, masa, keadaan dan orang juga lah kan. Tak kan lah korang gaduh dengan mak bapak korang, tunggu raya tahun depan baru nak mintak maaf. Ye tak?.

For me, it's simple. Aku senang meminta maaf. Dengan ikhlas of course. And dengan niat tak mahu dipanjang2 kan lagi benda yang xbest tu. Serious xbest wei. Bila u gaduh, waste one day of your entire life. Rugi wooo! Yang menjadi problem bagi aku adelah, bila dah buta2 memang ko salah, and you dont have any courtesy to minta maaf lansung kat aku. Itu aku SANGAT MARAH. But, ada aku menunjuk2 yang aku marah? Tak kan. Hati aku memang la jadi busuk. But hati kau? Lagi busuk kan?

Ape yang aku pelajari dari kisah yang lepas ialah, when someone really hates you, and he/she got only one point to blame you, and everyday life he/she is pretending that she doesnt even care about you, but actually he/she is! In one part of his/her heart got one tiny bit of perasaan benci yang meluap2. And bile dia rasa nak meletop, dia bom la sesuka hati without taking a deep think of what other people will felt. Suci kah hati itu?

Orang selalu kata, sudah2 la tu. Lupa kan aja. But when it comes to 2nd time, do u think that i deserve a sorry from that particular person? Kerana mulut, badan binasa. And badan binasa itu adalah aku! I've been torturing myself bukan physically, but internally and mentally just because of your mouth.



MissSilent Says: by saying "Selamat Hari Raya" doesn't mean that you're sorry of what u done wrong!

Penang People!! Help me!

Sunday, November 29, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Dah few weeks, my day and night are full of looking and searching for a house through internet. Ye la, cari rumah bukan macam cari baju. Asal bole muat je, sambar kan. Hmm. Alot of unit we already put as KIV. Alot to consider. Traffic lah paling utama. Susah jugak mencari ni. Tapi disebabkan my excitement tu dah melampaui kewarasan minda, saya gagahi juga! he he he

So, to those who are Penangites, if you think you can help me in giving opinion or advice on my moving to Penang, Please Please Please (dh mcm lagu Aliff plak), care to leave a comment. OKay?

Owh. And i also looking for a job in Penang. Preferred location will be in Bayan Lepas/Bayan Baru area. :)



MissSilent Says: from 900 to 1,200..and now..? see..? it's keep on changing from time to time.. :)

Shop Shop!!

Thursday, November 26, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Harini rasa mahu shopping theraphy!! Yeah! Shopping!! Jap apa nak beli ek..

1. my Estee facial wash sudah mahu habis!
2. my Estee moisturizer juga!
3. deodorant for me & hubby
4. Perfume? (bole..?)
5. Kasut...? (hmm..)
5. Nak buat rambutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!! ;(

Baru lepas tengok Awan Dania at youtube. Coz last monday terlepas kan. Hmm. Tetiba rasa ingin bercinta semula. Dengan hubby la! Sape lagi!

These few days, there's alot thing happen. Ape2pon, life still have to go on kan. Priority, make ur ownself happy first! Then baru others! OK!


MissSilent Says: happy-go-lucky kah aku? Tengok sampai mana saya lucky ye! ;p

Tenang itu Bahagia

Thursday, November 26, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Ketenangan itu kebahagiaan. Kalau hati jiwa tak tenang macamana nak bahagia kan? Ye. Itu adalah salah satu tips untuk semua. Sentiasa lah berperasaan tenang, dengan itu, bahagia milik kamu. InsyaAllah.



MissSilent Says: Aku sedang mencuci jiwa dan hati daripada busuk!

Asam garam adalah biasa!

Wednesday, November 25, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

"Patutla rumahtangga hang xbahagia!"

Akan ku ingat sampai bila2. Akan ku buktikan yang memang kami bahagia. Tiada masalah disitu kan?

Manusia ni, kadang2 bercakap tanpa berfikir. Aku pon sama. Tapi bila sekali kita buat salah, tak mungkin untuk kita ulangi kesilapan yang sama. Tapi untuk menyedarkan seseorang itu, perlu seseorang yang berkuasa untuk bersuara. Sudah tentunya bukan aku. Aku xsalahkan seseorang itu, cuma aku tak faham. Aku runsing. Aku sedih. Aku marah. Aku geram. Tapi ku telan semua itu. Masih terngiang2 suara Cik Kiah pernah cakap kat aku. Tahap kesabaran aku memang tinggi.

Dari dulu, aku tak pernah kisah atau peduli apa orang nak kata pada aku. Yang aku tahu, biar lah hati aku ikhlas dengan apa yang aku buat. Aku xpernah berdendam. Sebenci-benci aku kat seorang insan, makin hari hilang rasa itu. Aku syukur. Allah sentiasa jaga hati aku. Meskipon jarang2 aja aku mengadapNya. Aku sentiasa berdoa semoga Allah permudahkan jalan hidup ku.

Kepada semua yang membaca, coretan kali ni xbersangkut paut dengan sesiapa. Cume sekadar renungan untuk kita semua. Apetah lagi bila dah berkahwin, keluarga pon dah menambah. Yang dahulunya tiada sangkut paut, sekarang sudah. Jadi, jagalah tutur kata mu kerna satu hari, kamu juga akan berdepan dengan kisah yang sama. Aku hanya manusia biasa. Yang serba serbi kekurangan. Tapi aku tidak pernah bosan dan putus asa untuk mencuba. Biarlah hanya Allah yang tahu apakah penghujung kisah cinta ini.


MissSilent Says: Korang doakan kebahagiaan aku kan?! ;)

Superb week-end

Wednesday, November 25, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Last weekend which is starting on Friday (20/11) till Monday (23/11) me, hubby, mom and lil sis went to Penang.

First reason.
Attending one of my close friend. Cik Eon..oops..now Mrs Eon..and becoming Mrs MDV. The solemnization was held at her hometown. Kepala Batas, Pulau Pinang. Tapi kat surau la. Majlis dihadiri, saudara dan teman rapat. Simple but meriah. And aku jatuh cinta on her baju and tudung. Everything la. Jelesss Jeless. ;p Lepas nikah, dijamu makan nasi lemak comel (klw ikut Johnny, 2x suap habis sudah), roti jala bersama kuah kari n pengat durian, Mee rebussshhh yang dibawa dengan basikal nye sekali. hi hi hi and ade la kuih muih yang dijamu. (xberapa nak ingat). Owh, syabas buat Pak Tam yang menjadi Pak Teh. Kerna, dengan sekali lafaz sahaja berjaya menjadi suami! ho ho ho. Harapan semoga kamu berdua gembira selalu, and kekal hingga akhir hayat. Amin... :)

The next day, Sabtu (21/11) reception on the bride side at Dewan Pusat Budi Penyayang, Kepala Batas. A simple wedding but sweet. Ermm..macam mana nak kata ye. Sekali pandang dah macam kenduri aku! Bole? hi hi hi Yeah. From Baju, Pelamin to deco in the hall lebih kurang sama. But different organizer ye. Anyway, me dengan rela hati menjadi emcee on that day. Together with hubby la. Ye sgt aku nak tercongok sorg2 kat situ. he he he. Overall, semuanya selamat dari awal hingga akhir. Congrats to both of u!

On Sunday was a reception at groom side. Sepanjang kami di Utara, kami disponsor tempat tidur di Kg.Acheh Management Center. Sebuah tempat penginapan (homestay) di Yan, Kedah. Cantik tempat dia. Rumah pon selesa. 3 bilik. Katil, tv semua siap. Berjalan sikit ade sungai. Cantik. Sempat la me and hubby berjungle trackking pagi tu. Coz that day, kami jadi pengapit pulak! :) Menunggu pengantin bukan main lama. Bersanding dekat pukul 2 bole?! haish. Ape2pon, cuaca that day cantik je. Redup2 gitu. Meskipon, everyday memang hujan. Tapi time tu, memang cuaca cantik. :) So, this is my 2nd time menjadi pengapit. Hubby xpayah cakapla. Suke sangat jadi pengapit. :) And majlis berjalan dengan lancar walaupon hujan mulai turun renyai2 sekitar jam 4pm. What makes me jatuh hati with the place, adalah architecture rumahnya yang klasik and tradisional. Ade unsur2 kedah+Acheh. Cantik. :)

Sempat pulak berguru dengan Team Dimira. Maklumla, kamera dah separa pro. Tapi user tetap xpro2! he he he


Reason 2.

Told u that me and hubby are moving to Penang end of this year? Yeah! It's ON! And we went to Penang on Monday for house hunting! Perasaan excited itu seronok. :) But tired. Just imagine, the wholeday was in the car surveying, and looking for a strategic place. Hmm. End up, we still haven't found one. So, we have to make another trip somewhere in December. Dah xcukup masa ni. Whoever yang anak jati Penang tu, if u got any idea where is the best place to stay near to Bayan Baru (as my husband ofc will be nearby there), please let me know ye. URGENT!

So, pictures for the whole weekend seperti dibawah.


Cun saja!

Monday, November 16, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Kadang2 my husband ni can become the most sweet and adorable husband of the year. Tapi wait until die mengamuk. Jadilah gergasi paling perkasa di abad ini!

Suddenly, my mood change to neutral. Kenapa boleh jadi begini? Hmm. Hubby called a few minutes back. Ask for my opinion regards to the offer. I sampai no idea to give. I google a lot on how to negotiate or renegotiate your salary after job has been offered! Yes! Saya sangat membantu okay. At least, tambah la sikit knowledge yang xde tu. :)

I was happy until drop to tears when hubby told me that, he wanted to accept the job because he wanted to start a new life with me! In Penang! YES! We're married approximately 3 months already. And YES! We still stay with the parents. I mean In-Laws. If u ask me, YES! i would love to go PENANG and settle down there!


MissSilent Says: Kadang2 susah mahu berhenti berharap. ;)

Cukup...

Monday, November 16, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

At this moment of time, i'm still crying. Kenapa? Hubby just buzz me. It's about the offer he got! Yeah! He got the job! Unfortunately, he have to reject for the 2nd time. I mean again! (sigh). I was putting such a high hope that the offer will make our life change. Maybe, it's just not the right time yet huh?

I was so mad. Don't know to whom. To him? To the Manager who supposed to hire him? The HR? or maybe to myself?! I was so stupid! Why am i so excited of moving to Penang? Is it because of Penang or....?

I just told my hubby. Just stay at his current job. I wanted to tell him just STOP looking! But..i just can't. We still have to look for other opportunity too! Now..i don't know what am i thinking. Bull shit me huh?! hohoho


Berhenti Berharap....



MissSilent Says: I just not in the mood to go to the Pearl Island for a wedding that we supposed to attend! How?

Yam&Yazid, Farina& Syahril Wedding

Friday, November 13, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Wahh.....last weekend sangat full! Nasib terselit our week-end get away tu kan...So, 7th Aug tu, i got 2 weddings to attend. And sukacita dimaklumkan, BERJAYA.

7th Aug - Day - Kg.Baru - White & Red

Farina & Shahril is Married!!
Farina is actually my cousin. Dok belakang rumah nenek i je. We used to sleepover sama2, go for holiday, shooting for a videoclip(*oops...)..but something happen, and we oll xserapat dulu. So, to respect my father concern, pagi2 sudah kejut anaknya untuk mengingatkan supaya ke majlis akad nikah yang dijadualkan at 9am. Me and hubby gagahkan diri juga! So, me as a not-so-pro photographer klik sana sini. The reception was held at Dewan Serbaguna Kg.Baru, KL. During the reception, i'm not into taking the bride picture. bole? ha ha ha. Saya lebih kepada kanak2! he he he. Takpelah. Respective photograhper mmg dah ade pon! Hubby dah macam orang penting. Kehulu kehilir amek gelas, anta gelas. Tak bole duduk diam. Barulah kenduri Kahwin katanya. :)


7th Aug - Night - Tmn Sekamat,Kajang - Blue & Pink

Yam & Yazid Wedding Day!
Okay ladies! Yam got hitched!! Beliau selamat dikahwinkan dengan Yazid hasil tunangan selama satu tahun lebih! :) Dengan sekali lafaz je kan? hihihi. Good. During nikah, i xdapat pergi, but night before sempat menyinggah just to send her the bunga pahar. Sempat tolong taruk bedsheet je kat bilik pengantin! :) I was suprised kerana deco nye sangat cantik!!! From khemah sampailah ke Pelamin. Serious cantik! The cake too! sangat cute. Cume kompius sekejap, memang kek tu dibuat senget or mmg dh tersenget? hi hi Overall, sangat cantik! :)

I still waiting for all the gambar2 we oll yang meletop mlm tu! ha ha ha. Meletop ke?! ;p Ape2pon, wish both of them live happily. Jangan gaduh2. Buat anak cepat2. Buat makan2 selalu, so kite bole melepak2 bersama2 selalu! ;)


MissSilent Says: Currently plannning for another weekend! :)

the un-planned week-end

Monday, November 09, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

After tired of helping one of my cousin wedding, me and hubby planned to go jalan2. The weather sangat panas. So, tot of droppin' by to any shopping mall in KL. Nak rasa aircond je pon. :) But we actually end up here. ;)


It's truly an un-expected plan. And it cost us 450++ per nite for a studio room. Tapi, bile terbayang the transparent bathroom tu, tak kisah langsung dah pasal price. he he he. And we actually spent roughly 1.5 hours in the bathroom. ho ho ho.

Breakfast is superb. Unlike other hotels that we went. Alot of choices. And fyi, if you tend to go there, if u see an ala carte menu on the table, it's actually complimentary. So, order je! We don't know! So, we didn't order. Haish...next time mesti mau order! ;p

Pictures for ur view.

sudah jatuh hati. it always in my dream wanted this kind of bathroom in my own home sweet home. :)


abaikan insan di katil itu. ;)


Breakfast @ Maya Brasserie


See?! I really enjoy the moment. ;)


the hotel.!!


MissSilent Says: it feels great when u go for a sudden get-away! I love the feeling! :) *hati masih berbunga2

FREE HP Mini!!!

Tuesday, November 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Hey u guys out there!!

Register with us and get a FREE HP Mini!!!

Only for the courses below:

1. ITIL
2. Blade C-Class
3. VM Ware


Hurry up!!!! While Stock Last!

Let it be full of suprises!

Tuesday, November 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

This morning hubby got phone interview! Everything went well i guess. Ye la! During that time, we were in the car heading to office. Of course i hear everything! :) And the last question from the interviewer.
"Are u ready to pack?"
Hubby question back. "Go where..?"
"Penang!"

ha ha ha ha. Most likely he got the job already! But let it be finalized okay! For now, let me imagine me stay in a cozy house, with a front sea view..and Di kala petang, berdetingan di tepi pantai.. Bole?

he he he. Itu semua hanyalah angan2. Tapi, beringatlah! "Manusia tanpa angan2, adalah seperti manusia tanpa cita2!"


MissSilent Says: Are u reaaaady......?

Bunga Pahar is On the way...

Monday, November 02, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Bukan untuk i la! Currently me doing this for one of my dearest friend..Saje gatal2 rajin nak buat sendiri. Nak buat during my time xsempat! hu hu hu ;)

Ni belum siap lagi la...banyak lagi wei!! Naik kematu jari aku! Sapa nak tolong please...


MissSilent says: Dibuka untuk tempahan! Bole? ;D

The sensored one! ;p

Monday, November 02, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

ah! Almost forgot! I think, i want to KEEP this in mind! :)

1. Cherry loves french kiss!
2. Orange loves 69!
3. v * (omg!This name is so sensored!)loves handcuffs!
4. Buttsy loves D*ck!
5. Cici loves vibrator!
6. Booby Lovely loves anything kinky!
7. Bum Bum loves four play!
8. Lorena loves masturbate!
9. Rowena loves back hole!

At least, i know i can remember all these!!


MissSilent says: who likes hard sex then? Hmm...

The un-expected!

Monday, November 02, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sometime last 2 weeks, Hubby got offered a job in Penang. I was so excited! he he he Ye la..moving out and be at some other place other than KL..For me, Penang ok la. If kat Kelantan ke..Melaka ke..I rather stay here! he he he

Unfortunately, he rejected the offer! Reason? He didn't get as what he expected. Hmm. We discussed before he really made the decision. A lot of consideration. So, terpaksa akur.

This morning, hubby called me! Hmm..what's up? He told me the company that he reject the offer call him back. Telling him that he got another technical phone interview! When i heard that, saya tersangat lah gembira! You know what, we reject the offer, and what makes the company call back? Padahal, hari tu beriya2 dia cakap the salary has been finalised. Silly kan? So, i just told hubby just take the interview another round. Anyway, it's just a syarat that makes them wanna do another technical interview. Padahal, they don't have any other suitable candidates dah pon! he he he. So the chances to get as what he expected high la! ;)

But in other way, hubby macam dah lost interest. I ask why? He mentioned it's about me. "U dah seronok dengan kerja u. Kesian la..." What???? ha ha ha ha. YES! I'm happy with my job now! But i double up happiness if u really got the job!!

Ya Allah Ya Tuhanku, Ko mudahkan lah perjalanan hidup kami. Amin.

Room to let!!! (Ampang area)

Monday, November 02, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

I'm just helping my dear friend. Kindly read below.

Room To Let!!!


Looking for outgoing female hsemates for 2 spacious rooms to be let
-starting Dec 2009

Location:
Bella Vista Condo,
Tmn Cahaya, 68000 Ampang

Rent/month:


Middle Room RM300

Small Room RM 280


-excluding RM60 for utilities monthly (water,electricity,astro n grocery)
-1+1 + RM 150 for utility deposit

Amenities:
Full Condo facilities (Swimming pool, tennis & squash court, gym, BBQ area,
24hrs security guard, 1 carpark lot for the hse.

Peaceful & low density condo with good maintenance, located in between STAR Station Ampang & Cahaya, Frequent Rapid KL busses, situated in front of grocery stores, Laundry store, unisex beauty parlor/saloon, restaurants, nearby to Galaxy & Ampang Point Mall, MBO cinema, Ampang Jaya Police Station, Taman Dagang Avenue,

If Interested, Pls Contact: Diana (dianasharif@gmail.com)


By December (URGENT)

Extras

  • Cooking is allowed.
  • Near to an LRT station.
  • Internet is available.
  • Privacy assured
  • Open minded housemate.


MissSilent Say: Once u called her, say my name. *i dapat commission kan babe..?* ;)

Yam got henned!!!!!!!

Monday, November 02, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

I just couldnt tahan to blog about this out!!! Finally, Our dearest Yummy Yam was henned!!!!! At least, in other way we make her day kan? Betul x babe?! he he he. Sorry for all the dares that been made by me to you!!! Anyway, orang lain xdapat tau! Specially for you! ha ha ha ha. Eventhough im a bit frustrated because u didn't manage to sell that banana for RM10, I still salute u coz manage to done everything!! In sober i must say!!! ha ha ha ha ha

People! This time round, we make a hen's party for Mariam at PNB Darby Park. And of course she know that we are planning for her! Susah betul nak suprise2! It was a hectic day i must say! But everyone came just in time. he he he. We played a few games and after that started to get ready for the night! Haruslah take about 1 hour plus to get ready. After a few hen's party yang dah pernah buat, we still didnt manage to ready in time. Selalu lambat! ha ha ha ha ha. Nak make up la, nak tukar2 baju la..nak set rambut lagi.. haihh..pompuan pompuan..! ;)

Oh before terlupe, this time our theme is Halloween! Harusllah! Dah kata pon Hallloween nite kan.! So, me dressed up tak halloween pon! Jangkanya nak jadi ala2 Hollywood Devil..tp end up..xdevil mana pon..ala2 Devil wears Prada kot! ha ha ha ha Benci! But everyone came out with different idea! Yang from rihanna jadi Lady gaga pon ade! he he he. anyway, i love u azea for being not-u that nite!!!! Diana as usuall, being sexy but a little devil mode. And everyone was awesome la wei!!! tak terkata dah nih! ;)

Ape2 pon, i must say, MISSION ACCOMPLISHED went we reached back to hotel. Mahu tahu kenapa? ha ha ha ha ha ha Yam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I got my revenge!!!!!!!!!!!!!!!!!!! muahahhauahuahuah. The Pay back time sangat2 awesome wei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku sungguh gumbira!!!!!

NEXXXXXXXXXXXXTTTTTT......... ;)

Pictures for view! ;)

Skinny long d**k! I don't know u love them yam! :D

The rest of the team!!!!! We gonna have another one next year!!!!! ;D


MissSilent Says: So Yam, u gonna have the honour next year bebeh!

Jatuh Sakit!

Friday, October 30, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

"Marriage is like FUDGE. Mostly sweets.....with a nut inside! ;) "

I just feel sick today. Suddenly macam teringat because yesterday i take LRT to KL and i saw this one tomboy macam selesema. And keep sneezing. Adoi. Couldn't be that bad kan...?

Another sick of something, but somebody asked me to just ignore it. Can i be so ignorance with something? Hmm....I'll try.

I just don't want to waste my day with one not-in-the-mood period of time.


MissSilent Says: HINI shoooooooshhhh!

IDEA please....

Thursday, October 29, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

I'm having a problem here.

What to wear for Halloween' s nite???????????

I want to look DECENT, SCARY and at the same time SEXXXXAAAYYYYY! muahahahahaha

any idea?


MissSilent Says: this will be the first time i'm giving him HARI PELEPASAN. Wonder what his plan..

Lucky me!

Wednesday, October 28, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

ehem!
i quit my job. and i got one! he he he. yeah. i always take a risk. berani kan. but luck always with me. now, me working in PJ. Doing something that i think i might like! ha ha ha. Perempuan kan..Selalu tak tahu apa yang dia mahu. :)

So, husband keep asking me.. "u rasa berapa lama bole stay..?" sigh. I was hoping for encouragement. And he told me, he was encouraging me. But in a different way. Konon2 reverse phsycology! ada2 je. Ape2 pon, i just hope i can stay here longer.

I'm getting excited! :)

okla. talk 2 u later.


MissSilent Says: choose to make today a great day!

Tempting for these?!

Monday, October 19, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Sekarang dah jarang2 sangat nak update! dont know why! Ok, since now i am a fully housewife terlampau, so sangat percuma nak buat2 kuih/kek! Hey! U know what, i even got ordered from other people for their open house! Nak tahu ape? Caramel Cake Pudding or..Caramel Pudding Cake..or what so ever you want to called it. :) Sangat delicious okay! Not my words! But from others who had eaten my so called pudding cake! Atually 1st attempt tak berapa nak menjadi. Coz the cake tak berapa nak naik. Senang cerita bantat la! ;p But 2nd attempt is superb! Bukan senang nak dengar from my brother and of course my hubby nak memuji! My mom too! And these time round, i got compliments from them! Seronok kembang kuncup okay! ha ha ha

And i did cream custard puff too! Biasenya, 1st attempt tak jadi kan. But this time, 1st attempt sangat jadi. Sedap, lembut, manis!uRRRGHHHH....serious! I sampai xpercaya of myself! Yang saya bole baking! ha ha ha ha. Mana tak nya, siap beli buku petua ok! Bukan petua awet muda. Tapi petua when we faced problem macam, kek bantat, bun keras, kuih xpecah and macam2 la. :) Semangat kan?! he he he. But all i can say is, i'm still learning..cume bab masak2 ni je i tak try lagi. Malas nanti my mom bising dapur dia kotor la ape la..he he he. One day i will! :)

Mahu lihat hasil my Caramel Cake Pudding and Cream Custard Puff?! Lihat kat bawah tu! :)

mahu? ;p Caramel Pudding Cake!

cream custard puff! ;P

MissSilent Says: Only these i can proud of. lol ;D

Raya 2009 - Part II

Saturday, October 10, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Raya pertama malam tu, me and hubby jalan2 ke Penang! Coz the next day dah nak ke Taiping pulak! So, xdak masa nak naik Penang lagi! We both jalan2 ke Queensbay Mall. Tak pernah lagi kesana. So, it was our first time. Besaq la wei! Tak habis kami pusing! Okla. Standard MidValley! Lepas jalan2, lapaq pulak! Tetibe nak layan Nasi Beghatoq! Kalau mai Tanjung, tak sah kalau tak pekena nasi beghatoq! Cari2 punya cari. Malangnya, tutup da...keciwa weih! Siap pusing satu penang nak cari nasi kandaq! Yang ade pon satu je la. Nu kat Gurney Drive sana. Okla!

As usual, sampai je Penang, tak sah kalau tak call Kak Pah! he he he. Baik punya timing. Elok aku call, rupenye dia dah nampak aku dulu kat kedai tu! ha ha ha ha. Jodoh...jodoh masyurah! Kita ni, dok satu KL. Tapi haram nak jumpa. Kat penang jugak, tempat sambung gosssiiiip! he he he. Lepak la kami sampai jam 4 pg! Jauh lagi perjalanan weih! Nak balik kulim balik. Dia senang la. Jalan kaki dah sampai umah tok nye! huhu! Jadi kami buat perjanjian lagi. Next year, tak kire balik raya mana. Jumpa lagi di tempat yang sama! ;)

Raya ke-2, bangun pon dah jam 11am. Mandi2, lepak2, tunggu Boden and wife datang beraya. Then 4pm camtu, kami gerak ke Taiping! Malam tu ke rumah sedara nya juga. Tapi tidur di rest house aje. Cassuarina Inn kat Lake Garden Taiping! Cantik tempat dia. Bukan guest house tu la! Lake Garden nye tuh! Guest house tu, seriously no comment! Dengar2 cerita, it was a residence British dahulu kala. Sekarang diorang buat sewa la..RM70 tak silap aku satu malam. Scary weih tempat tu bila malam. Diorang cakap, full jugak tempat tu. But bila kami balik malam, takde pulak aku nampak kereta orang selain kereta kami. Hu hu hu. Next time? Aku rela bayaq mahal ckit pon xpe! hu hu hu. Toilet memang old school. Air dalam kolah je wei. Korang jangan nak ngengade budget toilet ade shower! Almari pon berkunci! Certain bilik ada tv. Certain tak. Harga sama! hmm..xpaham aku! he he he. Ape2pon, semuanya selamat. Tiada benda yang pelik berlaku malam itu! ;)


MissSilent Says: eh..eh. xde gambar pulak diraya ke-2! ;p

Raya 2009

Saturday, October 10, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Hi! It's been a long time kan..? long time ke..? hmm..dah masuk Syawal 21 pon. Hubby pon dok tanya. "Bila u nak update blog? Bosan la..bukak je..benda yang sama! Meh i tolong u update!" Eh..eh...sapa punye blog ni..confused sekejap! So, as usual me will answer it "xde mood la nak update..banyak sangat dah tertinggal bende yang nak di update! he he he".. tengok! my hubby pon kalau bosan2 rajin aje menjengah ke blog ni! he he he

Anyway, raya is fun! Walaupon pada malam raya tu ade ckit drama berlaku between me n hubby! hu hu hu. But time tidur, pandai2 la pujuk! ehem! Tolong selimutkan aje....he he he Pagi raya, me, hubby, SIL and MIL and one younger cousin berjalan bersama ke Masjid. Sembahyang Raya! FYI, this is my 1st time sembahyang raya! Percaya? Hmm..dulu walaupon masjid dekat je dengan rumah arwah Tokwan, namun xpernah pon aku pergi. Biasala, bangun pon dah lambat! and biasanya pompuan nye tempat dah penuh! Alasan kan?! After sembahyang raya, which is Imam tu terlupa nak baca ape tah! (lupa!) But, after that, dia bagitau la..sembahyang raya tu tetap sah! he he he.

After sembahyang raya, melawat kubur tokwan nye. Sampai aje rumah, terus beraya sesama sendiri. And of course la beraya dengan suami juga! ala2 salam mintak ampun gitu2 aje! Takdelah nak drama swasta sangat! he he he. Then, sesi duit raya! Haruslah beraya dulu baru dapat sampul nye kan?! Budget tahun ni, berbeza dengan tahun2 sblmnya! Almaklumla, dah berkahwin kan...! hu hu hu. So, first day memang berjalan je ke rumah sedara mara yang berdekatan. Sampai lah ke petang! ;)

That is all about my first day of raya bersama suami! ;) Hope akan beraya dengan suami lagi setiap tahun! InsyaAllah... ;)

Sikit santapan untuk kamu semua!


Selamat Hari Raya korang!!!!!!!!!!! ;)

tears of raya

Thursday, September 17, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Aku tengah melayan oh.bulan. Biasalah dikala bosan. And terbaca one of the entry pasal fasha sandha ratu air mata. And i tak tau pulak Aznil have this one segment called Tangkap Leleh, which is artis tu kena keluarkan air mata. And you know what, within a second fasha sandha dah pon mengalirkan airmata. hmm. I dont really adore her. But i know what she's been thinking while trying to take out the tears. So do i. Aku pon ratu air mata. he he he.

I can cry within a second. Ape tah lagi kalau orang menengking atau pon mengatakan sesuatu yang terasa sampai ke lubuk jiwa. Memang banjir la. Some people are easy to cry. And some not. It depends what's in their mind. And in Aznil segment, they called up 2 voluteers. One cried. And the other is hardly make a tears. But when they open a Raya song tak ingat tajuk ape..tapi cmni...

"ayah dan ibu......" ha..tu je aku ingat..and he started to cry. So do i! And at this moment, i sangat berat untuk beraya jauh dari family. But what to do. This year, going back to hubby hometown. And this is the first time me beraya without my family. hu hu hu. Sedih. Serious sedih wei! That's why, i told my hubby.

"i tak suka dengar lagu raya" he dont asked me why. I dont know wether he know why or not. But deep inside, i just dont want to spoil other people mood. Biarlah diorang je yang nak raya sakan. Let them be happy. Me? As long as my hubby by my side, i think it's still fine with me. There was a time when we whole family used to balik kampung. Every year! Without missed! But, when Tok Wan died 10 years ago. It changed. Anyway, this year or might be next year will be a chage. So, nothing to worry about.



MissSilent Says: rasa2 macamana beraya dikampung orang ek?

Hari ini.

Friday, September 11, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Hari ini,
Saya berjanji untuk menjadi isteri yang patuh kepada suami.

