Cepat lah gemuk!

Friday, June 26, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Dikesibukan semua orang untuk menguruskan badan di akhir2 minggu sebelum hari bahagia, aku pulak sibuk menggemukkan badan! he he he.

alangkah sibuk nye aku! hu hu hu

okla...byk sgt nk story...later la!



misssilent says: aku tengah mencuba banyak benda. harap xpenat untuk mencuba!

Amarah yang lepas!

Tuesday, June 16, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Lega..Aku tahu hanya seorang sahaja yang memahami aku sepenuhnya. Aku akui aku mungkin agak sensitif. Nampak saja aku kasar orangnya. Tapi, hati aku sangatlah lembut. Aku terdengar orang berkata perihal ku. "biasalah..orang dah xde duit.." " aku direct je.." mereka gelak!! Terus aku panas hati. Diorang tak sepatutnya cakap macam tu. Walaupon pada hakikatnya, memang benar. Tapi ada aku susah kan sesiapa? Aku tidak pernah sekali pon meminta dari sesiapa. Aku tak suka menyusahkan orang. Sebab aku tahu, lepas tu mesti kita akan terasa terhutang budi kan. Shit! Oh, BTW, dah nak dekat gaji pon, duit aku masih ada lagi RM900! okay! Aku orangnya berjimat cermat. Biar kedekut pada benda2 yang tak berfaedah. Nak kahwin banyak lagi benda yang nak digunakan.

Kadang2 aku cuma berharap, biarlah hati ku sekeras batu. Atau, tiada lagi perasaan marah atau suka dalam diri. Puas hati?


MissSilent Says: Benda sekelumit yang kita buat, tak pernah dihargai. Benda lain yang dipuja.. Ya Allah, Maafkan hamba Mu ini.

Bunga Pahar.

Saturday, June 13, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

As for bunga pahar, Kak Liza yang beriya2 nak buat. And dia sangat la rajin. Of course la kan. Housewife gitu. 2 anak, 2 maid. Sorang satu jaga anak. he he he. Sebenarnya dia pangkat makcik, tapi dek kerana umur nye pon setahun tua je dari aku. So "Kak" lebih mesra gitu. :) During my cousin wedding haritu pon, dia buatkan bunga pahar for her. Nice. Bunga Pahar Dip tu. But as for me, aku dah cakap siang2. Aku xgemar bunga dip tu. Eventhough bile dah buat banyak2 nampak cantek. But still not up to par! he he he.

So, i gave her one sample of bunga pahar. Actually ada orang lain yang supposed to do that. But suddenly nak charge satu sampai RM15. Ape kejadahnya kan?! Jadi lebih afdal kalau bagi orang yang memang niat tulus ikhlas untuk membantu! he he he.

yg left side tu is the sample. tp xperlu nak tiru 100% kan.

the outcome. (bunga tu contoh je!)

pandangan sisi pulak!


ha. yg tgh tu la k.liza nye. :)

MissSilent Says: I pon ada cuba buat jugak. Nantila reveal kan. malu. ha ha ha

Baju nikah punye hal!

Saturday, June 13, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Semalam petang gi DzullClassique amek baju nikah. And at the same time ngantor kain yang dibeli di Jakarta haritu. Budget nak pakai raya la. he he he. So, macam biasa. Mestla try dulu sebelum pulang. And seperti yang ku jangka. Longgar sikit. hu hu hu. Aku dapat rasakan yang memang baju tu akan longgar. Sebab aku pon dapat merasakan penurunan berat badan ku yang semakin serius ni. hmm. Pasang target lagi. Nak menggemukkan badan dalam sebulan. Adoi. Baju nikah terlonggar xpe. Kalau baju sanding????!!! Haisssshhhh.....

tu la baju nikah ku. Tunjuk sikit je. Nanti hilang seri! :)


So, baju nikah ku hanya RM150. he he he. Murah gitu! Kain pon aku beli dah bertahun. Cume tak dihantar jahit je. So alang2 nikah nak pakai putih, aku guna je kain tu. Save duit beli kain! :) Johnny punye RM90 kot. Ke RM70. Tak ingat. Tapi siap sulam bagai la. Dia punye baju plak memang gabak. Bukan sebab tailor nye salah. Tapi sebab budget nak kurus masa amek measurement haritu kan. So, sekarang dia macam kurus sikit. Aku rasa la. hu hu hu.



Sebelum amek Baju nikah tu, kami ke Rose MZ. Selang sebelah je kedai nya. Dengan niat nak tukar baju sanding kami for Johnny side. Seperti di awal entry ku dulu. Aku memang kureeeng dengan pilihan baju aku fo his side. hmm..Malangnya, baju songket yang kitorang nak takde pulak. Yang perempuan nye ada. So, kena la datang semula nanti. Begitulah al-kisahnya.







MissSilent Says: Pening pikir sebab nak gemuk ni!

Bercinta dengan student! :)

Thursday, June 11, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Lately sangat dahagakan fun dari Johnny! Ye! Memang la hari2 jumpa. Tapi jumpe mesti after dia abis keje(obviously dah penat and agak tensen!). I yang dok terperuk kat umah, bosan tahap cipan oops..tahap malapetaka dah ni baru nak bermanje lela dengan sepenuh hati. Tapi dia macam penat je nak layan kerenah aku yang separa waras ni. Katernye penat. hu hu hu Kesian dia tau. Gue dah macam kehausan nak bermanja2 ni. Maklum la kite bercinta dengan student! ha ha ha ha. As you know, Johnny sekarang sedang bertungkus lumus menghabiskan 5 bukunye yang setiap satu ade la dalam 500-600 m/s. So balik keje, dia bantai tdoq (kalau xdating la), then pepagi bangun sambung study. Then terus gi keje.

Bayangkan lah ye tuan2 dan puan2. Dengan nak settle hal kahwin2 ni lagi. And aku yang xberkerjaya ni lagi. ha ha ha. Weekend pon macam suram je. Tak de planning2 dah pon. Oh, selasa lepas layan tengok cite Night at the mUseum 2. Tak best mana pon. Aku nakkan cerita yang gelak sampai muntah! muahahahaha. Semalam pulak gi KLCC dinner kat San Francisco Kitchen. (ada cerita disebalik gi KLCC nih) Tetibe teringin plak nak makan chicken salad die kan. Layan pizza sekali. Tak dilupa juga desert Key Lime Pie! Sumpah sedap weyh! Tapi die ade campur alchohol sikit. So berhati2 ye. :) Overall, Johnny belanja! Thanks sayang! :) Saya kan tak bekerjaya. hu hu uh

Ape2 pon, i just wish him good luck for his exam. Itu untuk menentukan kerjayanya selepas ini. Gaji up je 10k, i jadik housewife kan? he he he


MissSilent Says: After his exam on 19th June, saya ingin buat satu aktviti beriadah. Nanti akan ku ceritakan di next post ye! :)

Sponsor update!

Thursday, June 11, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

UPDATE!

Haritu xjadi amek baju nikah. And interview pon posponed to today. Update about interview, sangat memberangsangkan. Maklumla, company pon cekai aje. Takpela. Janji duit masuk before nak kahwin ni. Susah wei. he he he :) Belum confirm dapat pon, tapi as what i heard from the person yang interview and the person yang recommend tu, evrything was fine. Experience, knowledge they got no problem. It's just my expected salary. So, they still have to revise it back. hu hu hu. Ape2pon, kalau dapat itu rezeki. :) Ape2pon, kene give a milliion tahnks to Mrs PR kerna tolong kenalkan your friend tu. he he he. Ye! Gue belanje kalau dapat gaji nanti! :)

And everyone keep asking me how's my wedd prep. Everything ok. Mostly banyak dah confirm. Bayor nye je belum. hu hu hu Aboout barang2 hantaran, masih belum dibeli lagi. Cuma side Johnny dah beli satu. Which is for me la kan. And thanks to my dearest+beloved babe yang sudi sponsor for my hantaran. Lady D!! U jadikan sponsor my choc? he he he. And to Ms Eon. Dia juga sudi untuk sponsor my hantaran cake! yeayyy!!! Thankssss to you guys!!!! I love you all!!! muuuaahh (800x)!!!! BTW, Ada sesapa2 lagi tak nak sponsor anything? Buqqqq...u xnak sponsor i ke..? Handbag ke, kasut ke, cincin pon bole jugak! he he he he yang lain2 Gula2 ke, choc for gift ke, which i didnt put in my budget pon. ha ha ha.

And, tetibe i baru buat satu decision. Change of theme color bole?! ha ha ha ha. I just thought that Purple + pink sangat bukan aku! ha ha ha. I buat purrple je la ek! Korang2 semua!!! Yang mana nak sweet2 can wear pink, which i already know who! Pakai la Pakai lah! If you wanna wear purple pon bole. Sama je dengan family2 gue! he he he. Currently, i'm finishing my deco for bakul hantaran. After this jangan tanya who did that. Semestinya AKU okay! ha ha ha. Err, macam dah banyak pulak post kali ni. Nrxt post la cite lagi okay!


MissSilent Says: Esok nak ke JAIS, then bole singgah amek baju nikah. Kurang sexxited sudah! :P

Surat akuan dara?

Tuesday, June 09, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Semalam start to settle document untuk memohon bernikah. First thing first mestilah ke Jabatan Agama Wilayah Persekutuan (JAWI). Kerana, i/c saya menujukkan saya tinggal di KL. And of course la memohon pon di KL. But, Johnny kena ke JAIS sebab his i/c stated Selangor. Hmm. Nampaknya Z*R* Akademik telah memberikan info yang salah. Nasib kami ke JAWI. Sedikit sebanyak dapat gak tahu borang apa yang perlu diisi, dihantar, disahkan. So, pegawai tu bagi cheklist unutk memohon bernikah for Perempuan. Lega.

FYI, For perempuan, no need Surat Akuan Bujang/Dara ye! Memang tidak perlu. Itu yang diperkata oleh Pegawai JAWI. Sama ada aku yang salah dengar during Kursus Kahwin dulu or memang diaorang yang salah bagi info. huhuhu.

Okla. Today will be going to JAIS for lelaki punye side plak. Nak tengok ape pulak borang2/document yang diperlukan. Coz bukan semua tempat sama ye! Paling senang, of course la KL! Tapi xsenang jugak la. Nanti dah settle semua document, jumpe tok kadi, then kene sahkan semula ke JAWI.Leceh jugak la. Maklumla, nak kahwin kan. Bukan nak main2! he he he


MissSilent Says: Today nak amek Baju nikah ku! sexxiteddd sudah. :)

Kebodohan seorang cikgu!

Thursday, June 04, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Harini aku nak bercakap pasal cikgu! Bukan cikgu kat sekolah aku! Tapi cikgu kat umah aku! huh!

Kebodohan Pertama.
- Dia cakap die bukan cikgu. Tapi "teacher" (korang tolong ajar aku! aku salah ke, atau memang teacher dgn cikgu tu xsama?!maksud aku erti/maknenye!)

Kebodohan Kedua.
- Topik, Tiada lagi kidung mu. "Kidung" bermaksud "suara". Tapi dia cakap "Kodong" tu yang cacat anggota tu! (err..tu bukan kudung ke?)

Kebodohan Ketiga.
- Pinggan/mangkuk/cawan dicuci hanya yang mereka guna sahaja. Yang lain ditinggalkan. (Ini memang aku pantang! Seumur hidup aku, xpernah berkira cuci pinggan!)

Kebodohan Keempat.
- Selepas cuci, sampah2 kecil di dalam sink dibiarkan sahaja. Kan ke mengundang serangga2 menghurung lokasi itu. BODOH LAH!

Aku bagi 4 yang utama sahaja lah. Yang lain takut mengaibkan pulak. he he he. Aku bukan sengaja nak buruk2kan cikgu2 di malaysia ni. Jangan salah faham. Ini hanya yang segelintir termasuk dalam kumpulan "cikgu bodoh". And aku juga rasa gomen patut lakukan sesuatu untuk memartabatkan kembali level guru. Kalau dulu cikgu dah macam ahli2 menteri. Tapi sekarang, cikgu ada jugak yang kaki sex, ada gak yang pembunuh, ada yang kaki ganja, mungkin juga perogol bersiri. Renung2 kan lah. :)



MissSilent Says: "Dude, tolong senyap sikit.." Itu tagline kami buat masa ini. Kata Johnny! :)

Heart that never speaks.

Monday, June 01, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

Semalam bertekak lagi. Adoi. Tak perlu kot nak pertikaikan benda yang memang dah berzaman lepas. Yes! Maybe aku agak pressure. Dengan duit yang makin lama makin sedikit. Ditambah pulak orang yang sukar untuk memberikan pendapat yang menyedapkan hati. Tak perlu lah aku nak bagitau siapa orang nya ye. Dah tentu2 bukan Johnny okay. Beliau adalah orang yang paling paling memahami aku! (dikala gue sedih atau marah!) :) i luv u! ;p

Kadang2 sedih jugak. Kite beli itu ini, satu haram pon xcakap ape. Yang biasa aku dengar, "la..apsal xpergi sana, lagi cantik. Lagi murah..." and bla bla bla.. Tak pon, "owh...ni murah je. kat Masjid India pon dah banyak orang jual." atau pon.. "ha...orang tu pandai buat..Dia nak volunteer buat itu ini .." bla bla bla. Habis nya, tak de apa2. That's why, aku decide untuk bergerak sendiri. Aku juga bukan orang yang jenis suka menyusahkan orang lain ye. Sesiapa nak tolong dipersilakan. But please, NO COMMENT2 yg tak membina ye!

Sejak aku bertungkus lumus dalam preparation ni, aku rasa hanya beberapa orang je yang tahu ape yang ada selalu dalam kepala otak aku. Kadang2 aku rasa, aku tak mampu pon. Tapi aku gagah jugak. Tak kira lah nak bising2 kenapa tak kahwin akhir tahun ke (kengkonon lebih senang)..ape ke..janji aku nak kahwin dah pon! Hari2 fikir, apa orang kata. Hati ni nak menangis. Tapi ku tahan. Aku pon tak nak susahkan Johnny yang sedia ada pressure dengan exam yang bakal tiba. Anyway, Good Luck to you Sayang! :)

Whatever it is, i already did it by my own way. Korang cuma datang, tolong apa2 yang patut, tu dah mencukupi kot. Tolong jangan bebankan kepala otak aku sudah. What past is past. And things may clear after a while. Time will tell.


MissSilent Says: Bersiap sedia untuk migrate ye Cik Silent!