Relationship that matters!

Thursday, February 26, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Dah lama rasa nak bercerita pasal relationship. Cuma masa xmengizinkan. Bukan pasal relationship mak okay! Takde ape yang menarik pasal relationship mak! Sama je. Ada pasang surut! Macam orang lain jugak! he he he Tujuannye saja suka2. Takkan asyik nak bercerita pasal nak kawin je kan? Bosan gak! Hmm. Okay. I'm speaking here in generally okay. Bukan pointed to sape2 or mane2 blogger. Ini from my own opinion la. Mahu baca, baca! Tak mahu, sila keluar KAMU! ha ha ha

Okay. Banyak situasi sebenarnya. Mak ambek yang top2 gitu. Identiti biarlah menjadi rahasia. uuh...ini hanyalah buat bekalan anda masa depan gak! Untuk mak jugak! Untuk semua2 la!

Situasi 1.

Seorang gadis yang baik. Lembut. Slow. Innocent. Nerd xjugak la! Sangat cintakan exBF nye. Baru sedari kesilapan lampau yang menguatkan hati nya untuk kembali semula kepada beliau. Tapi haruskah? Jika BF nye juga main belakang. Bukan kaki nyontot atau gay. Maksudnye dia sudah bermain orna dibelakang sana. Tapi tanpa pengetahuan Si Gadis. So macamane? Perlukah Si Gadis kembali ke pangkuan ex-BF nye eventhough pada mulanya Si exBF sudah mahu kembali ke pangkuannya.

Situasi 2.

Seorang wanita sudah berkahwin. Mempunyai anak yang dah kata masuk tadika pon. Masih berkeliaran keluar merambu dek kerana bosan kerana Sang Suami jarang sekali pulang ke rumah kerana out-station. Si Isteri mula Ber-scandalous bersama2 anak muda. Anak dibiarkan bersama maid untuk dipelihara seperti anak sendiri. Conclusion nye. Sang Suami yang bersalah atau si Isteri apabila Isteri diceraikan?

Situasi 3.

Seorang gadis yang ditinggalkan Si BF. Dek kerana mahu kembali ke pangkuan Si exGF. Si Gadis mula men'threatened diri sendiri. Mungkin juga beliau boleh mengisytiharkan diri beliau pregnant? atau melakukan aktiviti2 yang xsihat seperti cobaan membunuh diri, atau telan panadol 10 papan yang aku rasa sangat BODOH kalau sapa buat bende2 xberfaedah nih hanya untuk mendapatkan kembali BF nye! Dipendekkan cerita. Siapa yang kurang cerdik disini? Si Lelaki? atau Si Perempuan?

Situasi 4 (terakhir la tu!)

Sudah berkahwin. Tapi agak lupa daratan apabila bekerja di awangan. Anak dilupakan. Status bertukar menjadi bujang. Nafsu mengalahkan setan. Suami di daratan. Tapi nampak macam xde suami kan?! Cerai dipinta. Bukan Si Suami. Tapi Isteri. Atas alasan. Cinta sudah tiada. Logikkah?


MissSilent Says: Hairan. Kenapa ini semua boleh terjadi?

3 Pengkomen:

yam^Artfingers^ @ February 27, 2009 at 12:13 PM

wah2...
cinta...cinta...gilerk la ko wehh..pe kata ko wat buku..ala2 ahadiat akashah..meh aku jadik editor.aku suka idea Situasi 4

Ms.Silent @ February 27, 2009 at 2:48 PM

agagagagaga. Ko jdk editor. Aku jdk pemberi idea. Boleh laku kah buku kita nnt? he he he

farouqdmc @ February 27, 2009 at 5:24 PM

ape lagi citer baru?