Hari ini juga,
Saya berjanji untuk menjadi isteri yang solehah kepada suami.

Hari ini,
Saya telah berjanji. Janji yang akan dipegang sampai mati.

Biar hari ini,
Menjadi teladan untuk aku menghadapi hari2 yang bakal menanti.


Ms.Silent says: Tiada lagi seperti hari2 yang sebelumnya.

Entry ke 200!

Thursday, September 10, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Ini adelah entry post yang ke 200! Good Luck to Ms.Silent which is not silent anymore. I might be a silent killer when the times goes by. So, jaga2 yah!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I just lost myself.
.
.
.
.
.

Saya mahu makan nasi putih+tomyam campur+telur bungkus+sotong goreng tepung!


Ms.Silent Says: Life kadang2 tak adil. Benci.

Pre-Honeymoon - Day 2

Thursday, September 03, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Hey! Just reached our hotel at 10plus macam tu. Our trip today? Hmm. Interesting! Teruja sungguh nak bercerita. Malangnya camera tengah dicharge. So, next post baru upload picture ok.

Lepas sahur, me googling sampai nak muntah. Yes! Misi mencari Pak Supir. Blog hopping of course sangat membantu. Dari satu blog,ke satu blog. Juga minta bantuan dari pihak hotel, tapi sangat mahal! 1juta untuk ke Safari dan pulang kehotel sahaja. Melampau ok. Dari jam 5pg sampai 8pg aku dok searching sana sini. Hampir putus asa. Ingat nak tukar plan aja, tapi dengan adanya sifat kental yang semulajadi dalam diri ni aku teruskan juga misi mencari. So, cari punya cari. I found one at this blog. After read all the comments, saya berpuas hati dan terus telepon nombornya. Agak2 dalam 15minit, i received and sms. Yeay!!! SAFARI.....here we come!!!! ;) Cepat2 kejut hubby suruh bersiap. ;p

Bak kata Ibu Pipi (merujuk kpd owner car rental), driver nya akan sampai dalam 30minit. Tapi kami menunggu adelah dalam 1jam. Tapi takpe. Coz kami pon paham. Short notice kan. he he he. Sampei2 aje, driver nya Pak Eden mengenalkan diri. Kereta nya Avanza. Selesa. Rasa cam luas sangat pulak untuk kami yang berdua ni aje. :) Oleh itu, kami lansung ke misi seterusnya. Taman SAFARI. Ia terletak di Bogor. Masih dibawah wilayah Bandung.

From hotel to Safari is about 160km. It takes you about 3hours. Tak jem ye kawan2. Kami ikuti Tol Pasteur. Tapi tak lalu highway. Sebab jauh. Kalau jalan kampung pemandangannya enak2. Perjalanan yang jauh buat aku tertidur. Mana tak nya, jalan macam nak ke Cameron Highland tu. Pusing2, naik bukit, turun bukit. Tapi udaranya nyaman banget! ;) Elok2 sampai berdekatan Puncak, Pak Eden berhenti. Beri kami peluang untuk menikmati ladang teh yang terbentang luas. Cantih wei pemandangannya. Situ adelah orang jalanan berjualan. Tapi xbeli pon. Dalam 10minit berhenti, kami teruskan perjalanan. Dari Puncak ke Safari dah dekat. Adalah dalam 20-30minit.

Nak cerita panjang pasal Safari, sampai minggu depan pon tak habis. Overall, it was an exciting place to visit. Sebelum sampai pintu masuk, kanan u all akan ade orang2 jual carrot dan pisang. Tu untuk diberi makan kepada binatang2 tu. Harga jual 2ikat 10 ribu rp. Tapi Pak Eden tawar2, 3ikat 5000 aja! Bayaran masuk adalah 50ribu rp seorang. Actually tu untuk local visitor rate. Tapi Pak Eden bilang senyap aja. Kalau tak, foreigners rate nye 70ribu rp ke 100ribu rp seorang. mahal tu! Driver pon korang perlu bayarkan sekali ye. Plus, tambang for mobil 15ribu rp. Then bermula lah journey di Taman Safari. Disini binatang2 nya dilepaskan begitu sahaja. Cuma certain binatang ade kandang nya. Jadi kamu hanya perlu turunkan sikit tingkap, and start feeding the animals. Kalau nak tahu, binatang2 kat sini cerdik sangat. Kalau korang xbagi carrot nya, dia dok la depan kereta tu, sampai la korang bagi makan. he he he. Save duit zoo tu. Tak payah bagi makan. Kalau ke sini pada hari biasa, kurang orang, tapi kalau hari libur atau hari minggu memang packed. So, pandai2 la plan percutian kamu ye! :)

Ade jugak i upload show2 schedule yang ada di Taman Safari. At least korang bole plan sebaik mungkin. Tapi cowbow show harus tak ketinggalan ye! Sumpah cool! Memang best la! Tips, duduk jangan dibarisan hadapan. Nak tahu kenapa? Cuba dulu! ;)

Habis pusing Safari, kami bergerak pulang. Aku seperti biasa, Tidur. Sesampai aja di Kota Bandung, we had our dinner at Sindang Reret Restaurant di Jalan Surapati. Cantik. Ala2 bali gitu. Oh ye. I tak puasa pon harini. Musafir kan...he he he.

