abit of everything!

Wednesday, December 30, 2009 / Comments (4) / by Skinny Yash

at this moment, i was sitting on the floor at our new place. Ye! Mengadap balcony. And hubby was snoring on the couch. Penat agaknya. he he he

Update about my interview, hmm..50-50 kot..a bit tough. But i don't know. If the luck on me, then ok la. But if it's not, kita cuba lain pulak. hu hu hu

Rumah? Hmm..okla. Ade kerusi, washing machine, microwave, fridge. Tapi TV xdak! Camne nak tengok bintang kecil final ni!!!

"takpe, esok kita beli tv ye!" hubby jawab. he he he

eh.okla. today is our first night here, so, Pak Teh & autie nak belanje dinner! yeay!! Nak bersiap jap!



MissSilent says: terasa jauh pulak dok sini. Rindu semua lah! ;p

the last entry before i moved on.

Wednesday, December 30, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

I guess, it's a last post from me in this room. Yeah, i've been staying with my in-laws since we got married. Alot things happen. Good and bad. I just take that as an experience of life. And now, hubby got a new job in Pearl Island, so we have to move. It's just a good luck to me. New Year. New Life. New Home. or maybe...New JOB? :)

Today, we just took our wedding certificate, takut kang kena tangkap basah pulak! he he he. And have a visit to rumah Tok Chik, and they gave us 2 pinggan antik! Buat kenang kenangan katanya! he he he. And we had dinner with Kak Pah single mingle lg, Bubuq&Sergeant the newly wed, nurul the getting married lady and the host sya&Pak Jong the pengantin lama selaku tuan rumah. Thanks sya for the dinner!!! :)

And now, I just done packing. EVERYTHING. From clothing to household item. From messing up to cleaning up progress. I'm tired. And i wonder, how tired am i bila dah masuk rumah baru nanti. Honestly speaking, alot things in mind now.

First, while u reading this, i might be on my way to Penang. And should reached there at noon. And FYI, i got a BIG interview later on at 3pm. :) So, guys, wish me LUCK ye!

Second, i still haven't got my pay check. And guess what? Hubby too! So, can u imagine how stress we are now? We both will only got our salary early January! Hmm..i am so upset. But what to do. Bukan boleh buat apa pon kan? Nak marah2 pon xguna.

Third, better not to tell la. :) I just hope that i can have my salary. So that i can buy what i want to buy. Freedom and satisfaction is when you can buy things with your own money! It's really different you know!

So, i should say bye bye to this room. And hopefully hubby will learn to be more patience. ;)

Adios.......



MissSilent Says: see you in Penang guys!!!

Masih dalam berduka.

Monday, December 28, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

at this moment, aku hanya bole meratap kesedihan. Dan redha saja.

me: i wanted to check on my salary. Everyone got their salary except me.
dont know who: ouh, ur name please..
me: *XXXXXXXX*
dont-know-who: anyway, all the account's department went for training. They only be back tomorrow.
me: no other people can check for me?
dont-know-who: NO. no one can check except the accounts dept. You have to call back tomorrow. no choice.

What the efff???????


MissSilent says: hello..i resigned. And i should get my pay because i worked till the very last day.
Aarrgghhhhhhhhhhh!!

Healthy activity?

Monday, December 28, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

After a long time tak mendaki, and i can still prove myself fit for any activity. he he he. Last saturday, hubby and his friends plan for a waterfall activity. It call, Air Terjun Sg. Lepoh, Ulu Langat. Further up Sg. Congkak. It's near Pangsoon i guess. The journey takes about 2 hours hiking and jungle trekking. Ouh. How i miss to do these again. 14 of us. Me prepare the egg sandwich and hubby marinate the chicken nite before. Turn out, SUPERB!!! :)

A great activity i must say. This is how i wanted to spend my weekend/holiday. I never feel regret to walk through a rough 3-8hours hiking and walking. I just love hiking! Whatelse? :) People will underestimate me if they see how can this skinny bitch mountain climbing or do stuff like that? But believe me ladies....I really have the energy okay. Ingat badan kurus tak kuat ke?! ;p

Really can't wait for another activity like this? Anyone?

Some pictures for your view.









MissSilent Says: a healthy weekend i must say! ;)

i feel loved!

Sunday, December 27, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Saya sangat bersyukur sebab dikurniakan rakan2 yang menyayangi diri saya! :)

a Million Thankssss to Puan Wartea, Pak Tam, Mak Thonk & Wak Thonk, Chip and nurul for the not-so-Surprised BBQ Dinner to me and hubby!! And the gift too! Eventually, you guys just stock up our wedding gift! he he he

What else i can say. A great nite! Even though me fell asleep at 12am while watching movie and the guys were playing "Pok Deng"! And i missed the exchange gift moment, which hubby represent us! :)



MissSilent: I'm just blessed with loving people around me! :)

Duit oh duit!

Thursday, December 24, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Bukak tutup bukak tutup pbe banking tu. Sampai cemuih nak bukak dah. Gaji xmasuk2 lagi. Haishh.

Untuk makluman semua, saya sudah pokai. Hasil dari duit terselit sana sini, saya berjaya mengumpul RM24. HE HE HE

Suami dengan baik hati meng'offer kan diri untuk hantar duit ke sini, tapi xperlu lah. Bukan nak beli apa pon. :)


MissSilent says: hari ni hari terakhir saya di pejabat ini.

sick and mad

Wednesday, December 23, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

"U larat ke pergi office ni.." Hubby tanya, i cume angguk je...Walaupon, sebenarnya xlarat, aku gigihkan diri jugak nak pergi office. Ye la. minit2 terakhir kat office kan.

Sampai je kat office.

Satu makhluk kafir yang tak tahu asal usul jantina nya, serang aku. Naik sheikh la aku. Can you imagine, u tengah xberapa berdaya sangat, baru sampai office, nak on laptop, tetibe orang datang nak tuduh2 sound aku. Macam cibai x????!!! And cakap pon xde ADAB punye orang! Tengking2. Siap suruh aku blah. ha ha ha. Sebab aku ade responsibility la aku stay lagi 2 hari ni BODOH!

Terus mamat gay tu cakap, nak send email bagai2 kat higher level. Who cares???!!! Ada aku kisah ke????! Memang cibai la mamat tu. Sumpah dah lama aku xmengamuk macam ni. And the timie is just right for me to ludah kat muka ko! Cibai arrrrr!!!!!



MissSilent says: Maaf diatas kekasaran bahasa. Aku cuma xberdaya untuk menahan lg.

kenapa saya sayang suami saya?

Tuesday, December 22, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

me: nk mkn tomyam la.;..
My Sayang: okay
My Sayang: u nk i tapau ke bawak u keluar?
me: nk kuar la..mkn kat rest tepi masjid tu
My Sayang: oo okay
My Sayang: baiklah
My Sayang: nnt i bawak u okay
My Sayang is typing...
My Sayang: dlm kul 8 camtu skit
me: okay


MissSilent says: ada sebab kenapa saya sayang suami saya! :)

Jatuh Sakit

Tuesday, December 22, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

i'm not feeling very well.

i'm sick.

Just hope it will recover soon.



MissSilent says: i am on MC

Counting again...

Monday, December 21, 2009 / Comments (7) / by Skinny Yash

Lately, sangat berkobar nak ke office. Mane tak nye, semua big boss pon dah bercuti. Yang tinggal, hanya lah anak2 buah. he he he. Ape lagi, halleluyah la kami kat sini. ho ho ho

Nak tahu ape kesudahan masakan semalam? Hmm. Ayam padprik ku laris...! ha ha ha. Hubby cakap "sedap". Tapi xmenunjukkan betapa excited nya. Ala...ego la tu! ;p Takpe, janji i tau, memang sedap pon! Aku pon xsangka! ha ha ha ha ha. Sambal udang pulak, hubby cakap okay. Tapi udang tu kena masak lama sikit. Dia cakap nak rating i, tapi rahsia! ha ha ha ha. Nak jaga hati aku la tu! ;)

After masak-memasak, suddenly i rasa something. SH*t!!!! Ala......baby merdeka xjadi la!!! Kena tunggu pulak baby Libra ye! :)


MissSilent Says: counting started again..making baby, last day, and of course new home!!

Main masak-masak!

Sunday, December 20, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

ho.ho.ho.

Percaya atau tidak. I just cooked sambal udang and ayam padprik for lunch! he he he

Ye! Thanks to MR. Tanpa mereka, tidak lah saya berupaya untuk memasak. :)



MissSilent says: neves. Tak tahu macamane rasanya. :(


Tunguuuuuuuu.......

Tag Percuma untuk Wife SAHAJA!

Sunday, December 20, 2009 / Comments (6) / by Skinny Yash

*amek from blog farah. ;)

1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana
I go down to lobby for a smoke kat office lama HP, Damansara.

2. Love at first sight?
Erm. Not really. Tapi saya tahu saya suka dia. :)

3. Who is he when the first time u met him?
Kawan kepada Bucks (kwn baru jugak time tu!). Shift Lead untuk dept dia. Penyambut tetamu di floor saya. :)

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
I don't remember exactly when the first time we date. But i remember he msg me cakap "esok jangan plan apa2. I nak book u". Itu je kot.

5. First place dating di?
Ala xingat la. Coz we started as a scandalous kan. ha ha ha

6. How he proposed?
Kahwin ke? Hmm. Tahun lepas nak balik raya2008, he msg me. "Tunggula rombongan sampai nnt" Ini bole kira proposed x? ha ha ha

7. Special date with your hubby?
As a couple : tak ingat. Tp saya scandal start Nov 07. Getting serious: Mar08

Engagement : 1st Feb 2009

Wedding : 1st August 2009

8. Changes that he asked you to do?
Cakap elok2. Jangan tengking2.

9. What is about him that you love so much?
Berbadan sasa!! ha ha ha and of course Caring, responsible, dan juga kelakar. :)

10. What is about him that u wish he would change?
I wish he can be less tempered.

11. You will lose your mind n crack your head when he?
When he get mad. You never know what will happen next.

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
when he did what you asked for. Cooking! Bila u terasa lapar di tgh malam dan sang suami masuk dapur! :) or "amek la i...i mls nak naik lrt.." dan jawapan nya, "okay. 15minit lagi i gerak"

13. complete below sentences ….
My love towards my hubby is as big as the water in the sea. Kire tiada sempadan la. Love unconditionally. No matter how you feel, if you choose to act in love towards ur husband, u'll start to see ur marriage change for the better. TRUE! ;)


MissSilent Says: suka. suka. Silent Reader saya suka x?

Selamat Tahun Baru!

Friday, December 18, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Semalam traffic sangat macam haram. During balik keje la. Thought xjem coz everybody started to clear leave, and the morning traffic sangat la selesa. But just because of the BOLA thingy, jem mmg macam HARI ISNIN! haihhs...

First time in my life i was rushing like mad untuk balik before maghrib. Just because i nak solat asar and baca doa akhir tahun tu kan. Mana tau jem macam lahansss. And i drove like crazy untuk sampai ke mana2 masjid or surau yang terdekat. And luck just in me. I sempat sampai kat Masjid Sri Petaling. Masjid Tabligh. Just imagine, aku dengan skirt pendek. Kelam kabut dengan laptop, handbag, bag telekung cari tempat sembahyang perempuan. And semua mata2 pandang kat aku.
"di bumi Pakistan kah aku?" kata ku dalam hati.

At last sempat jugakla aku solat dan tunaikan apa yang patut. Dalam keadaan gelap dan mengejar masa. Kerana mengikut jam ku, menunjukkan lg beberapa minit nak habis waktu. Selesai je, aku pon beransur. Sempat lagi suara2 sound aku. "Lain kali datang, tutup la aurat".
Urrgh..Kalau aku tau xsempat, dah tentu la aku siap2 tutup aurat. Haissh. Tapi demi menyempurnakan apa yang wajib, aku diam kan sahaja.

Apa2pon, Selamat Tahun Baru untuk semua Umat Islam di seluruh dunia! Moga2, apa yang kita lakukan dan bakal lakukan akan diberkati Allah S.W.T hendaknya.


MissSilent Says: kan bagus kalau, setiap solat pon aku berkobar2 macam semalam. Hmm.

Pasal perasaan lagi!

Thursday, December 17, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Semalam hubby macam mood xbest. Penat bekerja katanya. Sian. And the statement came out from his mouth are just about getting a job in Penang. Of course pasal i! He got job already remember? So, i just feel bad. Excited2 nak pindah. Tapi kerja xdapat lagi. Hmm..

That makes me control my excitement of leaving KL.. ;( Rasa macam dia xecited sangat pon. Tapi kita je lebih2. Everyday i was thinking to pack..pack and pack.. But nothing come out from his side to do so. So, takkan aku nak beriya2 plak. Takut ade pulak yang berkecil hati. Hmm..

Too many to settle, until too tired to think. End up, NOTHING!



MissSilent Says: weekend ni, Caramel Cake Pudding is coming!!!

Ini hanya untuk bilik basuh!

Tuesday, December 15, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Bila nak duduk rumah sendiri ni (w/pon menyewa), terpanggil aku untuk mencari barang2 yang sesuai untuk our house nanti. Semalam hubby tanya, "nak beli apa dulu ek?" Nak tau, apa i jawab.
IRON BOARD! ha ha ha.

Kenapa iron board? Hmm. Sebab all i can think of to complete one of the room is Laundry room! he he he. Iron dah ada! Pemberian orang masa wedding haritu. Tapi xde pulak orang bagi Iron Board or Penyidai kain. aisehman. So, tangan dok gatal2 check on iron board and clothes dryer. Requirement nye, HARUSlah tidak memakan ruang yang banyak. And kalau bole portable dan di kadar harga yang berpatutan. Senang cerita MURAH lah!

These is what i have in mind.

instead of this!

cool x iron board ni? mesti mahal kan?! Practical sgt! *suke!*

instead of u cr tpt2 nak gantung especially rigth after ironing. Ini kan jauh lebih mudah! ;)

ha! i like this! ;)

OK. Kautim!

YES! i sangat practical. I tak minat benda yang perlu dialih2 berjuta kali. I nak ia mudah dan senang disimpan. :) LOGIK x..? ;)



MissSilent Says: sudah start berimaginasi. :)

Apa perasaan itu?

Tuesday, December 15, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Since the day we found our "home"-to-be, I am googling here and there. Just to check on furniture, new things, 2nd hand, color, design everything la. I'm truly excited about everything.

But suddenly, the feeling is just not right.

I was like imagine something that really not mine. Yeah. We rent it. Of course. No! Not about wether we rent it or we owns it. It's just the feeling. Something is disturbing me. Something just make myself un-comfortable. I'm just scared to talk about how excited i am.

Hmm..

Just because i didn't contribute anything. Maybe? ;(



MissSilent says: Things will be great if i can build my own home.

home!

Sunday, December 13, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

We found our so called "HOME"!!!!

Happy sesangat. Tak tau nak cakap camne. He likes it. And yes! Me too!! Tak sabar rasanya nak membina family sendiri. he he he.

And oh. Alot things to do starting from now.

Think of our house theme? Furniture? What-not and what need to bring? Hmmm.



MissSilent Says: nak layan gugel dulu la! ;)

Kecewa lagi!

Wednesday, December 09, 2009 / Comments (5) / by Skinny Yash

Benci!!!!! Plan for year end get away xmenjadi coz chalet dah fully booked!!! Huaaaarggghhhhhh!

So, xnak bercuti. Tak nak pergi mana2!!


Concentrate pergi Penang saja lah! :*(



MissSilent says: kecewa tak terhingga nih.

Flyous UPDATES!

Wednesday, December 09, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

Good news!!!! For me of course!!!

Pregnant?? TAK LA!

Remember i told you about flyous.com? Now, they aready update their website by adding the route from Penang to certain destination!!

It's just complete me... kan? So, nanti senang la nak bercuti2an dan berbulan madu!. :)



MissSilent Says: Rasa bangga pulak! ;)

Bubuq got hitched!

Monday, December 07, 2009 / Comments (1) / by Skinny Yash

My dear Cromox got hitched!!! The solemnization was held at Bagan Lalang, Sepang. Nasib sempat ke sana, coz before that i got one wedding to attend in Shah Alam. So, just imagine. From Seri Kembangan drove to Shah Alam with the IL's. Then rushed back to SK to send them back. Then only we drove to Bagan. Budget2 dah xsempat. Tapi, nasib menyebelahi ku! he he he. Yeay! Sempat! ;)

Initial plan is stay over nite kat Bagan Lalang. Tapi disebabkan hubby ade company dinner, kesian nak suruh dia balik KL sorg2, i xjd tido sana. Then the next day, we drove again to Bagan Lalang for her reception. Tapi malangnye, kami sampai lambat. Tak sempat nak tengok die bersanding. Takperla. Janji sampai ye x. :) Pelamin yang indah dengan baju yang meletopsss nok..!! Ape2pon, sume mak suke laH!! he he he

Apepon, BUQ......Semoga kamu suka hadiah itu! ha ha ha ha. Seperti yang kamu hajatkan kan? ki ki ki. Cepat start production! Jangan nak budget u muda sangat! And last but not least, Semoga berbahagia selama2nya!!!! Welcome to the club babe!!!!!!!! ;D

Sedikit gambar buat tatapan.


sebelum bergelar isteri kepada Mr.Sergeant!

us with the Pengantin! ;p

aktiviti biasa! ;)


MissSilent Says: Overall, it's wonderful! ;)

High Maintenance

Friday, December 04, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Tadi pagi teman hubby hantar Panda service. Hmm. rm600++ melayang. Panda-panda.. Nasib la ko Panda. Sampai hubby cakap, "maintenance tinggi betul kete ni..sbb tu, u xbole maintenance tinggi sangat." huh? Kire dalam konteks ni, Panda adalah priority. Sampaikan aku terpaksa korbankan muka ku dengan tidak perlu membeli facial wash yang hari2 ku pakai. huaaarrgghhhh ;(

So, kepada sesiapa yang baru berkahwin, atau dapat present set facial wash Estee sila sedekah pada saya. :) Saya tiada peruntukkan untuk itu pada masa sekarang. Mungkin bulan depan mungkin adelah! ;)

Pasal my gusi pulak, tadi pegi dentist. Doctor cakap, my teeth sume okay. Tak de problem. And ape yang buat i terkejut, i still ade gigi susu. ha ha ha. Gigi taring pon xkeluar lg. Apekah? Tah2 sebenarnye umur i ni baru 18 kot. ;) The problem is just my gum. Sensitive sangat. So, buat scaling tadi, whole gum i berdarah2. Swollen lagi. :(

Tapi sekarang dah okay dah. Now Panda hantar ke kedai lagi tukar mounting dengan brake pad. Haih...betul2 maintenance tinggi klcc ni! ;)



MissSilent Says: "Stress"...pegila kau jauh2. Jgn ganggu aku. Nanti Jururawat pulak dtg menyinggah. ;p

Penyakit gusi!

Thursday, December 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sedikit info tentang penyakit gusi.

Ada dua peringkat:
1. Gingivitis ialah penyakit gusi peringkat awal yang hanya melibatkan tisu gusi sahaja. (aku lah tu!)
2. Periodontitis pula adalah penyakit gusi yang lebih parah dan melibatkan bahagian akar gigi ,
tulang dan tisu penyokong gigi. (ha.. ni UPP ckit la~)

Sebab2 utama kena penyakit gusi?
• Ketidakupayaan memberus gigi dengan sempurna. (hmm..aku rasa aku!)
• Merokok atau mengunyah tembakau. (merokok sehari sebatang je, kire x? ;p)
• Memakai aplians ortodontik. (takdak idea!)
• Faktor keturunan. (xde pulak!)
• Perubahan hormon ketika haid atau semasa mengandung. (aku baru lps period, tp pregnant...huh? pregnant? ish..xmungkin.. :))
• Stres. (hubby pon ckp, one of the reason kot.)
• Kesan sampingan pengambilan ubat-ubatan. (confirm xde!)
• Tabiat mengetam atau mengetap gigi. (mmg bukan aku!)
• Penyakit diabetes. (lagi la x! ha ha)
• Sistem penghadaman yang kurang baik. (erm..x kot..)
• Penyakit sistemik yang mengurangkan daya ketahanan badan melawan penyakit seperti kencing manis dan HIV/AIDS. (ish......xde la!)



MissSilent Says: Esok mahu buat scaling la!

MC yang sebenar

Thursday, December 03, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

Today i MC. Memang purposedly pon. :) Tapi nak thanks jugak kat Cik Kiah, sebab pagi2 dah sms cakap jalan jem terbaik! ha ha ha. Aku dalam dok lena2 pon, sempat lagi reply. Aku reply kan Cik Kiah? he he he

Dah ponteng tu kan, amek kesempatan untuk ke Laundry kutip baju kawin aku yang dh 3bulan lebih xberambik! bole? Nasib bole claim lg. Kalau x, mamfus aku! And after lunch kat umah mak, tetibe gusi aku sakit gile. Almaklum saja la kan, kalau apa2 sakit yang berkenaan gusi ke, gigi ke, confirm naik kat kepala punye. Sakit tak payah cakapla. Rasa mahu hantok saja kat dinding. Then dok tahan2, tertido aku sampai jam 6.30. Itu pon sebab hubby call tanya mana aku! hik hik hik Kesian dia, bangun2 agaknya tengok bini xdak. ish ish ;p

Drive balik umah mak mertua sakit xhengat punye. Sampai je ajak hubby gi klinik. Nak mc for today kan. So, reason nak mc, cakapje la sakit gusi. Alih2 Doktor tu cakap jangkitan pada gusi. Ade 2 spot. And 1 ulser yang die terjolok sekali!(damn! itu mmg aku xtahan!) Kire Gingivitis lah! Penyakit gusi peringkat awal yang hanya melibatkan tisu gusi sahaja. So, Doktor kata, kalau xbaik lagi, kene gi Dentist la check. ;(



MissSilent Says: Esok MC lagi. Yeay! eh...yeay ke? :( Confused sekejap.

Sedap ke?

Thursday, December 03, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

My mom said, i punye Custard Cake Pudding sedap! he he he. Bukan senang my mom nk puji anak dia ni. ;p And i did received an order for those. Owh Plus my Custard Puff too! ;)

Ini bermakna, i got the talent too kan?! (*blushing) I did cupcake too. Tapi xdapat nak dibanggakan sangat coz, once it bake, sedap. After a while dibiarkan, ia macam keras. Tak sedap! :( So, i punya niat tak berhenti disitu saja. I will try again once i got time. *wink*



MissSilent Says: Teruja pulak nk try harini. Hmm..

Mahu tiket Airasia murah?

Wednesday, December 02, 2009 / Comments (2) / by Skinny Yash

I just found out the easiest way to check fare ticket for airasia.

No more hassle!! ;)

1. Simply go to : http://www.flyous.com/.
2. Then pilih your destination. Buat mase ni part departure tu hanya from KL to X
3. Then keluar la date yang available for the lowest price.
4. Lepas u dah select, they will redirect to Airasia website, and you boleh la pilih date and destination u macam biasa. Instead of check satu2 date untuk try mana yang murah, this method memudahkan kite kot..... ;)


MissSilent Says: Easy ha...

Back up Plan

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (9) / by Skinny Yash

I just figure out, i need a back up plan if let say i haven't got a job. So, while googling and searching what i can do to make as an extra income, i found that i can do some of these. ;)

1. Cake decorator/Caterer
2. Wedding Planner
3. DIY thingy
4. Internet business

Hmm...i might try to make one of the above mentioned. Tunggulah saya sampai di pulau mutiara itu. :)



MissSilent Says: siapa cakap saya malas? ;p

Dem!

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Okay. I just have to make things clearly now.

The get-away need to be posponed due to some reason. ;(

Ape2pon, i will be here some other time...



MissSilent Says: Reason? Hmm.. salah sendiri. Padan muke! he he he

Teruja tentang sesuatu...

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (3) / by Skinny Yash

Pssst.

Please Please Please...

Esok ingat kan aku nak book something. Hubby cakap can ON! ;)

BV'ian...anyone nak join sekali...? Puan Superstar, kamu punye pasal, saya dah xlena tidoq!!
muahahahahahaha




MissSilent Says: Anyway babe, thanks for your entry! and it's just a right time to make babies!!

When is your peak fertility time?

Tuesday, December 01, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sblm tido, i sambung sikit from the previous entry. Just fyi je la. Yang mana dah tahu, jadikan ia revision buat kamu aje. :)

Ok. Bagi sesiapa yang tengah or baru nak start production tu, kamu perlu ada info seperti:
1. first day of your last period (maknenye, first day period kamu yg lepas lah!)
2. Length of your mentrual cycle (ha. ini kamu kene kire dari 1st day kamu kene last period sampai the first day kamu punye next period.)

So, calculator nye ade disini. Trying to get Pregnant?

I don't know how true this is. But cuba je lah! And you know what's my result?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

he he he. As for me, the dates appeared is so special. Klw i ON during december tu, cantik2 anak ku anak merdeka. Kalau after next period pulak, cantik2 day before my birthday! ahaks! :D Verangannnn la Skinny Yash oi! ;p


MissSilent Says: ape tunggu lg! Cubalah! ;)