Cerita yang panjang!

Thursday, March 26, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Wah...arini cik silent direview oleh Cik BitBut lah. btw Thanks for the compliment ye adikku. Sejak resign from "Hetch Pee"..xpulak aku menjenguk nye. Ape la kes nye ye. Dengan percintaan yang bermula dengan sebotol tinner itu. Hmm. Takpela. Aku hanya harap kau sentiasa di kelilingi orang2 yang disayangi sahaja. Kalau dia xsuka. Biarkan aje. Tak rugi kalau tak kejar. *wink*

Disitu jugaklah permulaan percintaan aku! Chewah. Nak bukak cite plak harini. he he he. Ye la. Even family dia pon pelik. Mane lah jumpe aku yang sopan pantun ni kan. ha ha ha. Okla. Semuanya bermula oleh seorang mamat ni yang aku kenal since melepak kat lobby bawah office. Port smoking la kirenye. Dok jenguk2 aku dari jauh. Dah perasan sebenarnye. Tapi buat bodoh je. Control. Control. Nak jaga saham nih. :) Mamat tu kite panggil die, Kumbang lah. So, dia pon memberanikan diri mengenalkan diri. Dan tanya itu ini. Maklum la. Aku orang baru pon time tu. Patutla jakun je mamat2 kat sane. Pantang nampak pompuan. huh! So, dah mesra2 gitu. Baru boleh mintak IM id. Naik atas je. Terus chat2 bagai. Asal nak amek oksigen je. kire calling2 la. Jumpe dibawah. Itulah aktiviti kami.

So one day nih, which is a week before Johnny a.k.a Tunang aku resign, aku telah diperkenalkan oleh Kumbang. Johnny plak sasa orang nye! Auww. Mak memang cepat tergoda dengan orang2 yang berbadan sasa nih eventhough mak kecik je orangnye! :) So, sambil dok berasap tu, start la sembang2. Kebetulan pulak aku terdengar diorang nak berpartian untuk farewell dia. Which is Johnny la. So aku buat2 tanya la. "u clubbing2 ke?" ayat pancing la kirenye. he he he And die pon dengan ramah mesra alam damai nye cite lah plannye. So aku macam agak excited. Tapi still control lagi. Malamnye, aku xpergi. Agak kecewa jugakla. Tapi sesuatu yang berlaku membuatkan aku xbole pergi. hmm.

On the last day itself, Johnny belanje member2 lunch. Secret Recipe. Adelah member2 yang ikut jugak. Bukan member aku! Tapi member2 dia. plus scandal2 dia. Aku dah rasa lain macam. Terkial2 sorang2! Benci! Aku mula cuba untuk berbual. Okla. Eventhough xberapa ngam. Ok. Aku capai handphone. Buat2 konon2 busy. ha ha ha Benci lagi! Benci! Habis makan, pulang ke kantor semula. Aku semakin membuak2 untuk berkenalan lebih dekat. ha ha ha Dengan sapa lagi. Johnny la! Lagi pulak die last day. Nanti camna aku nak jumpe die lagi. No fon xdak. YM id pon xde. Shits. Aku pon start memikirkan idea2 bernas. Yeahh. Si Kumbang. Aku pon mintaklah YM id nye. Added! Start la berchattin'2! Selebihnya xberapa nak ingat! :)

Selepas Johnny resign. He start at his new office. For the first 2months kot, dia in training. So balik awal. Aku plak agak kebosanan. Sebab dah xde bende yang menarik kat office. hu hu hu Ape lagi. Start pancing semula. "Happy Hour jom!" first time tu ade lah die menolak. Kononnye ade hal la. But 2nd one ON! he he he Excited xterkire nih! So, bergembiralah kami di Aloha xsilap aku. Selebihnya. Tak payah ceritalah. Malu! he he he

Ape yang aku suka pasal Johnny?! Dia xhandsome lah. Tapi dia manis kot. ha ha ha Benci! Benci! Jangan puji2 lagi. Berbadan sasa. xla sasa mana. sedap2 kot. Sedap peluk la ngek! And dia suka buat suprised! Benci tau! Ada sekali tu, i dok chatting2 dengan die kat office. And tau2 die dah logout. Benci nye!! Aku terus down! Serious! Down gile lah! Tetibe, muncul seorang mamat kat cubic aku. Sambil menyapa. "busy ke?" aku pulak tengah busy layan drama online :) Owh..aku hanya senyum simpul. Malu sebenrnya. Tapi aku macam terus happy giller. Tapi, aku xsedar sebenarnya dia dah resign pon. And die datang tu just for Exit Interview. Aku ingat dia still lagi dok depan pintu floor kitorg. ha ha ha. Suprised la konon2 nye! Benci Benci! Tapi Sayang! ha ha ha

Begitulah cara pertemuan kami. Bermula dengan scandal dan sekarang masih juga. Tapi dah ditukar status ke "Tunang"!! Sampai sekarang, kalau orang tanya macamane kami berkenalan, dia mesti cakap. " Dia lah yang ngorat dulu" ah! aku pulak tu! Benci Benci! he he he he


MissSilent Says: Perasaan ku xpernah berubah dari dulu smpai sekarang. Sayang, i luv u! mmuaahhhsss..! :)

7 Pengkomen:

diana luna @ March 26, 2009 at 11:35 AM

kamu lupa add kamu keluar berpartian dizeta bar bersama2 kali pertama..bersama aku okay!!! kalau aku x heret ko pg zeta malam tu.....

Ms.Silent @ March 26, 2009 at 11:55 AM

ha ha ha! ko sebab mamat washington kan??!

nnt aku update lg..! ha ha ha

Ain Bubuk @ March 26, 2009 at 2:05 PM

...and aku pertama kali jumpa johnny a.k.a tunang mu di tepi pantai nan indah iaitu di rumah ku yang damai itu dan pada saat itu hatiku berbisik, "Alhamdulillah akhirnya Yash berjumpa dengan seorang bernama 'manusia' untuk menjaganya.."

haks haks! hahahaha (ampon johnny a.k.a tunang yash a.k.a amad a.k.a bakal suami sahabat baikku ;p

immamomma @ March 26, 2009 at 3:33 PM

...........

eh abis dh?

ckp citer yg pjg!

hihihi..

;p

Ms.Silent @ March 26, 2009 at 4:19 PM

bubuq: ha ha ha b4 dis semua yg menjelma dlm hidupku yg kelabu asap ni..cengkerik dan anai2 aje..!

k.ann:ade lg selebhnye...nnt ye..di hapdet!

newlifenewbeginning @ March 27, 2009 at 8:59 AM

isk sape la sebenarnya johnny ni ek..dak mmu kan? huhu

Ms.Silent @ March 27, 2009 at 11:03 AM

ha ha ha...yupp! MMU melaka la..tp..pastu MMU cyber..!

jeng jeng jeng