Jakarta - Day 3 /Last Day

Monday, May 25, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Pagi2 seawal jam 830am lagi after breakfast kami dah menuggu Mikrolet dihadapan Hotel. No 9 ye! Sediakan 2,000rp! Naik sesampai je di Tanah Abang, kami dah kelam kabut cari barang! Nak beli Sejadah lagi, tudung lagi, karpet untuk pelamin nikah lagi. Time ni, kedai pon xbanyak bukak lagi. So, kitorang meronda2 dulu sementara nak tunggu semua kedai bukak. Around 9.30am je, kitorang dha begitu serious cari barang. Coz takut xsempat! And Ms. Eon dah agak pressure sampaikan xnak cari kain dah. Sebab kat mata nya belum jumpe lagi yang berkenan di hati. Layan kan aje lah. Betul kata Johnny, pompuan suka carik benda yang dia takkan dapat! ha ha ha ha.

So, we split up coz masa xmengizikan kami untuk berfoya2 2-2 orang cari brg yg sama. So, masing2 cari barang masin2 and jumpe di kafe yg sama! And punya samdol, xtau plak aku ade 2 kafe yg sama di floor basement tu. Terkial2 gak la carik minah sorang nih! Janji kul 12 nak jumpe. Tapi dah over 15minit xnampak2 batang hidung! Aku berjalan ke cafe lagi satu. Mana tau dia tunggu kat situ. Ha..ko! Jumpe plak di tengah2 jalan. Satu pon die xbeli lagi! On the way masa nak cari rakan ku ini. Aku terjumpelah kedai Zahirah Textile ni. Masa first day, kitorang xsempat masuk. So, bile dah last day ni, aku pon bgtau la Ms.Eon! And dia nak tengok for the last time. Memang cantik2 kain nya! At last! Aku berjaya membuatkan dia membeli kain for her wedding reception! yeayyy! Nak tahu berapa! Cuma 325,000rp per meter dari harga yang di bukak 550,000rp. So 5 meter kami cuma perlu membayar dalam rm500++ sahaja! Sungguh menguntungkan! Kain nya pulak sangat superb! Lumayan gitu!

Selesai, terus berlari kami pulang ke hotel. Seperti biasa, naik mikrolet! Jam dah kul1pm! Kami perlu bergegas ke Pasar Jatinegara sebab dah kesuntukan masa, takut macet nye lagi. Kalau sewa aje kijang Hotel ke Airport, charge nye 180,000rp (rm62 cmtu). Tujuan ke Pasar Jatinegara lagi, sebab nak amek barang yang dibeli semalam. Tak bawak balik terus semalam sebab kan kami ke Mangga Dua, takkan nak gendong2 kotak2 besar tuh! hu hu hu. Dari Hotel ke Pasar Jatinegara je dah macam2 hal berlaku. Semuanya sebab miscommunication. ApA2pon, kami sempat la sampai ke Airport dengan jaya walaupon hampir bergaduh. ha ha ha ha

Sampai je Airport, terus check in dan kami pekena dulu indo mee! yeay! Dah flight delayed dalam satu jam! Overall, a great trip for both of us! And Ms.Eon! Ye! Saya ingat kata2 mu itu.

"Janji tau, nanti dah kahwin pon kita pegi trip2 macamni! Biarlah diorang nak g main golf ke hapa! Kita shopping!" ha ha ha ha


MissSilent Says: Tak sabar nak ke Bandung pulak September ini! yeay lagi!

4 Pengkomen:

tembun @ May 26, 2009 at 8:23 AM

hai
im interested with ur entry
:)
juz askin
di jakarta tu dpt bnyk brg kawin tak?

Ms.Silent @ May 26, 2009 at 10:06 PM

Hi Tembun!
If u want to find sourvenir/gift, card, telekung or kain2 yg murah2...i suggest u g jakarta la! he he he

thanks for droppin' by. :)

tembun @ May 29, 2009 at 3:34 PM

yeah?:)
kerja gila tak if i juz gi jakarta for 2days ONLY
semata cari card and gift
SAHAJA?
hehehehe

Ms.Silent @ May 29, 2009 at 5:42 PM

no prob! only thing u kene tau where to go..and what to grab! basically, i spend one day for gift at Pasar Jatinegara and one day for kain2 at Tanah Abang! If card then i recommend u to go Pasar Tebet kot..there lg byk..! but i xsempat g pon..coz jauh! plus xukop masa! :)