Jatuh Sakit!

Friday, October 30, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

"Marriage is like FUDGE. Mostly sweets.....with a nut inside! ;) "

I just feel sick today. Suddenly macam teringat because yesterday i take LRT to KL and i saw this one tomboy macam selesema. And keep sneezing. Adoi. Couldn't be that bad kan...?

Another sick of something, but somebody asked me to just ignore it. Can i be so ignorance with something? Hmm....I'll try.

I just don't want to waste my day with one not-in-the-mood period of time.


MissSilent Says: HINI shoooooooshhhh!

IDEA please....

Thursday, October 29, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

I'm having a problem here.

What to wear for Halloween' s nite???????????

I want to look DECENT, SCARY and at the same time SEXXXXAAAYYYYY! muahahahahaha

any idea?


MissSilent Says: this will be the first time i'm giving him HARI PELEPASAN. Wonder what his plan..

Lucky me!

Wednesday, October 28, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

ehem!
i quit my job. and i got one! he he he. yeah. i always take a risk. berani kan. but luck always with me. now, me working in PJ. Doing something that i think i might like! ha ha ha. Perempuan kan..Selalu tak tahu apa yang dia mahu. :)

So, husband keep asking me.. "u rasa berapa lama bole stay..?" sigh. I was hoping for encouragement. And he told me, he was encouraging me. But in a different way. Konon2 reverse phsycology! ada2 je. Ape2 pon, i just hope i can stay here longer.

I'm getting excited! :)

okla. talk 2 u later.


MissSilent Says: choose to make today a great day!

Tempting for these?!

Monday, October 19, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Sekarang dah jarang2 sangat nak update! dont know why! Ok, since now i am a fully housewife terlampau, so sangat percuma nak buat2 kuih/kek! Hey! U know what, i even got ordered from other people for their open house! Nak tahu ape? Caramel Cake Pudding or..Caramel Pudding Cake..or what so ever you want to called it. :) Sangat delicious okay! Not my words! But from others who had eaten my so called pudding cake! Atually 1st attempt tak berapa nak menjadi. Coz the cake tak berapa nak naik. Senang cerita bantat la! ;p But 2nd attempt is superb! Bukan senang nak dengar from my brother and of course my hubby nak memuji! My mom too! And these time round, i got compliments from them! Seronok kembang kuncup okay! ha ha ha

And i did cream custard puff too! Biasenya, 1st attempt tak jadi kan. But this time, 1st attempt sangat jadi. Sedap, lembut, manis!uRRRGHHHH....serious! I sampai xpercaya of myself! Yang saya bole baking! ha ha ha ha. Mana tak nya, siap beli buku petua ok! Bukan petua awet muda. Tapi petua when we faced problem macam, kek bantat, bun keras, kuih xpecah and macam2 la. :) Semangat kan?! he he he. But all i can say is, i'm still learning..cume bab masak2 ni je i tak try lagi. Malas nanti my mom bising dapur dia kotor la ape la..he he he. One day i will! :)

Mahu lihat hasil my Caramel Cake Pudding and Cream Custard Puff?! Lihat kat bawah tu! :)

mahu? ;p Caramel Pudding Cake!

cream custard puff! ;P

MissSilent Says: Only these i can proud of. lol ;D

Raya 2009 - Part II

Saturday, October 10, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Raya pertama malam tu, me and hubby jalan2 ke Penang! Coz the next day dah nak ke Taiping pulak! So, xdak masa nak naik Penang lagi! We both jalan2 ke Queensbay Mall. Tak pernah lagi kesana. So, it was our first time. Besaq la wei! Tak habis kami pusing! Okla. Standard MidValley! Lepas jalan2, lapaq pulak! Tetibe nak layan Nasi Beghatoq! Kalau mai Tanjung, tak sah kalau tak pekena nasi beghatoq! Cari2 punya cari. Malangnya, tutup da...keciwa weih! Siap pusing satu penang nak cari nasi kandaq! Yang ade pon satu je la. Nu kat Gurney Drive sana. Okla!

