Selamat Tahun Baru!

Friday, December 18, 2009 / Comments (0) / by Skinny Yash

Semalam traffic sangat macam haram. During balik keje la. Thought xjem coz everybody started to clear leave, and the morning traffic sangat la selesa. But just because of the BOLA thingy, jem mmg macam HARI ISNIN! haihhs...

First time in my life i was rushing like mad untuk balik before maghrib. Just because i nak solat asar and baca doa akhir tahun tu kan. Mana tau jem macam lahansss. And i drove like crazy untuk sampai ke mana2 masjid or surau yang terdekat. And luck just in me. I sempat sampai kat Masjid Sri Petaling. Masjid Tabligh. Just imagine, aku dengan skirt pendek. Kelam kabut dengan laptop, handbag, bag telekung cari tempat sembahyang perempuan. And semua mata2 pandang kat aku.
"di bumi Pakistan kah aku?" kata ku dalam hati.

At last sempat jugakla aku solat dan tunaikan apa yang patut. Dalam keadaan gelap dan mengejar masa. Kerana mengikut jam ku, menunjukkan lg beberapa minit nak habis waktu. Selesai je, aku pon beransur. Sempat lagi suara2 sound aku. "Lain kali datang, tutup la aurat".
Urrgh..Kalau aku tau xsempat, dah tentu la aku siap2 tutup aurat. Haissh. Tapi demi menyempurnakan apa yang wajib, aku diam kan sahaja.

Apa2pon, Selamat Tahun Baru untuk semua Umat Islam di seluruh dunia! Moga2, apa yang kita lakukan dan bakal lakukan akan diberkati Allah S.W.T hendaknya.


MissSilent Says: kan bagus kalau, setiap solat pon aku berkobar2 macam semalam. Hmm.

0 Pengkomen: