Raya 2009

Saturday, October 10, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Hi! It's been a long time kan..? long time ke..? hmm..dah masuk Syawal 21 pon. Hubby pon dok tanya. "Bila u nak update blog? Bosan la..bukak je..benda yang sama! Meh i tolong u update!" Eh..eh...sapa punye blog ni..confused sekejap! So, as usual me will answer it "xde mood la nak update..banyak sangat dah tertinggal bende yang nak di update! he he he".. tengok! my hubby pon kalau bosan2 rajin aje menjengah ke blog ni! he he he

Anyway, raya is fun! Walaupon pada malam raya tu ade ckit drama berlaku between me n hubby! hu hu hu. But time tidur, pandai2 la pujuk! ehem! Tolong selimutkan aje....he he he Pagi raya, me, hubby, SIL and MIL and one younger cousin berjalan bersama ke Masjid. Sembahyang Raya! FYI, this is my 1st time sembahyang raya! Percaya? Hmm..dulu walaupon masjid dekat je dengan rumah arwah Tokwan, namun xpernah pon aku pergi. Biasala, bangun pon dah lambat! and biasanya pompuan nye tempat dah penuh! Alasan kan?! After sembahyang raya, which is Imam tu terlupa nak baca ape tah! (lupa!) But, after that, dia bagitau la..sembahyang raya tu tetap sah! he he he.

After sembahyang raya, melawat kubur tokwan nye. Sampai aje rumah, terus beraya sesama sendiri. And of course la beraya dengan suami juga! ala2 salam mintak ampun gitu2 aje! Takdelah nak drama swasta sangat! he he he. Then, sesi duit raya! Haruslah beraya dulu baru dapat sampul nye kan?! Budget tahun ni, berbeza dengan tahun2 sblmnya! Almaklumla, dah berkahwin kan...! hu hu hu. So, first day memang berjalan je ke rumah sedara mara yang berdekatan. Sampai lah ke petang! ;)

That is all about my first day of raya bersama suami! ;) Hope akan beraya dengan suami lagi setiap tahun! InsyaAllah... ;)

Sikit santapan untuk kamu semua!


Selamat Hari Raya korang!!!!!!!!!!! ;)

0 Pengkomen: