The Naked Truth [aku tiru tukang tagged tu! :)]

Friday, March 27, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

eh..eh...!

ade orang tag akakk la..! ok..ok..dek kerana report ku telah lama settle. Buat aje la ye dek non. :)

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Sssh...i'm getting married... :)

Saya memilih kerana, saya tiada pilihan lain! Shitz! Panjang ceritanye dek non. Tapi xpela. Now, memang i'm getting married pon! he he he

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

misssilent

Ye! Saya mahu menjadi silent writer! Tapi banyak sungguh insan yang cuba mengantoikan dalam berbagai keadaan. Bahaya weyh! Tapi itulah. Saya bukan seorang yang silent. Tapi ingin menjadi silent untuk seketika waktu. :)

3) Apakah ‘method’ penulisan dalam blog anda?

Method? jap. Slumber! Ye! Slumber! Ini blog aku. Suke hati aku lah! Ade aku kisah? he he he

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

Erm. Belum lagi la. Yang lama pon xhapuskan pon. Cume di private kan atas sebab2 tertentu yang perlu dielakkan. Ada faham?!

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Erm. Entry nye xpernah kurang dari 1o baris! he he he cukop x? :)

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

1. Imamomma! (saya tahu anda sungguh percuma!)

2. Cik Hid (walaupon emosi anda xmenentu!)

3. Lady D (I LAP U! :) )

4. Cik Kiah (aku tau, lambat laun kau mesti pulang ke tanah tumpah darah mu jua!)

5. Kechiq (ko pon sangat percuma kat office tu kan! )

6. Bubuq! (i taruk u last coz i know emosi u pon xmenentu!)


Kenapa 6?? hei.. suke hati aku lah! Blog aku! Tag aku! Suke hati aku lah! Ada aku kisah?


MissSilent Says: Mak xkisah pon. ha..ape kes..?

Siapa tahu?

Friday, March 27, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Ini adalah salah satu perkataan yang diguna pakai oleh Johnny dan rerakan beliau.

"PUB" bukan disebut sebagai PuP! tapi PAB!

Contohnya,

"Minah Pub siot ko ni... " atau dengan kata kerja seperti

"Diana yang suka mencapab"


Bagi aku ejaan tu xpenting. Tapi pronounciation, meaning dan penyampaiannya mesti kena dan betul dan tepat pada penggunaan ayat!

Kalau pandai, cuba teka. Apekah maksudnya?

he he he


MissSilent Says: Teka teki teka tekuk! Siapa tak tahu aku lepok! he he he

Kegembiraan yang melampau!

Friday, March 27, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Yahoooo!!!

Aku gumbira!!

Kalau gembira...anda buat apa..?


Bergembira tepuk tangan sama-sama..Kita menari sambil langkah kanan kiri..Goyang badan goyang kaki..


MissSilent Says: Gaji dah masuk lah! KLCC jom! ;)

Segala yang pertama tentang Johnny!

Thursday, March 26, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Okay.

Pertama kali berpartian bersama Johnny adalah bersama2 Lady D di Zeta Bar! Tak kerana u yang beriya2 nak buat PI for Mr Washington, tak kuar la aku gamaknya!

dan pertama kali itulah, saya dan Johnny menari bersama. Bersentuhan. Ouch. Telinga saya berdesing. Electric shock tu. he he he

Pertama kali ku bawak Johnny berjumpa Sahabat baik ku a.k.a Bubuq, di Bagan Lalang nan indah bak kata Buq ye dak! Itu pon kerna Johnny and family buat family day disitu.

dan pertama kali itulah, saya dan family nye mulai rapat. :)

Pertama kali keluar negara tentulah bersama Johnny juga. Destinasi, Bangkok!

Cik Kiah! Aku xlupa kamu! Kamu lah yang pertama "approve" percintaan aku dan si dia! ha ha ha

dan pertama kali ku pertemukan Cik Kiah bersama Johnny di kedai bawah pokok. Walaupon aku tiada di tempat kejadian. :p

And last but not least.

Pertama kali aku dan dia naik ke jinjang pelamin. Actually pre-pelamin la. Diwaktu Majlis pertunangan kami on 1st Feb 2009.


MissSilent Says: Berdebar rasanya nak naik pelamin lagi nokkk!

Makan Besar lagi!

Thursday, March 26, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Semalam hari gaji lah! Bukan aku! Tapi Johnny! he he he Ape lagi! Makan besarrrrr!! Aktiviti wajib di awal2 hari gaji.

So, plan nak g Victoria Station. Tapi.... Pagi tadi dengar suara Qistina lah!!! Spa Q arini last day! huargghhhhh!! Aku dah terjatuh hati kat BF Qistina si Fahmie tu!! Shweeeeeeeeeeeeeeeet sangat die! Johnnny jangan marah ye! Kan bagus kalau u pon macam tu! he he he

Ok..ok..i know. U different from others. Thats what makes u stand up from others kan sayang kan? he he he "X" Factor tu penting!! ha ha ha ha

Okla, still thinking what are the best places to have a fine dine. hmmm...


MissSilent Says: Happy Birthday to Dida!! She's Johnny only sister! :)

Cerita yang panjang!

Thursday, March 26, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Wah...arini cik silent direview oleh Cik BitBut lah. btw Thanks for the compliment ye adikku. Sejak resign from "Hetch Pee"..xpulak aku menjenguk nye. Ape la kes nye ye. Dengan percintaan yang bermula dengan sebotol tinner itu. Hmm. Takpela. Aku hanya harap kau sentiasa di kelilingi orang2 yang disayangi sahaja. Kalau dia xsuka. Biarkan aje. Tak rugi kalau tak kejar. *wink*

Disitu jugaklah permulaan percintaan aku! Chewah. Nak bukak cite plak harini. he he he. Ye la. Even family dia pon pelik. Mane lah jumpe aku yang sopan pantun ni kan. ha ha ha. Okla. Semuanya bermula oleh seorang mamat ni yang aku kenal since melepak kat lobby bawah office. Port smoking la kirenye. Dok jenguk2 aku dari jauh. Dah perasan sebenarnye. Tapi buat bodoh je. Control. Control. Nak jaga saham nih. :) Mamat tu kite panggil die, Kumbang lah. So, dia pon memberanikan diri mengenalkan diri. Dan tanya itu ini. Maklum la. Aku orang baru pon time tu. Patutla jakun je mamat2 kat sane. Pantang nampak pompuan. huh! So, dah mesra2 gitu. Baru boleh mintak IM id. Naik atas je. Terus chat2 bagai. Asal nak amek oksigen je. kire calling2 la. Jumpe dibawah. Itulah aktiviti kami.

So one day nih, which is a week before Johnny a.k.a Tunang aku resign, aku telah diperkenalkan oleh Kumbang. Johnny plak sasa orang nye! Auww. Mak memang cepat tergoda dengan orang2 yang berbadan sasa nih eventhough mak kecik je orangnye! :) So, sambil dok berasap tu, start la sembang2. Kebetulan pulak aku terdengar diorang nak berpartian untuk farewell dia. Which is Johnny la. So aku buat2 tanya la. "u clubbing2 ke?" ayat pancing la kirenye. he he he And die pon dengan ramah mesra alam damai nye cite lah plannye. So aku macam agak excited. Tapi still control lagi. Malamnye, aku xpergi. Agak kecewa jugakla. Tapi sesuatu yang berlaku membuatkan aku xbole pergi. hmm.

On the last day itself, Johnny belanje member2 lunch. Secret Recipe. Adelah member2 yang ikut jugak. Bukan member aku! Tapi member2 dia. plus scandal2 dia. Aku dah rasa lain macam. Terkial2 sorang2! Benci! Aku mula cuba untuk berbual. Okla. Eventhough xberapa ngam. Ok. Aku capai handphone. Buat2 konon2 busy. ha ha ha Benci lagi! Benci! Habis makan, pulang ke kantor semula. Aku semakin membuak2 untuk berkenalan lebih dekat. ha ha ha Dengan sapa lagi. Johnny la! Lagi pulak die last day. Nanti camna aku nak jumpe die lagi. No fon xdak. YM id pon xde. Shits. Aku pon start memikirkan idea2 bernas. Yeahh. Si Kumbang. Aku pon mintaklah YM id nye. Added! Start la berchattin'2! Selebihnya xberapa nak ingat! :)

Selepas Johnny resign. He start at his new office. For the first 2months kot, dia in training. So balik awal. Aku plak agak kebosanan. Sebab dah xde bende yang menarik kat office. hu hu hu Ape lagi. Start pancing semula. "Happy Hour jom!" first time tu ade lah die menolak. Kononnye ade hal la. But 2nd one ON! he he he Excited xterkire nih! So, bergembiralah kami di Aloha xsilap aku. Selebihnya. Tak payah ceritalah. Malu! he he he

Ape yang aku suka pasal Johnny?! Dia xhandsome lah. Tapi dia manis kot. ha ha ha Benci! Benci! Jangan puji2 lagi. Berbadan sasa. xla sasa mana. sedap2 kot. Sedap peluk la ngek! And dia suka buat suprised! Benci tau! Ada sekali tu, i dok chatting2 dengan die kat office. And tau2 die dah logout. Benci nye!! Aku terus down! Serious! Down gile lah! Tetibe, muncul seorang mamat kat cubic aku. Sambil menyapa. "busy ke?" aku pulak tengah busy layan drama online :) Owh..aku hanya senyum simpul. Malu sebenrnya. Tapi aku macam terus happy giller. Tapi, aku xsedar sebenarnya dia dah resign pon. And die datang tu just for Exit Interview. Aku ingat dia still lagi dok depan pintu floor kitorg. ha ha ha. Suprised la konon2 nye! Benci Benci! Tapi Sayang! ha ha ha

Begitulah cara pertemuan kami. Bermula dengan scandal dan sekarang masih juga. Tapi dah ditukar status ke "Tunang"!! Sampai sekarang, kalau orang tanya macamane kami berkenalan, dia mesti cakap. " Dia lah yang ngorat dulu" ah! aku pulak tu! Benci Benci! he he he he


MissSilent Says: Perasaan ku xpernah berubah dari dulu smpai sekarang. Sayang, i luv u! mmuaahhhsss..! :)

Calling all the fresh grads!!

Wednesday, March 25, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Anyone with a qualification seperti dibawah ini boleh memohon ye. Sila pass kan resume anda dan selebihnya, tunggu aje jawapannye.

Degree either in Computer Science, Information Technology, Business Management, Electronic Engineering with a CGPA score of 3.5.

Only Fresh graduates need to apply and for those who are able to join us on 15 June 2009.

Position:
The Oracle Graduate Development Program (Consulting)


MissSilent Says: Yang dah experienced pon bole kot. Try je la. :)




Wedding Videography!

Wednesday, March 25, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash


Suddenly lots of wedding things plak i ter browse! he he he Anyway, i dah menjengah ke website "FlipSide Wedding" and the wedding video they produced is superbb! Ini yang buat i nak kahwin minggu depan nih! he he he

Anyway, u can check this out. Diorang ada buat 3 concepts of videography. Up to u la nak yang macamane. Overall i tengok, memang cool and cun la!

Any further details and better understanding, feel free to contact mereka.

Razi: +65 94231140 or e-mail weddings@flipside.com.sg

Attention to all Brides to-be

Wednesday, March 25, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash


You guys free this weekend?? Why not drop by to Suntec, Singapore! Their having a big event called "The Wedding Diary Asia".

Event and highlights ade di website diorang! Check it out! And you have a chance to WIN A GRAND HONEYMOON PACKAGE WORTH OVER S$12,000 !!! Sape nak bagi u dek non...!

And they have a forum for couples too! Topics of discussion would be:
  1. How To Create The Most Memorable Wedding within your Budget & Destination Weddings
  2. Planning & Looking Good for your Big Day
  3. How to fall in love over & over again with the same person

Good for those yang nak berumah tangga kan?? he he he

Or you may contact Malaysia Rep Agent for further details okay!

M Rizal M Radzi Consultancy
(017-6840725)

2A Jalan Gurney 1
54000 Kuala Lumpur
Tel: +603 26941600
Fax: +603 26981700



MissSilent Says: Rasa2 Johnny nak buat keje gile shoot Singapore this weekend tak?

Bukan aku!

Monday, March 23, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Aku yang salah atau PMS tu yang patut dipersalahkan?? Tapi. IF PMS x menjenguk, korang marah pulak kan? Ye la. Tau-tau dapat jadik bapak/mak earlier than you think. he he he

Dulu pernah berjanji. Tak mungkin marah diwaktu PMS. Kire macam cuti la. Eleh. Seminggu dalam sebulan je. Bukan lama. Balance another 3weeks tu, nak makin hamun ke, sepak terajang ke. Suke hatilah. Yang membuatkan timbulnye kemusykilan. Tak pernah pulak aku dapat cuti PMS ni? Adoi.



MissSilent Says: Manusia selalu janji tinggal janji kan?

Saturday at home.

Saturday, March 21, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kepala i masih sakit lagi lah. Just realized that i have a few benjolan. Adoi. Patutla nak baring macam ada sakit je. Adakah aku brain cancer? Choooiiiiii! ha ha ha ha

Yesterday bought him a watch. I hope it can replace his watch that been threw by me! he he he I'm good in acting some drama! ha ha ha Tak beli yang mahal2 pon. Coz for hantaran pon nak anto jam jugak. So for the time being pakai je la yang biasa2 dulu ye. Save duit! Which is, sekarang dah xsave dah. Shaitt!

After he fetched me from office, quite early la jugak. 5pm sharp. We head off to Jusco di area rumah ku. Layan Karaoke dulu. he he he. Then sampai rumah, berdiskusi bersama adik2 ku berkenaan dengan my wedding colour. Hmm. masing2 nak ikut favourite masing2 je kan?! Huh!

Okla, now dah tgahri pon. Mandi pon xlagi. Apetah lagi gosok gigi! Makan jangan cakapla. Kompom la belum. We might go for the Air Balloon Fiesta kat Putrajaya tu. But see how la. Coz Pak Chak kat Klang sudah sakit teruk. Kita doakan je la dia pergi dengan mudah ye.


MissSilent Says: Boring nye harini. Report xanta lagi. Shit.

International Hot Air Balloon Fiesta 2009

Saturday, March 21, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash



U got anything to do in weekend? Why not...jenjalan ke Putrajaya.You could enjoy the Hot Balloon experinced u'oll!!

Bila? 19th to 22nd March 2009
Where? Precint 2, Putrajaya

Further info. Silalah layari laman web mereka ye. Aku nak gebang banyak sangat bukan tau pon! he he he

Here's the link : 1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009

Today ittenary;

21 March
Saturday
0700 - 0745 Arrival of VIP / media / guests

0745 - 0800 Official Launch of 1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009

0745 - 0815 Balloon area opened to photographers; Photo Op#1

0800 - 0900 Balloon Fun Fly with VIPs

0900 - 1000 Para motor showcase


Children Colouring Contest (aged 7-9), prize: hot air balloon ride with parents

1000 - 1130 Remote Control Flying Aircraft Display


Children Colouring Contest (aged 10-12), prize: hot air balloon ride with parents

1130 - 1200 Paper Airplane Contest

1400 - 1500 Kite Flying Exhibition

1500 - 1630 Remote Control Flying Aircraft Display

1630 - 1730 Para motor showcase

1730 - 1900 Balloon Fun Fly

1745 - 1815 Balloon area opened to photographers; Photo Op#2

2030 - 2100 Night Glow



MissSilent Says: If Johnny xbagitau, i pon xtau! he he he

Danced in a hole? Is it cool enough?

