Detik jam 3 pagi..

Friday, July 31, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Okay, sekarang pukul 3.48am. And i still havent sleep yet. Penat sangat sampai tak bole nak tido.Sekarang menghitung hari..oops..menghitung jam sebelum me bergelar ISTERI! :)

Barang hantaran all settle. Dibantu oleh bala tentera yang gempax yang terdiri daripada, Bubuq (shbt CROMOX), Sada (yg bertahun xpernah jumpe!), My pengapit, and Sya!! Thanks babes!!!! Time korang i tolong pulak okay! :p Janji...janji! he he he

Pelamin diy pon sudah siap. Cuma minor thing je nak kena touch up sikit. Itu juga dibantu oleh Bubuq and Sada(yg bakal bertunang 15th ni). And of course la adik beradik saya! :) Walaupon ia tak berapa nak WOOOWWW tapi....WOW jugak la.... ha ha ha.

Okay. Jari masih belum berinai. And last conversation bersama future suami pon xberapa nak romantik. Ala2 kelam kabut gitu. Haissshh. And i'm not sure is this the last entry before i get married tomorrow. Kalau berkesempatan, i update before nye. If not, paham2 je la...he he he

Okla. Perut lapar. Esok nak basuh kete lg. Make the hand bouquet lagi. Adoi! So, i need to go off to bed now. Kalau tak, orang nampak panda la yang nak kahwin esok! hu hu hu


MissSilent Says: Sesungguhnya, cabaran sebelum kahwin ni amatlah mencabar. Lepas kahwin macam mana pulak ye? :P

seseorang itu dan orang itu

Wednesday, July 29, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

Seseorang pernah bagitahu, banyak cara Tuhan nak tunjuk kita. Kadang2 Tuhan boleh bagi dalam mimpi. Dan ada orang pon pernah bagitahu i juga, mimpi itu mainan tidur. Mana yang betul ni?

Seseorang itu suruh i buat sembahyang sunat Istikharah. Belum sempat pon nak buat. Tapi niat hati memang nak buat. Moga2 i tenang hadapi semua ini.

Seseorang bagitau i, tahap kesabaran i tinggi. Tapi i bagitahu dia, xdelah! Takde orang pon nampak kesabaran i. Takde orang pon nampak kesungguhan i. Takde orang pon nampak kejujuran i.

I bagitahu seseorang, dalam waktu2 genting macam ni, hati cepat sensitif. Akal cepat tersasar jauh. Tapi, sebenarnya, tiada siapa yang menduga apa yang akan jadi dimasa depan.

Orang itu pernah bagitahu i, semua benda tak kekal. I xpernah tahu sebelum ini. Sebab itu, dia keras. Sebab itu dia tidak berperasaan. Sebab itu, dia tidak pernah kisah. Sebab itu juga dia tidak pernah membantah dan memaksa.


MissSilent Says: Semoga orang2 disekeliling i akan sentiasa disebelah i. Dalam susah atau senang.

i need time.

Tuesday, July 28, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

i'm not nervous. i'm not excited. yeah i know. Bride to be should feel excited kan. Hmm. Alot things haven't done. And currently my work need my time. I did not take any marriage leave just because of the tender. Not tender for resignation la. Tender for government.

And when it comes to tender, there will be write up, discussion, meetingsss and of course stay back! Can you imagine, i need to stayback in the middle of my wedding preparation?! Anyway, My body still not in a good condition though. Still tired because of partying last weekend. I guess, that would be the last one. *wink*

i just hope, i can manage to walk on the aile, smile and greet to everyone and get satisfied with everything. I just dont really bother about the preparation anymore. finish.


MissSilent says: How happy i am, if i can reverse the time. ;(

again.

Tuesday, July 28, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

ok.

I just realize someone is very-not-understanding bout my job.

solution: RESIGN!

Puas hati?



MissSilent Says: dissapointed.

speechless.

Sunday, July 26, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

it's a greatttttttttt nite babes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Love u guyssssssssssssssss sampai mati!!!!!




MissSilent Says: Hmm..nanti la cite. pic xde lg la! :p

7 hari lagi!!!

Thursday, July 23, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

Johnny bisik kat i tadi..

"syg, 8 hari lagi..."

I jawab.. "tak la.....7!!"


Damn! 7 hari lagi.. Haruskah teruskan counting days ni? Hmm. Takde ape2 effect kat i pon. Gelabah? Tidak. Nervous? Tidak. Kelam Kabut? Pon tidak juga! Masih relax. Cuma teruskan hari2 ku yang bertambah busy dengan office work. At the same time, urus jugak bab2 wedding preparation ni. If everything u scheduled and plan, InsyaAllah..semuanya okay.



MissSilent Says: Sabtu dan ahad ni tersangat lah busy!

All i want for my wedding!

Thursday, July 23, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

I wont ask much for my Honeymoon destination. No need Maldives OR Bali.


I just want to be here!








Four Seasons, Langkawi.



MissSilent Says: I will do anything to get these! ;(

Mak Kantoi Sendiri!

Wednesday, July 22, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

"U boleh tolong i x..cuba checkkan fb i..ada siapa2 tak nak kad."

so i dengan pantas nya menjawab..

"ha...ada..ada! "

Alamak! Kantoi sudah! ha ha ha. Ye! Kadang2 Johnny tak tahu pon i menceroboh FB nye. Tapi ceroboh pon xjumpa point nak gaduh dah. ha ha ha



MissSilent Says: Tiada rahsia.... ye ke? hi hi hi



Pelamin DIY

Wednesday, July 22, 2009 / Comments (13) / by Skinny Yash

Oleh kerana, my wedding will be held kat dewan, tapi nikah dirumah, haruslah ada pelamin rumah juga kan! Hmm..Bayaq lagi! Ha...nak budget punye pasal, pelamin rumah i buat sendiri je okay. Tak la selawa Abg Razak, Nas d Great atau sape2 pon la...cume ini lah hasil kerja tangan saya yang kurus ini....! :)

Modal? Kerusi adelah pemberian nenek sedara. Dah xberapa nak elok pon. So i reupholster sendiri. Kain 3meter adalah RM24. Thumbtacks sekotak 70 sen. Hammer sendirian Berhad. :)

Bunga pulak, i beli setangkai RM2.50. Setangkai adelah dalam 4-5 kuntum. Kat Metro Point Kajang. Tingkat atas! Murah2 bunga nya. Cantik2 belaka juga! :) Bakul tu RM5.80. I beli kat Fun And Cheer, Balakong! Ha...ni kedai baru. Confirm semua tak tahu. 2 tingkat. Actually dari luar orang akan cakap, kedai ni kedai cina yang jual tah ape2 tah. Tapi try masuk. Atas ada jual barang2 kahwin. Murah sangat! Sekarang tak banyak lagi. Tapi ada dah la. Dia tengah menambah barangannya. Bunga2, pasu, bakul, bunga telur, beg organza, pot pourri, langsir pon ada. Semua la household die ada. :)

Ha..karpet bulu2 putih tu, i beli kat Jakarta haritu. Dalam RM30 sahaja untuk 2 meter. Sini xdapat jek! :). And pelantar/platform tu, i guna katil punya. Orang dah buang, i amek! ha ha ha

cubaan menggubah bunga!


Jadikah? Bole la.....hi hi hi


Kerusi sedia ada. :(


Trying to reupholster!


Still....

and..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraaaaaaaaaaaaaa!!





Inilah hasilnya..mudah kan?


MissSilent Says: Lepas ni takdelah orang nak cakap, "Cakap xserupa bikin" kan...? ;p And paling penting, save RM500-800 duit pelamin. Ye tak?! ;p

Soalan wajib

Tuesday, July 21, 2009 / Comments (8) / by Skinny Yash

Soalan wajib setiap orang apabila kawannya nak berkahwin.

1. Honeymoon mana...?
2. Lepas kahwin dok mana...?


After i answered those 2 questions, jawapan mereka..

"ye ke........?"....."serious.......?"......

Setelah jawapan panjang lebar diberi, mereka hanya..

"ooo....." .. "hmmm...."

Yes!! We haven't decide yet where to have our honeymoon! Just because, i don't have enough leave to take. (kan ke baru tukar keje!) And if got plan pon..of course la after Raya! Anyone to sponsor?? Aie! Kate xde hal nak sponsor kan...... :) But, we will have our Pre-Honeymoon during Puasa! ha ha ha ha

After married life. Biase la. Mula2 mesti kena duduk dengan mak mertua dulu kan. Baik lelaki or perempuan. Sama je. But, me have put a limit. Max 3months. Bole? hi hi hi Me just pray hard so that we can actually live by our ownself. Mestilah mahu rasa lari2 bogel dalam rumah sendiri kan?! ha ha ha ha..or..memasak hanya dengan memakai apron sahaja! Ape kata anda? ha ha ha ha....Mesti mahuuuuuuu kan.......mcm kat bawah ni...




Eh...bukan macam ni la.......tapi.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Macam bawah ni!!!!
(gambar hiasan sahaja! Tiada kena mengena dengan Tuan Tanah)


MissSilent Says: kena belajar banyak untuk meng'kinky kan diri! :)

Dah boleh kahwin wei!!!

Tuesday, July 21, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Wah. Bersawang sudah. Okay! Sekarang saya mahu update kamu semua ye! Last week busy bee di office mencari sales..!hu hu hu cari makan dek..haruslah! And bak kata Lady D, setelah tangguh punya tangguh, at last we decided to have a dinner at KLCC last Friday! Itupon setelah diugut oleh Lady D. HE HE HE. And secara haru biru, saya menjemput Cik Bubuq join sekali! Ye! Saya belanja!!!!! Terima Kasih pada akakkkkk ye! :)..And owh...a million thanksssss to Lady D kerana sudi mensponsor Patchi untuk hantaran ku nanti! Love u bebeh! Buq...ko cari bunga manggar tu jgn lama sgt...kang budak2 nak pegang tu, pegang buah betik ajo la ye..! :P

So, bab hantaran settle sudah! And harini, me got meeting at MOH Putrajaya. Sejak 2 menjak ni, akak dah pandai menggunakan organizer okay! And it works! sungguh! So, as per planned. Pagi meeting, then had lunch with Cik Kiah di Old Town Cyber! Owh!!! Terer juga i drive dari Putrajaya to Cyber! ha ha ha walaupon dekat...tp me never drive alone from that place to another! So, kire achievement la tu! he he he. Purposed, GOSSIP sudah semestinya! And of course la, untuk pass kan card2 kahwin! :).. After that, me terus menuju ke JAIS Kajang! Yeayyyyy!!! Dah boleh kahwin wey!!!!! ha ha ha ha....Hari ni hujan sat sat benti, sat sat hujan balik...Hujan rahmat tu...Mengiringi aku mengambil surat kebenaran berkahwin ittiew u'oll!!! Terus ke I*RAM, meet some old friends to distribute all the cards..sempat la sembang itu ini. Then pick up Johnny!

Kemana pulak lepas tu?! Ye!!!!! Baju for reception juga telah ku ambil!!!! For both bride and groom! Balance juga sudah dilangsaikan seperti yang dijanjikan! Lega? Not yet! So, we went to pick up jaket for the baju melayu. And baru lah selesai semuanya! Haihhhh...Lega ceq rasa! Baru lah sempat senyum sikit! hi hi hi Tetibe macam xsabar nak kahwin! Bukan apa, xsabar nak pakai cincin baru!! ha ha ha ha! Itulah kesudahannya cerita saya pada hari ini.

Esok ape pulak ye?


MissSilent Says: Johnny pon xsabar nak kahwin. Tak sabar nak pakai barang2 baru nye nanti! huh! ;p

"Good news Bad news"

Tuesday, July 14, 2009 / Comments (8) / by Skinny Yash

Dah jatuh ditimpa tangga, tercium pulak tahi lembu! Haruskah peribahasa aku ni?! Hmm. Lantak la nok. Mak dah tak kuasa dah. Okay. You know what. Aku dah sangat kesuntukan masa. Alot things to settle. Lepas satu satu masalah timbul. Adekah ini dugaan berkahwin? Atau memang ada lahanat mana yang nak mensabotaj perkahwinan ku? Wallahu'alam. Mintak simpang la ye.

