Raya 2009 - Part II

Saturday, October 10, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Raya pertama malam tu, me and hubby jalan2 ke Penang! Coz the next day dah nak ke Taiping pulak! So, xdak masa nak naik Penang lagi! We both jalan2 ke Queensbay Mall. Tak pernah lagi kesana. So, it was our first time. Besaq la wei! Tak habis kami pusing! Okla. Standard MidValley! Lepas jalan2, lapaq pulak! Tetibe nak layan Nasi Beghatoq! Kalau mai Tanjung, tak sah kalau tak pekena nasi beghatoq! Cari2 punya cari. Malangnya, tutup da...keciwa weih! Siap pusing satu penang nak cari nasi kandaq! Yang ade pon satu je la. Nu kat Gurney Drive sana. Okla!

As usual, sampai je Penang, tak sah kalau tak call Kak Pah! he he he. Baik punya timing. Elok aku call, rupenye dia dah nampak aku dulu kat kedai tu! ha ha ha ha. Jodoh...jodoh masyurah! Kita ni, dok satu KL. Tapi haram nak jumpa. Kat penang jugak, tempat sambung gosssiiiip! he he he. Lepak la kami sampai jam 4 pg! Jauh lagi perjalanan weih! Nak balik kulim balik. Dia senang la. Jalan kaki dah sampai umah tok nye! huhu! Jadi kami buat perjanjian lagi. Next year, tak kire balik raya mana. Jumpa lagi di tempat yang sama! ;)

Raya ke-2, bangun pon dah jam 11am. Mandi2, lepak2, tunggu Boden and wife datang beraya. Then 4pm camtu, kami gerak ke Taiping! Malam tu ke rumah sedara nya juga. Tapi tidur di rest house aje. Cassuarina Inn kat Lake Garden Taiping! Cantik tempat dia. Bukan guest house tu la! Lake Garden nye tuh! Guest house tu, seriously no comment! Dengar2 cerita, it was a residence British dahulu kala. Sekarang diorang buat sewa la..RM70 tak silap aku satu malam. Scary weih tempat tu bila malam. Diorang cakap, full jugak tempat tu. But bila kami balik malam, takde pulak aku nampak kereta orang selain kereta kami. Hu hu hu. Next time? Aku rela bayaq mahal ckit pon xpe! hu hu hu. Toilet memang old school. Air dalam kolah je wei. Korang jangan nak ngengade budget toilet ade shower! Almari pon berkunci! Certain bilik ada tv. Certain tak. Harga sama! hmm..xpaham aku! he he he. Ape2pon, semuanya selamat. Tiada benda yang pelik berlaku malam itu! ;)


MissSilent Says: eh..eh. xde gambar pulak diraya ke-2! ;p

2 Pengkomen:

tembun @ October 21, 2009 at 2:56 PM

hw r u dear?
:)

Ms.Silent @ October 22, 2009 at 11:04 AM

fine babe!! he eh he

cume lame idea xdtg! ha ha ha