Tempahan Baju Kahwin!

Saturday, May 16, 2009 / Comments (22) / by Skinny Yash

Dah tempah baju kahwin? (saya sudah!) nikah punya dah siap pon. Cuma tak ambik je lagi. Murah tau! RM150 je! Highly recommend, korang gi Dzul Classique, kat Kajang! Kalau lagi 2 minggu nak pakai pon bole. Tapi charge extra sikit la. Paling mahal pon RM250. Siap tampal2 lace bagai. Itu yang terjadi pada ku! he he he Kalau baju melayu lelaki pon murah, RM130 sahaja, termasuk sulam2 kat leher, tangan and poket tu. Terpulang la. Mahu boleh, tak mahu pon boleh. Hasilnya. Memuaskan hati! Johnny pon setuju. Kira, janji sedap pakai lah.

Kat Dzul Classique pon ada gak baju2 buat sewaan. Lace2 la. Erm overall, ok lah. Cuma ia tak menipati citarasa ku ini yang cerewet! hu hu hu Kalau cari songket, xpayah lah kat situ. Sebab kakak tu sendiri cakap, diorang takda pon yang baru2 punya. Yang ado pon xbrapa nak lawa. Jujur gitu katanya. he he he So kalau korang nak cari songket, gi je selang sebelah kedai tu. Rose MZ. Ha..situ ade lah songket2 lace bagai2. Cantik. Tapi tetap tak menepati citarasaku juga. At last, Johnny je yang amek package kat situ. Untuk side lelaki kan. Settle satu hal. Oklah package dia. RM1,400 untuk sepasang baju sanding, pelamin untuk rumah, and makeup. Yang aku xpuas hatinya coz baju pompuan nya dah ala2 macam baju tunang aku je. Tak kelessss lansung! Sayang...i nye tukar boleh x? :P

Hmm. Baju side pompuan, semuanya di tempah. Ye! Puas hati ku ini! ha ha ha. Dengan siapa? Bukan designer termasyhur. Tak mampu mak nokk! Tapi hasil kerja tangannya aku kagumi. I pon tak ingat, wether i told you before or not. Takpelah. He once worked with Jovian and Rizalman. And now, dia buat sendiri2 je. Belum ada kedai pon lagi! :) Kalau korang nak info, msg saya ye! :) So now, Aku cuma tunggu untuk dipanggil fitting je. Dalam next month la kot. Bayaran pon telah dibayar separuh. Lega la sikit. :)


MissSilent Says: Tak sangka lagi berapa hari je! adoi!

22 Pengkomen:

farouqdmc @ May 17, 2009 at 1:48 PM

hope you have everything in place on time... good luck..
happy to know the day will be coming soon.. all the best..

diana luna @ May 18, 2009 at 10:35 AM

ooiit..kaler apa baju kamu?

newlifenewbeginning @ May 18, 2009 at 2:25 PM

ramai ek org tempah kat dzul d classique..my frens pun a few tempah kat sana

Ms.Silent @ May 18, 2009 at 3:59 PM

diana: purple mcm nk ke pink gitu la.! tp jgn pakai pink okay! sgt bukan aku! ha ha ha ha

nlnb: tu la..every weekend penuh je kedainye. but overall, puas hati la. :)

Ms Dreamy @ May 25, 2009 at 11:12 AM

u tempah baju kahwin u kat sape ekk?? i pon tgh mencari org utk tempah baju sanding nii..huhu...nnt u email me k: hazelstarss@gmail.com

Anonymous @ July 20, 2010 at 10:54 PM

hi you..u tempah baju u kat mana..?kita pun tgh pening nak tempah baju nikah n sanding...email me the tailors detail please.....thank you!!!!
ameliahusni@gmail.com

Skinny Yash @ July 21, 2010 at 11:22 AM

hi amelia..i did reply to ur email. :)

miss L @ March 15, 2011 at 1:29 PM

hai u tmph bju kt mn...email kt i blh?? dia ad blog x?

miss L @ March 15, 2011 at 1:30 PM

ops lupe plak..email i adnil_cactus@yahoo.com

Skinny Yash @ March 16, 2011 at 4:58 PM

Hi Miss L,

i tempah kat Amir Mirza, He got his boutique kat One Utama, share dgn Arfa batik rasenye...u can email to him dulu kot..coz my phone battery abis pulak! ;P nnt i bagi ye...His email address :

* amirmirza86@yahoo.com

Anonymous @ June 15, 2011 at 2:42 PM

salam..saya pon tgh struggle cr tailor utk baju kahwin ni...pls email me the tailor details ya :) appreciate sgt2..thanks!! :)

ned_nw@yahoo.com

Skinny Yash @ June 15, 2011 at 5:49 PM

i email u the details ye..

mirash @ June 21, 2011 at 9:22 PM

kat maner lak DZULL CLASSIQUE. cari kat google map x de pun. boleh tak bagitahu area mana?

Skinny Yash @ June 21, 2011 at 10:04 PM

Hi Mirash,

DzulClassique kat kajang. betul2 ikut jln nak ke Metro Kajang. alamatnya, Lot No 39, Jalan Besar 43000 Kajang Selangor. Betul2 tepi jalan. :) Sebelah kedai Roze MZ.

Tapi yang perempuan dah tukar orang. Bukan Kak Ina lagi. Kak Ina punya kedai dah tukar ke Bangi sec3. Dzihni nama kedai dia. :)

Anonymous @ October 9, 2011 at 8:27 PM

salam..saya pon tgh cari tailor utk baju kahwin ni...pls email me the tailor details ya..thanks sgt2..really appreciate it!!

azdiella_mohd@yahoo.com

Anonymous @ December 13, 2011 at 9:42 AM

Salam..blh email pada saya mana u tempah baju nikah..please..
Email saya:noorhidayah224@yahoo.com
Tq

Anonymous @ December 15, 2011 at 10:19 AM

Salam...sy tgh cri tailor utk bj tunang and nikah...dzull classique tu mmg ok ek..tgk u komen rs mcm nk try la.hehe...bleh x emel kn info sal tailor yg u ckp tu...nk try utk tempah bj nikah..thx ye!

Anonymous @ December 15, 2011 at 2:40 PM

Salam...sy tgh cri tailor utk bj tunang and nikah...dzull classique tu mmg ok ek..tgk u komen rs mcm nk try la.hehe...bleh x emel kn info sal tailor yg u ckp tu...nk try utk tempah bj nikah..thx ye!

pinkapple_dhiya@yahoo.com

Anonymous @ April 3, 2012 at 10:28 PM

hi

leh tak u email i detail dzul de classique tu...mcm menarik jerrr...
thanks

ernus19@ymail.com

jaja @ February 20, 2013 at 2:40 PM

hi may I know nama designer yang pernah keja dengan jovian and rizalman dulu? please email me at jaja_mukhtar13@yahoo.com

zariq @ April 19, 2013 at 10:37 AM

skinny yash,do tell me kat mana u buat baju u tu..since u said dia penh keje dgn rizalman n jovian. i really nk tgk..tq.. email me at vengeard@yahoo.com tq alot..

Anonymous @ September 1, 2013 at 10:51 PM

hye youuuu.

sori i kompius. u tempah kt dzul (kajang) or tailor kat OU?

hehe. harga ok tak you?

i tak reti plh kain. kalau i nk dorg yg plih kain, i just tnjuk dsign yg i nak, bpe ye agak2?

hit me back with ur tailor's details at ainashazlin@gmail.com

maceh yeee ^^!!