Superb week-end

Wednesday, November 25, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Last weekend which is starting on Friday (20/11) till Monday (23/11) me, hubby, mom and lil sis went to Penang.

First reason.
Attending one of my close friend. Cik Eon..oops..now Mrs Eon..and becoming Mrs MDV. The solemnization was held at her hometown. Kepala Batas, Pulau Pinang. Tapi kat surau la. Majlis dihadiri, saudara dan teman rapat. Simple but meriah. And aku jatuh cinta on her baju and tudung. Everything la. Jelesss Jeless. ;p Lepas nikah, dijamu makan nasi lemak comel (klw ikut Johnny, 2x suap habis sudah), roti jala bersama kuah kari n pengat durian, Mee rebussshhh yang dibawa dengan basikal nye sekali. hi hi hi and ade la kuih muih yang dijamu. (xberapa nak ingat). Owh, syabas buat Pak Tam yang menjadi Pak Teh. Kerna, dengan sekali lafaz sahaja berjaya menjadi suami! ho ho ho. Harapan semoga kamu berdua gembira selalu, and kekal hingga akhir hayat. Amin... :)

The next day, Sabtu (21/11) reception on the bride side at Dewan Pusat Budi Penyayang, Kepala Batas. A simple wedding but sweet. Ermm..macam mana nak kata ye. Sekali pandang dah macam kenduri aku! Bole? hi hi hi Yeah. From Baju, Pelamin to deco in the hall lebih kurang sama. But different organizer ye. Anyway, me dengan rela hati menjadi emcee on that day. Together with hubby la. Ye sgt aku nak tercongok sorg2 kat situ. he he he. Overall, semuanya selamat dari awal hingga akhir. Congrats to both of u!

On Sunday was a reception at groom side. Sepanjang kami di Utara, kami disponsor tempat tidur di Kg.Acheh Management Center. Sebuah tempat penginapan (homestay) di Yan, Kedah. Cantik tempat dia. Rumah pon selesa. 3 bilik. Katil, tv semua siap. Berjalan sikit ade sungai. Cantik. Sempat la me and hubby berjungle trackking pagi tu. Coz that day, kami jadi pengapit pulak! :) Menunggu pengantin bukan main lama. Bersanding dekat pukul 2 bole?! haish. Ape2pon, cuaca that day cantik je. Redup2 gitu. Meskipon, everyday memang hujan. Tapi time tu, memang cuaca cantik. :) So, this is my 2nd time menjadi pengapit. Hubby xpayah cakapla. Suke sangat jadi pengapit. :) And majlis berjalan dengan lancar walaupon hujan mulai turun renyai2 sekitar jam 4pm. What makes me jatuh hati with the place, adalah architecture rumahnya yang klasik and tradisional. Ade unsur2 kedah+Acheh. Cantik. :)

Sempat pulak berguru dengan Team Dimira. Maklumla, kamera dah separa pro. Tapi user tetap xpro2! he he he


Reason 2.

Told u that me and hubby are moving to Penang end of this year? Yeah! It's ON! And we went to Penang on Monday for house hunting! Perasaan excited itu seronok. :) But tired. Just imagine, the wholeday was in the car surveying, and looking for a strategic place. Hmm. End up, we still haven't found one. So, we have to make another trip somewhere in December. Dah xcukup masa ni. Whoever yang anak jati Penang tu, if u got any idea where is the best place to stay near to Bayan Baru (as my husband ofc will be nearby there), please let me know ye. URGENT!

So, pictures for the whole weekend seperti dibawah.


0 Pengkomen: