Surat akuan dara?

Tuesday, June 09, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Semalam start to settle document untuk memohon bernikah. First thing first mestilah ke Jabatan Agama Wilayah Persekutuan (JAWI). Kerana, i/c saya menujukkan saya tinggal di KL. And of course la memohon pon di KL. But, Johnny kena ke JAIS sebab his i/c stated Selangor. Hmm. Nampaknya Z*R* Akademik telah memberikan info yang salah. Nasib kami ke JAWI. Sedikit sebanyak dapat gak tahu borang apa yang perlu diisi, dihantar, disahkan. So, pegawai tu bagi cheklist unutk memohon bernikah for Perempuan. Lega.

FYI, For perempuan, no need Surat Akuan Bujang/Dara ye! Memang tidak perlu. Itu yang diperkata oleh Pegawai JAWI. Sama ada aku yang salah dengar during Kursus Kahwin dulu or memang diaorang yang salah bagi info. huhuhu.

Okla. Today will be going to JAIS for lelaki punye side plak. Nak tengok ape pulak borang2/document yang diperlukan. Coz bukan semua tempat sama ye! Paling senang, of course la KL! Tapi xsenang jugak la. Nanti dah settle semua document, jumpe tok kadi, then kene sahkan semula ke JAWI.Leceh jugak la. Maklumla, nak kahwin kan. Bukan nak main2! he he he


MissSilent Says: Today nak amek Baju nikah ku! sexxiteddd sudah. :)

7 Pengkomen:

» NAJA « @ June 9, 2009 at 11:27 AM

Deknon u sama lah terkena macam i sebab kite kursus TEMPAT YANG SAMA. I tell u it is totally different and my fiancee agak naik hangin nak call marah orang2 tu sebab informasi karut dia tu susahkan orang. Thats it. I donno karut atau mereka tu ketinggalan zaman. U can see the copy form2 yang mereka bagi tu tahun berapa punya. Geram okeh!

Surat akuan dara tu memang takde rasionalnye my boss said..then masa proceed to kadi terlupa bawak and kadi dont even mention pun benda tu. See?

Ok good luck dude! All the best for your wedd prep. Jangan tension2 ye..

Ms.Silent @ June 9, 2009 at 7:05 PM

HI Naja!! tu la..i register ctu pon coz my fren yg ajak. Kengkonon sume artis pon g situ. Tapi informasi sume salah. Like u said, bagi borang2 beriya2, tp sume salah! I sampai kene gelak kat JAWI semalam coz i tnye psl surat akuan dara tuh! hu hu hu. Sempat la jugak buat aduan. Coz as per the pegawai, that akademik dh byk complain!

» NAJA « @ June 9, 2009 at 11:43 PM

Ms..

Silap comment i tu..
Not my fiancee anymore..
But my husband already..
Ahahaha..

Kat situ pun makanan dia bagi pun agak sadiss lah...tempat lain cam best jer i tgk..

Ms.Silent @ June 10, 2009 at 9:10 PM

betul2!!! mknan dah mcm duduk asrama. asal petang je dpt minum teh. bosan! hu hu hu

hanis nadira @ June 10, 2009 at 10:31 PM

1st august????
ehheheheehehe...

ella @ June 11, 2009 at 2:15 PM

surat akuan dara?! kelakar siot bunyiknye...

debaran semakin terasa? huhu!

newlifenewbeginning @ June 22, 2009 at 3:37 PM

haah i went to the same place gak for my kursus kawin..masa p kursus tu punya la jot down pk peh smp ke surat akuan dara ke dorang nak..

masa pegi pejabat agama kat penang tu clarify balik, nasib la dorang kata takyah..lego den