As usual, sampai je Penang, tak sah kalau tak call Kak Pah! he he he. Baik punya timing. Elok aku call, rupenye dia dah nampak aku dulu kat kedai tu! ha ha ha ha. Jodoh...jodoh masyurah! Kita ni, dok satu KL. Tapi haram nak jumpa. Kat penang jugak, tempat sambung gosssiiiip! he he he. Lepak la kami sampai jam 4 pg! Jauh lagi perjalanan weih! Nak balik kulim balik. Dia senang la. Jalan kaki dah sampai umah tok nye! huhu! Jadi kami buat perjanjian lagi. Next year, tak kire balik raya mana. Jumpa lagi di tempat yang sama! ;)

Raya ke-2, bangun pon dah jam 11am. Mandi2, lepak2, tunggu Boden and wife datang beraya. Then 4pm camtu, kami gerak ke Taiping! Malam tu ke rumah sedara nya juga. Tapi tidur di rest house aje. Cassuarina Inn kat Lake Garden Taiping! Cantik tempat dia. Bukan guest house tu la! Lake Garden nye tuh! Guest house tu, seriously no comment! Dengar2 cerita, it was a residence British dahulu kala. Sekarang diorang buat sewa la..RM70 tak silap aku satu malam. Scary weih tempat tu bila malam. Diorang cakap, full jugak tempat tu. But bila kami balik malam, takde pulak aku nampak kereta orang selain kereta kami. Hu hu hu. Next time? Aku rela bayaq mahal ckit pon xpe! hu hu hu. Toilet memang old school. Air dalam kolah je wei. Korang jangan nak ngengade budget toilet ade shower! Almari pon berkunci! Certain bilik ada tv. Certain tak. Harga sama! hmm..xpaham aku! he he he. Ape2pon, semuanya selamat. Tiada benda yang pelik berlaku malam itu! ;)


MissSilent Says: eh..eh. xde gambar pulak diraya ke-2! ;p

Raya 2009

Saturday, October 10, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Hi! It's been a long time kan..? long time ke..? hmm..dah masuk Syawal 21 pon. Hubby pon dok tanya. "Bila u nak update blog? Bosan la..bukak je..benda yang sama! Meh i tolong u update!" Eh..eh...sapa punye blog ni..confused sekejap! So, as usual me will answer it "xde mood la nak update..banyak sangat dah tertinggal bende yang nak di update! he he he".. tengok! my hubby pon kalau bosan2 rajin aje menjengah ke blog ni! he he he

Anyway, raya is fun! Walaupon pada malam raya tu ade ckit drama berlaku between me n hubby! hu hu hu. But time tidur, pandai2 la pujuk! ehem! Tolong selimutkan aje....he he he Pagi raya, me, hubby, SIL and MIL and one younger cousin berjalan bersama ke Masjid. Sembahyang Raya! FYI, this is my 1st time sembahyang raya! Percaya? Hmm..dulu walaupon masjid dekat je dengan rumah arwah Tokwan, namun xpernah pon aku pergi. Biasala, bangun pon dah lambat! and biasanya pompuan nye tempat dah penuh! Alasan kan?! After sembahyang raya, which is Imam tu terlupa nak baca ape tah! (lupa!) But, after that, dia bagitau la..sembahyang raya tu tetap sah! he he he.

After sembahyang raya, melawat kubur tokwan nye. Sampai aje rumah, terus beraya sesama sendiri. And of course la beraya dengan suami juga! ala2 salam mintak ampun gitu2 aje! Takdelah nak drama swasta sangat! he he he. Then, sesi duit raya! Haruslah beraya dulu baru dapat sampul nye kan?! Budget tahun ni, berbeza dengan tahun2 sblmnya! Almaklumla, dah berkahwin kan...! hu hu hu. So, first day memang berjalan je ke rumah sedara mara yang berdekatan. Sampai lah ke petang! ;)

That is all about my first day of raya bersama suami! ;) Hope akan beraya dengan suami lagi setiap tahun! InsyaAllah... ;)

Sikit santapan untuk kamu semua!


Selamat Hari Raya korang!!!!!!!!!!! ;)