Kebodohan seorang cikgu!

Thursday, June 04, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Harini aku nak bercakap pasal cikgu! Bukan cikgu kat sekolah aku! Tapi cikgu kat umah aku! huh!

Kebodohan Pertama.
- Dia cakap die bukan cikgu. Tapi "teacher" (korang tolong ajar aku! aku salah ke, atau memang teacher dgn cikgu tu xsama?!maksud aku erti/maknenye!)

Kebodohan Kedua.
- Topik, Tiada lagi kidung mu. "Kidung" bermaksud "suara". Tapi dia cakap "Kodong" tu yang cacat anggota tu! (err..tu bukan kudung ke?)

Kebodohan Ketiga.
- Pinggan/mangkuk/cawan dicuci hanya yang mereka guna sahaja. Yang lain ditinggalkan. (Ini memang aku pantang! Seumur hidup aku, xpernah berkira cuci pinggan!)

Kebodohan Keempat.
- Selepas cuci, sampah2 kecil di dalam sink dibiarkan sahaja. Kan ke mengundang serangga2 menghurung lokasi itu. BODOH LAH!

Aku bagi 4 yang utama sahaja lah. Yang lain takut mengaibkan pulak. he he he. Aku bukan sengaja nak buruk2kan cikgu2 di malaysia ni. Jangan salah faham. Ini hanya yang segelintir termasuk dalam kumpulan "cikgu bodoh". And aku juga rasa gomen patut lakukan sesuatu untuk memartabatkan kembali level guru. Kalau dulu cikgu dah macam ahli2 menteri. Tapi sekarang, cikgu ada jugak yang kaki sex, ada gak yang pembunuh, ada yang kaki ganja, mungkin juga perogol bersiri. Renung2 kan lah. :)



MissSilent Says: "Dude, tolong senyap sikit.." Itu tagline kami buat masa ini. Kata Johnny! :)

7 Pengkomen:

» NAJA « @ June 4, 2009 at 7:50 AM

Bab hangenn dengan manusia2 kat rumah yang dok ramai2 8 tahun beb i dok tahan..
Baru la 2 hari ni masuk rumah bersama suami rasa release sesangat..
Sabar ok!

tembun @ June 4, 2009 at 8:34 AM

hehe
KEBODOHAN 1 2 4
ceh konon budjet lebih glamer la panggil teacher dari cikgu.
pirahhh!!!!

Kodong tu dah mcm cacat je bunyinya.adeh...kudung lah cikgu!KUDUNG...

jijik kan kalau ada sisa2 tggal kat dlm sink.yerrkk...

immamomma @ June 4, 2009 at 8:52 AM

ha nanti dah masuk rumah baru jgn bawa sekali tebiat cikgu2 yg begitu ;)

eh tebiat ke tabiat? saya bkn cikgu or a teacher tapi bm saya ada kureng sikit nor that my english is that great either ;p

**i'm learning everyday = setiap hari saya belajar** :)

vee @ June 4, 2009 at 9:40 AM

adoi..xboleh blah la cikgu tu..
00o0ppss..silap2.bukan cikgu..TEACHER! hahaha

p/s : emeir pun tau la cikgu dgn teacher tu sama!

Ms.Silent @ June 5, 2009 at 1:11 AM

thats why i love my readers!!!!! weeeee....:)

sesungguhnya, cikgu suka makan pisang! tapi dikepam nye sampai berulat! euwwwww...!!!!

reena @ June 6, 2009 at 10:49 PM

Omg orang macam tu pun ada.Bajet glamer la 'teacher' than 'cikgu'.

Ms.Silent @ June 9, 2009 at 12:39 AM

betul tu cik reena. bajet terell gile english..tp..english nye pon sampah! maklumla. ajar pon darjah 3. standard darjah tiga la. he he he