Straight to the point, Johnny dah pon pass kan segala kebenaran berkahwin punye dokumen to me last 2 weeks. And aku sangat susah untuk mendapatkan kerjasama dari segi timing from bapa ku. And yesterday, i manage to call the Kadi. The good news is, the date and timing is stil clear! Which mean aku boleh la kahwin di tarikh seperti di rancang. Anyway, kalau ada good news, confirm2 la ada bad news kan. And the bad news is, aku perlu memohon di Selangor dan bukan di KL. Kalau ikutkan, memang la ikut IC. Tapi ic aku alamat lama, yang memang KL. And current address pon KL. Siap check poskod bagai. Memang KL. Tapi cuba check cukai pintu?!!! And setelah di terangkan oleh Tok Kadi tu, termaktub la. Cukai pintu dibayar di Selangor. Kerana, walaupon poskod ku KL, tapi tanah nya masih dibumi Selangor. Adoi ai. Mengundang betul. And aku terpaksalah sediakan surat akuan bujang dan surat permastautin (sebab ic current xsama dgn tempat untuk bernikah!). Nasibla, Ustaz Madrasah tu boleh kuarkan semua surat2 tu. Dah settle dokumen2 tu, baru aku bole jumpe Tok Kadi bawak segala dokumen, wali and 2 org saksi. Which is, kalau KL, surat akuan bujang, saksi semua tu xpayah pon. ;(

Card punye hal pulak. I manage to check the draft semalam petang. Kautim semua! By today or tomorrow ready la tu! :) And of course la tu good news kan. And haruslah ada bad news kan! What i plan to do yesterday after finish work sangat xjadi. Macam2 hal la kan! And semalam la untuk pertama kali nya aku agak marah coz, dah berkejaran2 aku ke sana, tapi semua kedai dah tutup! Of course la kan, jam pon dah pukul 10pm! But, if takdak accident yang membuatkan jam macam ^&%^$ tu, aku mesti sempat! haishh! ;(

Pelamin punye hal pulak! The right person boleh pulak menghilangkan diri. Hellloooooooooo! Less than 2 weeekssss to goooo!!!! WTF? Anyway, my brother dah dapatkan substitute. I will meet him tomorrow. Adoi! Sangat banyak and macam2 okay. Aku macam dah pasrah ala2 redha je ni.


MissSilent Says: Dah macam2 pulak jadi. Ape pulak lepas ni? .....

STUCKED!!!

Monday, July 13, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Back from Lunch at 3pm.
Plan to go off at 4PM.
Meeting the Kadi!
Sales Meeting in the office is going on now.
Need to see draft card at 5PM!

How am i going to do this!!!!!!

Cry on Saturday Morning..

Saturday, July 11, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

In this minute, i just throwed up my hp! Just cried! Just banging my head! F**K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I hate this!!! Akku benci! Sebab tu, semua benda aku nak buat sendiri! Bila bagi kat orang, jadi macam SIALLLL!!!! I hate my wedding card!!!! Sangat SAMPAH ok!!!!!!!! And i pay for it!!!! RM1 satu! WTF????????? Johnny punya pon baru 80sen! Siap free bagai!

Yes! It's just a card. But still...Aku benci sangat2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


MissSilent Says: I dont need people to add on my anger!

Jatuh di timpa tangga!

Friday, July 10, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

Baru terima call from someone!

Nok!! Ko jangan memain!! Nikah aku ko xdapat datang xpe lagi! Takkan my reception day pon xdatang wei! Mak baru feeling2 nak tangkap gambar sama2 u'olls di hari kebesaran ku nanti! Ahhhh!!!

Mak mintak ampun la kalau xdatang time ko tunang haritu! (jgn salahkan mak! ampun sujud 33x!) Salahkan lyana yang xjawab panggilan pulau ku! huh! Tapi jangan lah hukum Big Day mak yang xberdosa tuuuuuuu!! hu hu hu (menangis meraung weyh!)


MissSilent Says: kalau aku xdapat dtg kawin ko....xpe x nok...?! (mak rasa, mak preggie time tu! ;p )

Wedding veil

Thursday, July 09, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Nak cerita pasal veil lah! It's like a tradition memakai veil ni kan. Without veil pon ok juga. Cuma it depends on what type of baju you are wearing la. English gown ala2 kembang semangkuk tu kalau tanpa veil agak kurang menarik la jugak kan.! ;p So, pandai2 la korang match kan your veil and your baju! I was browsing through the net.Berbagai2 lah veil yang keluar. Panjang pendek. Kecik. Besar. Kembang. Kuncup. And i know u all mesti dah dapat agak kan bagaimanakah rupa veil ku nanti. Anyway, me pon xsempat lihat hasil actual veil ku lagi. Masih dalam process finishing by the tailor. So tunggu je la! ;p

Mine is actually similar to one of the below options... ;p

1 layer plain veil. Sungguh suci sangat! i loiike! ;)


3 tier veil. Sungguh bukan taste i. ;p


this one looks awesome! ;p


simple. But still looks nice! ;p


elegant! and nice too! ;p


owh..kenapakah aku hampir menangis lihat ini! Saya mahu! :D


MissSilent Says: Haruskah veil berharga RM180??

Shoes Hunting!

Tuesday, July 07, 2009 / Comments (12) / by Skinny Yash

I was trying to search my shoes which suits my baju kahwin nanti. Adoiai. Susah no! But here are the ideas which i'm looking for. Simple and yet looks a bit elegant! To be honest, saya bukan la yang extravaganza punye taste. I more to a simple person. Even my baju kahwin xde la veil yang panjang berjela, OR kain duyung yang meleret2 gitu. I don't like it. I prefer to be more simple and of course comfortable for me to jalan2 during bersalaman with the guest or jalan ke pelamin. Takdelah nanti, timenak bersalaman, time tu jugaklah nak pegang kain. Nak duduk and bangun, time tu la nak tarik sana sini. Kan ke susah tu. he he he. So i don't want to take any risk which i xtau pon ape akan berlaku, sama ada orang terpijak ur veil or kain and end up, terkoyak or anything. So, to be safe, buat aja yang comfortable for you to wear. You have to wear you, not someone else.
i like this one, tp strap tu xbrapa nak suka sangat! leceh! ;p


this one is simple! Kalau jumpe, sekarang jugak i beli! ;p

ini sangat2 suka! cuba imagine wear this with a short dress! Pehh! Menangis la! ;p



suede type i xbrapa berkenan, but the stiletto type tu g buat i kagum tuh!


this one is cute kan! ;)



look elegant! tp ribbon kat belakang tu, xde pon xpe, coz kain dah tutup xnampak pon!

See! I told ya kan! My eyes memang nampak yang simple je. But it looks nice dimataku! Setiap orang, taste dia lain2! I dont like those berlian2 dikasut itu! Sungguh fake! Tak suka! Tak suka! ha ha ha. Ape2pon, if you guys have any comment, komen je la. I take it as ur individual komen. No heart feeling! Ok! ;)


MissSilent Says: Shoes hunting will start now!

Shopping started!!!!!

Tuesday, July 07, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Last weekend i went for a shopping! yeay! i loikke this..But of course la, shopping for hantaran! The Mega Sales is just started. 4th July - 31st Aug if i'm not mistaken. So, hari pertama itu juga aku gagah untuk bershopping! :)

So, me got the Limited Edition Estee make up and skin care which i very2 much likeyy!! (Thanks for the sms i received from EL!) and a GC watch yang sungguh2 ku idamkan. Most likely, i bought something that i've been used for ages. I xsuka tukar2. So stick with one. :) And of course juga lah kan, itu semua pada harga promotion. Sungguh berbaloi. Bak kata Johnny, "make up tu semua cantik2, kalau xcantik jugak u, xtau lah i!" ha ha ha ha. Mengong! Takpe-takpe. Stock setahun punye makeup tu. After kahwin bole shopping barang2 lain pulak ye tak?! he he he

Same goes to Johnny. He got the watch, and the perfume which i really turrrrrrnn onn with! he he he. Sumpah wei...! Go for Dunhill! Sangat man-ly gitu! Nasib lagi sebulan je! Kalau tak, dah ku rogol disitu juga! ha ha ha ha. And seperti biasa, i sangat pakar bab2 mintak free gift ni! And there goes the free gift and the miniature. Haruslah mintak wei! Sebab memang diorang ada berlambak2 pon. Kalau dah out of season, diorang gak yang sapu! So, baik mintak je dikesempatan yang ada. :)

And after that, me going for shoes hunting pulak! Any idea babe..? I nak yang satin2 gitu. Nak match kan dengan my baju kahwin nanti. And harga xperlu lah nak sampai ribu2 kan. Nak letak kat kaki je pon. Harus ke tanah juga nanti. hu hu hu. Kalau ada idea which brand, bagitau ek. I can go survey! Takde brand pon i xkisah! ha ha ha ha


UPDATE Sponsorship: Cik Yam: confirm kan u bagi bunga telur tu?! ;)
Bubuq: U betul ke nak belikan i bunga manggar tu?! hihihi ;p


MissSilent Says: My DIY Pelamin still haven't started yet. hmmm...

Sales vs Pre-Sales

Thursday, July 02, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Yesterday was my 1st day here! New job. New office la! :) So far ok la. On the very first day, K was telling me DOING sales is FUN! This is my first time in my entire life dengar org Sales xpressure with their work. Might be here the environment different from MNC. Yupp. Company now i'm working with is non Bumi. And of course bukan MNC juga. Tapi one of FORMIS subsidiary jugak.

So far, his been dealling with mostly University selling off our Library System. And of course ada lain2 jugak. And me, might be in Bussiness Management Solution (BMS) selling our OpenSuite Product. Still havent decide yet wether i'll be doing SALES or Pre-Sales. But K was trying to persuate me to do SALES. Sangat confident gaban aku bole buat SALES. Bak katanya, kalau Sales nye lelaki, nak menjual barang, kena ketuk pintu banyak kali dulu baru pintu bukak. Kalau perempuan, jual ubat gigi pon, pintu tu dah bukak untuk masuk. he he he. Macam2 lah!

Today is my 1st site visit. Meeting client kat UC*I. Ok la. But as you know. You have to know more to say something. But at least me dapat jugak menyampuk2! ha ha ha. Okla, today got Sales meeting at 5pm. Talk 2u some other time okay!


MissSilent Says: Still hoping it would be the last one!

Unveil Big Day Prep!

Thursday, July 02, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

alot to tell! yeah that's what i've told you in the previous post kan?! hmm. Okla. Since the Big Day is coming kan, so i bagitau la sikit how's my prep.

Nikah.
1. Venue/Date: Confirm! Masjid aje sudah!
2. Kadi: Masih menunggu surat kebenaran berkahwin from Johnny!
3. Baju L+P: Settle! dzuldeclassique, Kajang (RM150+130), Tudung (RM10), Veil (RM??)
4. Favours: Not confirm. (Tak tau nak bagi ke x. See how's the budget!)
5. Catering: Confirm!
6. Pelamin: DIY (will reveal later2 la kot. Still in progress!)
7. Baju Malam Berinai: Confirm! (Still not decide brapa banyak kali nak tukar) RM35/psg! (murahkan?!)

Reception.
1. Venue/Date: Confirm!
2. Pelamin: Person-in Charge Confirm! (Roughly 2k+ kot)
3. DJ/Muzik: Person-In-Charge Confirm! (RM550) (DJ+karaoke set+speakers&etc)
4. Photographer: Confirm! RM750 (Nikah+Malam Berinai+Reception) murah juga kan?!
5. Catering: Person-In-Charge Confirm!
6. Favours: VIP: Settle!, Normal: Settle, DIY Paperbag: In Process, Sticker: Tak design lagi!
7. Wedding Card: Dah design! Tapi tak tengok draft lagi! Bole? ;p
8. Bunga Pahar: Person-In-Charge: Lovely Auntie,Kak Liza! and might be akan menambah!
9. Wedding Cake: Mak Chak! Will confirm later!
10. Baju L+P: 1st Fitting, awesome!! Now tengah finishing! (RMxxx)
11. Make Up: Person-In-Charge Confirm! (RM300) for 3 events!
12. Hantaran: Bakul: In Process, Barang2: Cake (Ms.Eon), Cupcake (K.ann), Choc (Lady D), Sejadah (done), Al-Quran (done), Sirih Junjung (to-be-inform), + lain2!
13. Bunga Manggar: Belum beli!
14. Kompang: Person-In-Charge Confirm! (RM250)

Overall, ini lah kot. Ada lagi yang perlu ku cari.
1. Kasut for nikah & reception
2. Bunga2 hiasan for DIY pelamin
3. Background for DIY pelamin
4. Ada sapa2 nak bagi pinjam ottoman sofa chair tu x?
5. White veil for Nikah
6. etc.


MissSilent Says: If ada sapa2 nak bagi bantuan dari segi kewangan atau barang2 lain, please let me know kay! I really2 appreciate it! :)