Friday, March 20, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Jarang si Cik Kiah nak buat tag yg merapu2! Anyway. I loikeee!

Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:
1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.
Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself!

Now type out the sentence you made, write 'em in my comment box and also as the TITLE line and tag your friends in the note!

So in the end...its like : I danced with my sister in a hole because i'm cool like that


aik? I though it was danced with my bestfriend boyfriend! Cheh! Kalau aku tau, aku xbuat tadi! huh! I pon nak copy cat Cik Kiah. If you think this Tag is stoopid. Feel free to tag urself! he he he


MissSilent Says: Kepala aku sakit la! Entertainment please..

Rambut berguguran..

Friday, March 20, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Harini rambut aku gugur dengan banyak sekali. Teringat plak tahun dulu2 masa aku mengalami keguguran jatuh..eh..keguguran rambut. Dek kerana time tu favourite food aku adalah maggi curry u'oll! Yakni sampai sekarang pon! Tapi dah tukar la flavour nye. Tomyam plak! Dulu xde perisa tu!

Hm..balik pada cerita. Time tu rambut mak xpayah cakapla okay. Panjang. Lebat. Ikal mayang. Kalah Maya Karin dalam iklan Sunsilk tu! Tapi dek kerana meggi punye pasal. Aku botak! Takdelah sampai macam Zaibo tu. Agak2 la weyh! Kire tengah tu botak la. Siap nampak kulit kepala u'oll! Oleh kerana itu, mak gue mendesak supaya potong rambut. Rimas la kononnye habis satu rumah bersepah2 rambut. Ele...bukan mak yang sapu pon..maid aku punye keje arr! Hmm..

Kebetulan aku balik kampong. Oh ku rindu kampong ku! Parit Buntaq la mana lagi! :D So bergegas la ke salun cino yang ado kat situ.

Sambil si amoi tu dok usap2 kepala aku.

"amoi arr...talak belani arr mau potong. U sudah check itu dokter ka?"

aku cam terkesima sebentar. "nape?" *dengan nada tak puas hati la konon..

"mana tau u ada itu brain cancer ke.."

"Choooooiiiiiiii" cilakak je cino tu..Maka mak aku pon menyambung hujah2 dia. Cerita lah dari A- to Z kenapa aku mengalami nasib yang sedemikian. Oleh itu, silalah makan maggi banyak2 kalau nak jadi Abg Zaibo! he he he


MissSilent Says: Keguguran yang aku alami mungkin disebabkan oleh kebanyakkan berfikir!

Aren't they cheap??

Friday, March 20, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Something just make my day! *wink wink*

when are u getting married?
pics, i havent got any copy of mine la. hehe.. but you can trust me.. ;)
i'll make you a beautiful bride. am currently working wit radzuan radziwill, mastering in wedding dresses.so, your dress will b in a good hand ( dresses as in traditional and modern ) so from kurung kebaya to the english wedding dresses i can do. price would be :
tailoring & design - 300-600
beadings - 150-250
beaded veil - 150
so far. for one baju, it wouldnt go more than 500 ( including beadings and all ) but material u punya la. i can buy for you cz i got discount with several fabric stores.
and normally it takes from 3-6 weeks untuk siap.. 1st-2nd for tailoring, 3rd week buat fitting, 4th-6th for beadings and such.
so lemme know early if youre interested ;)


Of course i'm interested!!!!! btw, she is one of my friend GF! Good new's huh! But still haven't decide yet! Anyway, it's still...soo..........in my budget! he he he


MissSilent Says: Can't hardly wait! Should thanks to Bert!

Sabar itu Tak rugi lah!

Friday, March 20, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Hukum suami memukul isteri apabila panas baran?

Islam mengajar bagaimana hendak mendidik Isteri dan anak-anak. Mula-mula ialah dengan didikan agama. Kalau kita tak mampu kita hantar pergi ke sekolah/masjid etc. Kemudian kalau isteri engkar maka tegurlah dia. Kalau dia engkar lagi berpisahlah dengannya dari tempat tidur, kalau dia engkar lagi jangan bertegur sapa dengannya dan kalau dia engkar lagi maka pukullah dia. Tetapi orang silap tafsir akan perkataan pukul ini. Ada yang pukul sampai mendera.

Ulama tafsir meletakkan bahawa pukul ini mestilah dengan keadaan ia tidak sampai mencederakan isteri. Tidak boleh memukul muka atau bahagian yang akan mendatangkan kecederaan yang kekal. Sebab itu kaedah pukulannya ialah dengan kain dengan kadar hanya untuk menyatakan kemarahan/kebencian kita. Tidak lebih dari itu.

Sebab itu hukumnya haram mencederakan isteri sebagaimana haram mencederakan makhluk lain tanpa sebab. Lebih2 lagi kerana panas baran.

courtesy: bincang.net



MissSilent Says: Semua sila bersabar ye. Tak rugi pon bertendang. Eh silap. Bertenang. ;)

Sejarah yang berulang!

Friday, March 20, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Aku sakit?

BUKAN!

Tapi aku sedih!




MissSilent Says: Hanya Tuhan yang tahu.

Belated to Super In advanced!

Thursday, March 19, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Hari aku nak gelak!!

ha ha ha ha ha..lagi lagi. Ha ha ha ha ha ha..bukan senang aku nak gelak lagi nih. ha ha ha ha ha ha

BODOH!

This morning aku termalu dowh! I thought i have missed my Bestfriend birthday! Tapi dek kerana malas nak check calendar henpon ku yang aku tau, aku dah lama save birthday dia! (Mungkin henpon ni dah xbunyik alarm kot..!) Straight i msg her! Aku ni kadang2 cuak de bebeh jugak!

and she replied.

"28 la. 18 tu Chot. aiyo! ha ha"

Shit! aku check calendar henpon. Ha'ah la. Memang 28! Damn. That's what happen when you always think of something and you scared you miss it. he he he


MissSilent Says: I dah jadi org pertama wish u this year kan? he he he

PENGUMUMAN!

Tuesday, March 17, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Okay. Disini akakkk nak buat pengumuman sikit. Korang ada yang minat kain batik tak? Bukan kain batik yang korang buat berkemban tu lah! Batik cantik la! Batik orang buat baju kurung gi kenduri kawin tu. Tak pon orang2 gomen mane2 yang perlukan kain batik! Silalah layari laman web dibawah ini ye. Orang Gomen kan pakai batik every Thursday kan. he he he. Sebelah kanan ni pon ade ku taruk link nye. sile2lah melawat ye.

Batik Cik Sarah

Cantik2 belaka kain2 nye nokk...! Setiap design, satu je dalam dunia. Tak mungkin korang2 jumpe kat kedai2 lain. Mak rela potong jari okay! he he he


MissSilent Says: Tibe2 teringat Ustaz kat Kursus Kahwin tu. "Berkembang" rupenye "berkemban"! shit! Lain kali sebut la betul2! Hampeh aku xphm!

Wedding Colour

Monday, March 16, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Phew....okay. Stress coming back again! Apekah susah sangat nak pilih color nih! I'm doing some browsing again. Look what i found.


They decided that these colour will be the colour for Summer/Fall 2009. Pantone. Nice huh! Im still looking at what are other options.

You might want to view this website for wedding colour palletes.

Here are some colour combination for you guys.
-Red and Orange
-
Red and Yellow
-
Red and Pink
-
Bright Orange
-
Bright Yellow and Turquoise
-
Green and Yellow
-
Green and Lavender
-
Brown and Pink
-
Brown and Blue

These hot colours mesti buat your wedding nampak superb gitu kan! But still...i cant have one in mind now.


MissSilent Says: Mari-mari pilih!

Deep Inside

Friday, March 13, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

I received an sms from someone.

"Kakak, mcm nmpk tak ok je, demam ker?"

I tried to hide it, unfortunately i FAILED. I am so....not good in this. Btw Abah, I'm okay. Just a minor thing which i guess i am not capable to handle.


MissSilent Says: Sentiasa mengharapkan langit itu sentiasa cerah...

Job in Singapore!

Friday, March 13, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

When people start to look for other job somewhere outside the country, i was thinking. Do i have the opportunity to do that?

So, if you are looking or finding somewhere in Singapore, check this out.

Jobs In Singapore


MissSilent Says: Teringin untuk keluar dari sangar.

IF I can change..

Friday, March 13, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Someone asked me, IF you given a CHANCE to change ONE thing during your engagement/wedding, what would that be?

I'm quite satisfied with everything i guess. Pelamin yang indah. Baju yang selesa. Makanan yang sedap. Makeup yang cantik. Hantaran yang menarik. Tapi...

Can i have that little moment back for my photography session? I'm a bit frustrated. In fact Sampai sekarang. When i looked at other people photos, i felt so envy. Wish i could have some extra money for that. Sigh

So, do u have one in mind?


MissSilent Says: What past may not be turn back. Aku redha.

Friday of 13th

Friday, March 13, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Aku perlukan Kekuatan

Jangan biarkan aku Jatuh

Kerna Jika aku jatuh

Tak mungkin untuk aku bangkit kembali.


MissSilent Says: Aku hanya manusia biasa.

No mood Day!

Wednesday, March 11, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

uhuk uhuk! ni bukan batuk la. Tapi nak nangis. Apsal aku macam bosan. I felt so alone. So lonely. 2 hari drive rasa macam kosong. I have no idea what's in mind. Rasa macam ada something. But i got no problem at all. Ntahla.

Ke sebab since last week aku dok layan Spa Q2 tu sampai ke harini? Emosi aku terbawak2? Ye ke? Haih. Ntah la. I just need to do something interesting! Aku rasa baru perasan life aku sangat membosankan kan? Ke aku yg bosan sbrnye? Ntahla.

I guess. There's no interesting story..Owg except my journey from KL to Penang. Will update u guys later.


MissSilent Says: Aku perlukan cuti lagi atau aku perlu cuti terus?

aku fedup! Bole?

Friday, March 06, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Aku dah mule bosan. Sakit hati. Aku suke keje kat sini. Bos. Kelik2 mak. Sume best2. Sume sekepala. The issue is, my real boss in Singapore. What actually she expect? Untuk aku dok sini 24hrs? Tunggu customer datang? WTF?

Mak baru balik from lunch at KLCC dengan mak nye Boss LS and kelik mak. California pizza okay. Untung jugak keje sini. Asyik makan free aje. he he he . Berbalik pada cerita kite tadi. Mak balik2 je. Seperti biase, 1st mesti check phone dulu. Tengok2 ade misscall tak! Adoi! Ade! sape..sape..sape..??! Hmm. Boss ES. Check la call details. Okay. Baru past 10mins. Aku redial balik. ......................................

Aku malas nak cite panjang. Dah la gaji ko bagi pon tak seberapa. EPF lagi macam hanjin. Keje 3 orang aku buat seorang. wtf? lagi! I am considering to come early because of Philippines which is not under my account pon. Sometimes not even take my lunch. Tu ko xperasan kan? Semalam dan harini nye issue pulak yang ko nak bangkitkan. Ade ko tanya kenapa aku balik lambat? Datang awal? Tak amek lunch? You're just asking the little stupid thing. It just making me feddup! Thinking off to....

Ahh..Takpela. Malas aku!

Wedding theme again?

Thursday, March 05, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Oh shit! My mum start asking again! In fact, everybody was asking! Ape lagi! Wedding theme i la! I have no idea! I like green. But i dont think i want to wear green on my big day. I like blue. But i guess it so common kan? Pink? What? No No No It's really so.....not me okay! he he he Saya bukan wanita yang lemah lembut sopan pantun. I just want to pick the color that really suits me. Color that will brought us the attention. He already chose red and white for his side. I'm fine with it. Actually love it! Camne ni. Tolong la. ;(

In order to pick your wedding theme color, there's alot of consideration. First, of course you kena decide what kind of mood you want to create. Romantic ke. Classic ke. Elegant ke. From there, you can pick the color already. For example, kalau classic of course those natural color, beige, white, all pastel color. If elegant you can chose for example silver ke, gold ke. Ala2 nampak luxury gitu kan. Kalau romantic, those light2 color. pink. green. Eh, i'm talking like a pro pulak kan. Ntah betul ke tak aku pon tak tahu. Bantai la labu. ;p

And sebelum terlupa. The reception place pon the one you have to consider too. Thats why you actually need to make a visit to the locations, then you may be able to do something to brighten up the decor. And of course untuk lebih budget, pick a color that easy for you to find for your favours, deco, and dais. Plus your family and friends attire too! ; D


MissSilent Says: So, have you pick mine?

A little something!

Wednesday, March 04, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

I bought that! At least something for my own future house nanti kan. Hmm. Satisfied. At least something better than nothing kan?


MissSilent Says: Cant wait to hang it!

Did i miss something?

Wednesday, March 04, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

I used to play bowling. And i miss that. Even though xde la terer mane. Tapi last time i was a member of the KL Team. Junior la! When was that? 10 years back?! Lame dah dek non oi. But i enjoy it. Maybe sebab i can play. That's why i enjoy.

Badminton too! Hello Cik Kiah! Lupe ke kite xpernah tinggal our Threesome activity! Miss that too! :( That was those days kan. Badminton for 2 hours. Then sambung squash for about 1 hour. End up terjun pool plak kan?! Last but not least, lepak mamak masih tidak dilupakan. hey hey our fav spot! Shukran! ha ha ha Dah tutop pon tempat tu kan?! hmm.

And i still seeking chances to go for camping. Dah lama nye xbercamping! hu hu Mencandat sotong sudah. Memancing udang sudah. Jom la bercamping!!!!!!!


MissSilent Says: Masih adekah waktu2 untuk ini semua? huh?

FRIM, Kepong

Monday, March 02, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

I've went to FRIM, Kepong 2-3 weeks back. Time hunting for venue tu la. And met with the person in charge of the venue merangkap planner for Maya Karin jugak la.

FYI, there's a few places in the FRIM yang boleh dijadikan venue for your wedding. To those yang into outdoor and casual la. But they do have Dewan also. Quite okla. Aircond. Stage. Both side of the hall ade plak macam balcony gitu! But the floor xde carpet la. Overall. Okla. Looks presentable. Price lupe nak tanya, coz at that time im not into Hall.

Other places, macam Malacca House and Terengganu House. And ade one site ni tengah renovation. Agak menarik jugak. Surrounding by pokok2 besar. Dengan bunyian binatang2 kecil dan juga air terjun. Nyaman gitu. Plus one astaka for your pelamin or Tempat Makan Pengantin! It's up to you! For plug point sume dah disediakan. Tinggal bawak your PA system and everything je. Renovation expected to be completed by May/June. So whoever yang nak melansungkan within end of the this year tu masih sempat kot. Because yang July/Aug pon dah start booking!

They also provide khemah (alot of choices!) dari murah ke mahal. Catering pon ade jugak. So, you cakap je la you nak ape. They will quote for you. Feel free to view : FRIM, Kepong

Here some of the photos yang sempat i snap. before HP ku buat hal lg!

Yang atas tu Rumah Terengganu ke Melaka! Tak berape ingat! ;p

Inilah tempat yg tgh di renovate tu..


MissSilent Says : Lokasi untuk Photography pon dah cantek!

Makan Besaq!

Monday, March 02, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Bukan everything will go as we planned. But the main purpose of course la makan2! Walaupon bukan di Victoria Station seperti dirancang, tapi di Bondi Beach at The Curve, Mutiara Damansara.

Overall, 2 THUMBS UP! Saya sangat berpuas hati! : )



MissSilent Says: Still crave for the cream caramel! haishh...

La Senza SALE!

Monday, March 02, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

SALE WEYH!

HISTERIA! HISTERIA! HISTERIA!



MissSilent Says: Tak boleh ketinggalan nih!