Mencari Pakaian Kahwin Songket?

Monday, April 06, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Agak frustrated coz now dah macam trend, semua songket ditaruknya labuci and those batu2. Hilanglah keserian songket tu kak. Dah nama pon songket, tradisi nenek moyang gitu. Mana ada labuci2. Kalau kain lace tu cantik lah. Haih.

Carik-carik punya carik. Found one butik yang ada songket kosong. Kire songket bunga tabur la. Maksudnya xdak labuci or batu2. Either korang nak sewa or beli kain dengan dia pon bole. A few package yang dia ada. You contact kedai tu as per below details la ye.

Package yang dia bagi tadi,

-songket india L&P or
-songket pakistan L&P

PLUS

-Upah tempah
= Lelaki, perempuan, tanjak, sampin, kasut perempuan, selendang.

PLUS

-sewa accessories (50) - optional

Total = RM1,800

As per the sales girl, Designer Rizalman.

For further details, bole visit :

Ikram Creations Sdn Bhd
Lot12, Ground Floor Semua House,
Jalan Masjid India

Contact Number : 03-2694 9401 / 012 971 3324
Operating Hours: 7days/week ; 10:30am-8.30pm

4 Pengkomen:

farouqdmc @ April 7, 2009 at 4:40 AM

need wedding gown from other countries?

newlifenewbeginning @ April 8, 2009 at 8:59 AM

me oso wearing songket tp kat blah laki la..mine songket tabur gak tp ada sket2 labuci..simple je songket me..pastu sewa je tak tempah gak..huhu bedal je la asalkan leh pakai majlis setel..selesai!

Ms.Silent @ April 8, 2009 at 11:48 AM

tu la psl....i tot of nak pakai songket gak..but semua dh ade labuci..adoi..!

reena @ April 9, 2009 at 9:15 PM

Bagusla hang ni.Esok lusa bila aku nak kawin, boleh rujuk blog hang balik.Hang jangan pi tukaq url blog apa jadah plak nanti.Hehehe.