Klinik Gomen

Wednesday, April 15, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Dah lama rasa xbercerita ye. Hmm. Bercuti which is un-planned selama 2 hari. And one of those day, me and my fiance done the HIV Test to meet the Nikah requirement. Betul la kata Johnny. Dari awal sampai ke habis, memang xpaham macammane nak settlekan borang2 tu. At last aku pon rerajin la call JAWI for further clarification.

Katenye, aku xbole daftar or start settle borang nikah tu, coz ia hanya valid for 3 months. But for HIV Test, boleh la buat sekarang. Coz ia valid for 6 months. Maka aku sudah settle itu HIV Test! Yeay! Selesai satu masaelah! Makan separuh hari jugak la. Thought nak pergi Hospital Putrajaya, rupanya kena make appointment dulu. So, kami teruslah ke Poliklinik kerajaan juga, tapi di Seri Kembangan. Oklah. Tak payah bayar apa2 pon. FREE! Cume biaselah. Gomen kan. Kalau xlambat and xmenunggu, TAK SAH! Katepon FREE!

Tetibe terperasan kat borad depan kaunter pertanyaan tu. Pap Smear = RM15! huh?? he he he Tak pela. Ku rela bayar beratus2 di Bangsar itu, dari menunggu lama-lama gitu. Dari xpening bole sampai pening. Mana tak nye. Budak lari kehulu kehilir. Dengan berbagai kaum manusia. Dengan bunyik panggilan nombor giliran lagi. Dengan bau-bauan lagi. Mak xrela la. he he he Mengada ye! Hmm. Takpe. Asalkan aku xpening. Kang kalau aku dah pening, pening pulak orang nak melayan aku! ha....

Okla. Actually dont know what to story first. But later la. Good nite!


MissSilent Says: Johnny suke tau! Adeke time i pregnant nak check up kat situ je! Dulu janji xkisah bawak ke Gleneagle pon! Huh~ Katenye, sebelum kawin memang lain, dah kawin lain pulak! he he he Benci tau!

2 Pengkomen:

newlifenewbeginning @ April 16, 2009 at 8:57 AM

betul, borang nikah valid 3bln, hiv test valid 6bln..so dah lepas satu, rest jap for a couple of months baru buat borang nikah..

alaa janji dah setel satu kan....pastu start buat d rest sket, sket, sket

Ms.Silent @ April 16, 2009 at 9:54 AM

yes..yes..lega sikit..at least ade gak yg dah settle..he he he