Kita relax layan gambar dulu ye! ;)


MissSilent Says: For today mission. Accomplished! Thanks to En.Arief for the useful info!

Pre-Honeymoon - Day 1 Part III

Wednesday, September 02, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Post Entry 3

reservasi. disini anda akan diberi nombor meja.

jalan ke pondok makan.

inilah pondok kami!

ketung. Perlu diketuk untuk order nya diambil.

while waiting

menu kami suami isteri ;) (nasi goreng kampung daun, nasi ayam penyet, sate ayam, air red angel dan es campor)

pandangan dari dalam ke luar.

blur la pulok!

beraksi dikit.

air terjun buatan manusia.

yuk. pulang!

reservasi kaunter.


MissSilent Says: Dari Banana Inn Hotel ke Kampung Daun takes you roughly 15mins.

Pre-Honeymoon - Day 1 Part II

Wednesday, September 02, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Post Entry 2

Lepas solat, kami terus jalan menuju ke Rumah Mode! Straight je dr hotel. Ade la dalam 15minit kot. So, nak cepat kitorang naik Angkut (Angkutan Kota). Tak pasti nombor brape. Tapi lebih baik korang tanya dulu. Ongkos seorang 1000rp-2000rp. Murah je!

"ingat, hari ni survey2 je. beli2 hari lain.." kata hubby. aku akur.

Masuk je Rumah Mode, aku histeria. ha ha ha ha. Dok belek sana sini tak sampai 5minit, semua orang dalam gedung tu bertempiaran keluar. Aku yang agak cuak kalau ada situasi2 macam ni, ikut sama keluar. Ingatkan ada kebakaran, rupanya Gempa Bumi! Witness la dalam seminit dua. Nampak dinding2 pagar tu bergoyang2. Takut okay. Tapi after about 10mins, semua orang gilak kembali! Shopping la! Ape lagi! ha ha ha ha

Slumber sambar 2helai for myself and one for my sis. Hubby dapat for himself and his dad jugak! Sambung shopping kat Rumah Mode Plus (sebelah aje!). Situ baju xberapa nak menarik sangat. Cuma gue sempat sambar slipper Gap! he he he Then kami keluar masuk FO yang berdekatan dan juga supermarket. Tak lupe beli ration untuk sepanjang kami berada disini. ;). Jalan sampai ke Cihampelas, kedai macam banyak nak tutup. Coz nak sampai jam berbuka puasa kot. So, kitorang pon dah jalan agak jauh. Maka, tahan lah cab! Susah nak nampak BlueBird, tapi ada Taksi Putra (warna biru jugak!kereta Proton). Jangan risau, ni yang berdisiplin punya. Pakai meter. Start at 5000rp. Disebabkan gempa tadi, jalan sekitar bandung macet! Menurut driver taxi tu, semua orang keluarkan kereta dari bangunan parking sebab berita mengatakan ada gegaran susulan. So, nak kata apa. Jam lah kami dalam cab. Aku sampai dah tertidur. Hubby melayan taxi driver tu. Bangun2, dah sampai depan hotel and dah masuk waktu berbuka pon. Maka, xsempat la kami ke bazaar ramadhan.

Layan tengok berita Indonesia jap. And we decided to have dinner kat Kampong Daun. Ia terletak kat area Lembang. Ala2 jalan nak ke Cameron Highland. Sejuk. Tapi sesampai nya kami disana, mak ai...cantik sungguh tempat tu! Serius tak tipu! :) Taxi yang kitorang naik tu, pow kami! Tapi disebabkan dah lapar, and tempat tu pon xde cab banyak masuk, so layan kan je la. He charged us 150k rp untuk pergi dan balik dari Hotel ke Kampung Daun. Termasuk satu jam menunggu! :)

Selesai makan, pulang dengan hati yang gembira. la la la. There goes my first day in Bandung! Ape pulak nak jadi di hari ke-2? Hmm..tunggu........ Sedikit gambaran untuk anda semua di Post Entry 3.


MissSilent Says: Gegaran 7.3 skala richter berlaku di TasikMalaya, Jawa Barat. Turut dirasai dibeberapa tempat seperti Jakarta, Bali dan Bandung.

Pre-Honeymoon - Day 1

Wednesday, September 02, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Post entry 1

Kami baru saja sampei di Hotel Banana Inn, Jl. SetiaBudhi, Bandung! :) Flight dari KL jam 11pg. Flight condition sangat horror ok. Asal lalu je kat awan2 tu, kapal bergegar2! Sumpah takut wei! ha ha ha. Kami dijemput oleh Pak Tatang (ntah betul ke x!) wakil dari hotel. Perjalanan dari airport ke hotel xjauh sangat. Sume nya ikut jalan pintas. So, ngak macet! he he he. Adalah dalam 30minit.

Sedikit gambaran ape yang berlaku disini! ;) Enjoice u'oll!

yg tgh pakai baju batik tu, Pak Supir kami! Pak Tatang!

pintu masuk ke Banana Inn

taraaaa.! (ckit2 sudah!;p)


MissSilent Says: Kami mahu ke bazar ramadhan! ;)