Rambut berguguran..

Friday, March 20, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Harini rambut aku gugur dengan banyak sekali. Teringat plak tahun dulu2 masa aku mengalami keguguran jatuh..eh..keguguran rambut. Dek kerana time tu favourite food aku adalah maggi curry u'oll! Yakni sampai sekarang pon! Tapi dah tukar la flavour nye. Tomyam plak! Dulu xde perisa tu!

Hm..balik pada cerita. Time tu rambut mak xpayah cakapla okay. Panjang. Lebat. Ikal mayang. Kalah Maya Karin dalam iklan Sunsilk tu! Tapi dek kerana meggi punye pasal. Aku botak! Takdelah sampai macam Zaibo tu. Agak2 la weyh! Kire tengah tu botak la. Siap nampak kulit kepala u'oll! Oleh kerana itu, mak gue mendesak supaya potong rambut. Rimas la kononnye habis satu rumah bersepah2 rambut. Ele...bukan mak yang sapu pon..maid aku punye keje arr! Hmm..

Kebetulan aku balik kampong. Oh ku rindu kampong ku! Parit Buntaq la mana lagi! :D So bergegas la ke salun cino yang ado kat situ.

Sambil si amoi tu dok usap2 kepala aku.

"amoi arr...talak belani arr mau potong. U sudah check itu dokter ka?"

aku cam terkesima sebentar. "nape?" *dengan nada tak puas hati la konon..

"mana tau u ada itu brain cancer ke.."

"Choooooiiiiiiii" cilakak je cino tu..Maka mak aku pon menyambung hujah2 dia. Cerita lah dari A- to Z kenapa aku mengalami nasib yang sedemikian. Oleh itu, silalah makan maggi banyak2 kalau nak jadi Abg Zaibo! he he he


MissSilent Says: Keguguran yang aku alami mungkin disebabkan oleh kebanyakkan berfikir!

4 Pengkomen:

newlifenewbeginning @ March 20, 2009 at 5:13 PM

oit byknya entry in one day! huhu..
me oso rambut always gugur la..oso dunno wat to do..sampai rasa nak kaber je lantai dgn carpet je so tak nampak ketara sgt rambut berguguran..dah bosan asyik kene vakum je lantai tu huhu

Ms.Silent @ March 20, 2009 at 11:09 PM

pakai carpet pon nak kene vacuum gak dek non! haihh..ku rasa mahu botakkan aje kepala ku ini!

Senang cite! he he he

m i z a @ March 21, 2009 at 6:49 AM

i nearly fainted and loosing a lot of hair too!

i went back on nov 08, from that day onwards me and my mom never got the chance to just sit and rest at night..

i pitied my mom,working in the day, at night working for me..

and now, rambut gugur lagi...sbb masalah selepas kawin plak..haha

Ms.Silent @ March 21, 2009 at 12:24 PM

we will never free from problem around us kan...lps satu satu...hmm...

so...wish u got ur job asap. So bole jenguk2 u kat sane nnt...

he he he