Lembu Dengan Sosej

Wednesday, February 25, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Al-kisah seorang anak telah dihantar oleh bapanya ke Amerika untuk
melanjutkan pelajaran. Tapi malangnya selepas 15 tahun si anak masih
gagal mendapatkan segulung ijazah. Oleh kerana tidak sanggup lagi
tanggung beban kos belanja anaknya...si bapa telah menyuruh anaknya
pulang saja ke Malaysia.

Tiba di KLIA si anak telah disambut oleh bapanya. Sepanjang perjalanan
balik ke rumah si bapa diam je (hangin le tuuh...) Si anak dah rasa tak
best...dia pun cari le idea utk berbual & nak tunjuk terror kat bapak
dia...at least ada le jugak dia gain something pasal teknologi kat
Amerika tu...

Anak : "bapak...bapak...tau tak kat Amerika skrg teknologi dah maju
giler...nak buat
sosej senang je...tak payah sembelih lembu lg...masuk je lembu tu dlm
mesin dah
keluar sosej..."

Bapa : "Tu teknologi dah lapuk...kat Malaysia ni lagi advance...aku ni
32 tahun dulu
masuk sosej aje dah keluar lembu sekor...menyusahkan pulak tuuh..."
jawab si bapa selamba sambil mengetuk kepala anaknya...


MissSilent Says: Puas mak terangkan pada rakan sekerja mak yang agak lurus orangnye. Masih tak paham juga! Haih...

0 Pengkomen: