Shoes Hunting!

Tuesday, July 07, 2009 / Comments (12) / by Skinny Yash

I was trying to search my shoes which suits my baju kahwin nanti. Adoiai. Susah no! But here are the ideas which i'm looking for. Simple and yet looks a bit elegant! To be honest, saya bukan la yang extravaganza punye taste. I more to a simple person. Even my baju kahwin xde la veil yang panjang berjela, OR kain duyung yang meleret2 gitu. I don't like it. I prefer to be more simple and of course comfortable for me to jalan2 during bersalaman with the guest or jalan ke pelamin. Takdelah nanti, timenak bersalaman, time tu jugaklah nak pegang kain. Nak duduk and bangun, time tu la nak tarik sana sini. Kan ke susah tu. he he he. So i don't want to take any risk which i xtau pon ape akan berlaku, sama ada orang terpijak ur veil or kain and end up, terkoyak or anything. So, to be safe, buat aja yang comfortable for you to wear. You have to wear you, not someone else.
i like this one, tp strap tu xbrapa nak suka sangat! leceh! ;p


this one is simple! Kalau jumpe, sekarang jugak i beli! ;p

ini sangat2 suka! cuba imagine wear this with a short dress! Pehh! Menangis la! ;p



suede type i xbrapa berkenan, but the stiletto type tu g buat i kagum tuh!


this one is cute kan! ;)



look elegant! tp ribbon kat belakang tu, xde pon xpe, coz kain dah tutup xnampak pon!

See! I told ya kan! My eyes memang nampak yang simple je. But it looks nice dimataku! Setiap orang, taste dia lain2! I dont like those berlian2 dikasut itu! Sungguh fake! Tak suka! Tak suka! ha ha ha. Ape2pon, if you guys have any comment, komen je la. I take it as ur individual komen. No heart feeling! Ok! ;)


MissSilent Says: Shoes hunting will start now!

12 Pengkomen:

5h3r4 @ July 7, 2009 at 2:09 PM

aku pon nk carik camni je la yash. malas aku nk sama kaler dgn baju. kalau ko ade tejumpe bgtau aku k.

iEfa @ July 7, 2009 at 3:17 PM

da fes 1 nice..wat brand is dat..really nice..

Ms.Silent @ July 7, 2009 at 4:26 PM

shera: ye..baik...klw aku jumpe..aku bgtau ye..!

iefa: yg 1st one tu, xdapat nk bgtau brand ape ek..i google2 je..! he he he..klw i dpt nnt..i let u know k..
:)

arezura @ July 7, 2009 at 9:49 PM

hey yash.. Lama dh rsnya xcomment on ur blog nie.. ;B

Ok,let give my opinion ya.. For me, u should choose a shoes tat wil make u comfort for da whole day tau.. Make sure firstly,u xkan sakit tumit.. nk brdiri lama nnt!

Then,better pick da shoes tat not fully covered! Y not go n look for da shoes cam da first picture..! Sesuai rsnya ngan bj u nnt.. Nyway,wat ur theme color..?

tembun @ July 8, 2009 at 10:45 AM

haa mmg bukan mudah nak cari kasut pengantin ni
i hari tu sampai demam
alhamdulilah dapat
seriusssssssssssss
pening+penat+rambang

moga u dpt kasut yg terhebat!

reena @ July 8, 2009 at 1:35 PM

I pun prefer yang simple je. 3 or 3 1/2 simple peep toe heels. Paling benciiiiii sangat2 kasut tumit muncung tu or penuh berlian/diamond fakeWTF (Kalau diamond betul tak pa jugak). Semak mata + kepala otak klu kasut serabut.

Antara yang u post kat sini, i like the 2nd one, the one from Christian Laboutin. Design dia simple yet elegant (eventho it's not peep toe, i still like it).

Salpaninot @ July 8, 2009 at 6:47 PM

aku nak pengsan tgk kecantikan kasut2 itu sume!! my fav la yash!! damn!!!

Ms.Silent @ July 9, 2009 at 9:52 AM

arezura: i mmg carik kasut yg comfortable..xde nak sakit2 kat blakang tumit ni kan..but i mmg prefer 3 inch or 3 1/2. Dah biasa la..! klw rendah i mudah terpelecok! ha ha ha :)

tembun: tu la..i tgh dok mencari ni! nak menangis pon ada! coz masih xjumpe! :(

reena: kite ni dh mcm satu taste kan! he he he. betul ckp u..klw tarul diamond betul, nak gak aku keliling satu KL. Klw stakat diamond tipu, sorok aje bwh kain!hu hu hu

salpa: aku dah menangis pon! sbb masih xjumpe yg ala2 mcmtu! klw ko jumpe let me know k! :P

newlifenewbeginning @ July 9, 2009 at 11:38 AM

taste kasut kamu sama macam saya!

Ms.Silent @ July 9, 2009 at 5:10 PM

itu taste orang normal mcm kita! he he he

» NAJA « @ July 9, 2009 at 8:38 PM

kite suke no. 2!
Kerana menjadi pengantin merasa kaki rasa nak tercabut sampai petang okeh!

Ms.Silent @ July 10, 2009 at 9:51 AM

kite suke jugak! he he he. kata Raja Sehari kan...SACRIFICE sikit xpe..! :)