Happy Anniversary!!!

Friday, December 31, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Bukan Ulangtahun perkahwinan, tapi ulangtahun kami duduk di Penang sekaligus Ulangtahun kami duduk sendiri sebagai suami-isteri. :) Macam-macam benda dah berlaku since duduk kat Penang! Suka duka semua ada! Apa-apa pon, we are still together. Forever InsyaAllah. :)

Tuan Rumah pon bagus. Baik sangat. Alhamdulillah. Kami takdak 2bulan pon, dia bayarkan bil api air untuk kami. hehehe. Hari Raya Puasa dia hantar hamper, Hari Raya Cina pon dia hantar hamper. :) Memang bagus! Tahun ni pon dah cakap siap-siap, sambung duduk tak payah pakai contract2 ni, trust each other gitu! And duit sewa pon tak naik! :) Sannnnngat bagus! :)

1st day move in

today :)
Buat masa ni, hanya transform untuk living hall je yang ada. Lain-lain budget takde lagi! hehehe So far, below those yang dah sampai kerumah kami after all these year. [Actually 1st guest is my Pak Teh & his wife. :)]

Johnny & his friends

Bubuk's Clan!

My brother

Mom & my sister
Ramai lagi sebenarnye, Watie & Paktam, Kechik, Juborg, Ami & Wak Thonk, Diana & Fandee, Wawa, Ida, Uesman. Erm sapa lagi ek? Ramai dah sampai sebenarnye, tapi lupa! :) Ini antara kawan-kawan lah! Family members mostly from my side and Johnny dah sampai. Except his sister and my another sister. :p

Mudah-mudahan panjang lagi jodoh kami nak tinggal sini. InsyaAllah. :)


Skinny Yash says: Owh. Pak Teh gave me a Guest Book for my house! yeay!

What's ur Status?

Thursday, December 30, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash







This is my 1st status in Facebook. LoL. Tak ingat pon i ade mentioned begini. 

So...What's yours???

 Let me know yea! :)

Harimau Malaya vs Cuti Umum oiiiii!

Thursday, December 30, 2010 / Comments (1) / by Skinny Yash

Congratulations! 
Tahniah! 
Selamat! 
Tahani! 
Onnea! 
Omedet┼Źgozaimas!
untuk Team Harimau Malaya! We prove that dengan pancaran laser Otomen ataupon pancaran laser tetek Julia Perez ke..kite tetap boleh MENANG
and Terima Kasih kepada Perdana Menteri sebab bagi Cuti Umum untuk Rakyat Malaysia pada hari Jumaat 31 Disember 2010 diatas kemenangan besar kite kali ni! Yeay untuk suamiku! hahahaha
Source: The Star Online

MY NEW HERO! (Source: The Star Online)

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dan HERO ini saya SAYANG jugak!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

i rindu Si Dia yang berbadan sasa! :)
 Skinny Yash says: New Eve boleh merambu! yeay!

Plastic Bag NO MORE!

Wednesday, December 29, 2010 / Comments (7) / by Skinny Yash

In conjunction the effort to preserve the environment, Penang had started NO PLASTIC BAG DAY every Monday of the first month since July this year. Banyakla merchant participate for example Tesco, Giant, Jaya Jusco, Guardian and etc. Some of them do it from Monday to Wednesday too! So, selalu i shopping groceries on weekend, sebab ade plastic bag! (Kang xde plastik sampah plak kat rumah aku!) hu hu hu

So, next year will be different. There will be NO MORE PLASTIC BAG in PENANG! Tak sure state lain! But kat Penang overr hokay! Sangat nak jaga environment! hehehe. Oleh itu, harus la ku pikir alternative lain untuk mengangkut barang-barang groceries dari parking ke rumah ku tingkat 12. Pffft..

And here few options for your groceries bag or trolley. Enjoy shopping!!

ini mcm xckop je kan. Mana nak taruk minyak, beras, telor..haih..

ini, mahu terabur cili2, bawang2 aku!

kalau beli kopok2 je..cukop la!

ini terbaekkkk! klw la......BOLE!

i want this!!!

tak muat! tak muat!

Harga pon, tak nak kalah!

I like this! too!
Picture last tu korang boleh check kat sini. Agak practical jugak la. But still u need the groceries bag to hang. sebab trolley tu for hook je. Macam Trolley golf pulak! Rugi tak beli masa kat US haritu!

Source: Craziest Gadget, Alternative Consumer, Fine Craft Guild, Woman's Day, At Home with Kim Vallee, and Hook & Go


Skinny Yash says: Still looking for DIY

Cuti-Cuti Penang Part 1

Saturday, December 25, 2010 / Comments (1) / by Skinny Yash

As i told u before, my family is here! :) And so, my brother dah siap itinerary mana diorang nak pegi. I driver je! ;p As early as 8am, dah menghantar my husband ke office and straight went to Bukit Bendera (Penang Hill). Unfortunately, ia masih tutup for upgrading construction. Jangkanya siap by end of Oct 2010. Tapi till now, tiada kabar berita. So, terkulai lah misi pertama! hahaha

We went to Queensbay Mall instead. Sibuk nak tengok cerita Hantu Mak Limah Balik Rumah! Frankly speaking, i do think Zombie Kampung Pisang lagi best dan kelakar! Sebab, cerita HMLBR tu, sat hantu, sat kelakar. Lebih nye tang seram la. So, saya banyak lagi berdiam dari ketawa! So, bagi saya tak best! hehehe

sis, bro n mom @ Queensbay Mall

Sempat tengok Barbie Live Stage Performance and Fashion Show.
Habis layan wayang, apa lagi...............................kami layan.................Jeng Jeng Jeng (Bukkk, tu la! u Balik cepat sgt!! LOL)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tempat paling mantop di abad ini! PM saya kalau mahu tahu!

Belakang tu la, Pulau Jerejak!

Laksa kat sini SEDAP GILER okay!

Mak saya pon cakap sedap! :)

Ada jual chicken wing jugak!

Air kelapa ni pon mak cakap sedap! KL ado??

Begitulah alkisahnya, hari pertama mereka bercuti di Pulau Pinang! Esok? Ke Gurney Drive pulak! Nantikan next update ye!


Skinny Yash says: Interview mcm biasa. Orang tu pon taktau nak tanya I apa. :)

Barbie: Fashion Fairytale

Saturday, December 25, 2010 / Comments (1) / by Skinny Yash














You can meet Barbie at Queensbay Mall, Ground Floor, Central Atrium everyday (except Tuesday). Schedule as below. :)

12.45pm - Stage Games
1.00pm - Live Show
4.00pm - Meet & Greet
6.45pm - Stage Games
7.00pm - Live Show 


Update Status Lagi!

Friday, December 24, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

Heloo Heloo Hello......Selamat Datang ke layout baru saya! hehehe. If you guys perasan, there's still a few things yang i tak sempat nak edit-edit lagi. Berpinau mata weih nak baca coding satu-satu! Esok lusa je la aku sambung ye! :) Ini adalah bersempena menyambut Tahun 2011. :)


Updated Status of Interview:
At 4pm, The Interviewer called in. I tengah beriya-iya depan laptop study apa-apa yang patut. And she sounds so different. Not as excited as yesterday. So, i dah dapat tangkap. Confirm post tu dah xde! And guess what?! Position tu dah tak available. hehehe. And she being kind call me and have a chit chat with me. At least, she still have the courtesy to tell me frankly la kan. Honestly i don't mind. :) Maybe because dok terpikir ada satu lagi job offer coming in very sooooooon..so..takde la nak patah hati sangat! hehehe End up, the interviewer and me was talking about shopping in US! hahaha. Yes! She's been there during with H*. So, we sharing our memories for that 15minutes. Afterall, i still want to thank my Ex-Boss for giving me the opportunity to try for that position. Maybe bukan rezeki saya kan. Tak pe. :)

Upcoming Status of Interview
YES! It's confirm. Later at 10am i got my last interview with "The Other Company". It's the 3rd round u'oll. And i'm really really hoping that i got the job. :) Apa-apa pon, tunggu je la i punye update next entry ye! And i still need you guys nye wish for me!! Previous entry sorang je wish i!! Mana yang lain nihhhhhhhhh..... Grrrrrrr

bro, sis n mom (i curik kat FB dia)


Skinny Yash Says: My mom, sis and brother is here. Cuti-cuti Malaysia la katakan.. :)

Updated Status of my Interview

Thursday, December 23, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

Whoever following my twitter mesti tahu, i went for few interviews these few days. I mean not a face-to-face interview. It's a tele-interview. Bukan sebab post yang i apply adelah receptionist ataupon customer service, tapi sebab all the hiring manager or my future boss is based outside the country. So, haruslah conference sahaja.

Actually takde la banyak mana call for interview. Only TWO. Tapi yang dua ni jugak lah macam syukur sangat coz 1 is from my Ex-company. And the other one, is from The Other Company. :) Tak boleh reveal lagi! Jeng Jeng Jeng. Yang penting, 2-2 pon mempunyai job scope yang lebih kurang sama. But i guess, yang The Other Company tu, lagi syok kot..coz my future boss is based in UK and the most of the team mates is in US. (You know what i mean!) hehehehe

Gone through 2 rounds of tele-interview with The Other Company, and it went VERY WELL! And now, they scheduled for 3rd round. (Adoi! Ni yg maleh nih!) This time, it's a face-to-face interview. I guess, it's just a normal talk about the business and the company. (I guess!) Sebab orang tu just a Local Manager here in Penang. I'm not reporting to him though. :) It's okay. Ade rezeki, adalah! But what can i say now, I'M EXCITED!!! :)



As i'm writing this entry, i was waiting for my 1st tele-interview with my Ex-Company. Hope everything will be fine. Just try my luck! Who knows? :)



Skinny Yash says: Wish me Luck guyssss!!!!

Pregnancy Q&A - Part 1

Thursday, December 23, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Apahal tetibe i nak Q&A pasal pregnancy pulak kan?! Jeng Jeng Jeng Layannnn je lah!


1. Macamane saya nak calculate bila due pregnancy saya?
- Senang je. Kire 40 weeks from your first day of period. Doktor confirm-confirm akan tanye itu dulu. So, adalah amat penting pada yang newly wed or yang memang tengah mencuba untuk ingat bila first day period of the month ye. HARUS catat. Tak kisah la! Kat desktop PC ke, calendar handphone ke, buku hutang 555 ke..Tak kisah! Janji CATAT! RECORD! Hehehe


2. Macamana dengan pemakanan? Diet seimbang?
- Selalunya Doktor akan sarankan korang makan makanan seimbang la kan! Normal la tu! Kalau boleh, biar variety such as fruits and sayur-sayuran.
- HARUS kurangkan pengambilan makanan yang mengadungi kandungan gula dan lemak yang tinggi. Contoh macam jajan (kopok2 tu lah!).
- JANGAN SKIP MEALS! (Especially Breakfast!!) *i selalu sangat nih!*
- Seeloknya, ambillah 3 hidangan protein setiap hari. Ikan ke, telur ke, tenusu ke..red meat ke..apa2 yang protein la! Ko jangan amek susu yang 100% whey protein plak! Itu susu bina badan! hahaha
dan akhir sekali...
-HARUS minum banyak AIR!! (water! bkn angin tuuuu) Target harus 10 GELAS ye! (Gulp!)


3. Kalau muntah-muntah atau mual (morning sickness gittiew)?
- Cuba sentiasa mengunyah atau makan dalam kuantiti yang kecil. I selalu dengar orang buat stock asam. :) So, pandai2 la! ;p

4. Betulke wanita hamil tak boleh minum coffee?
- Coffee or tea mengandungi Caffeine. Mengikut kajian, caffeine tu tak la membawa apa2 keburukan pada pregnancy cume ia mungkin menganggu tidur kamu. So, limit kan la pengambilan air kopi itu. 1-2 cawan satu hari. Okay kot..... :)

5. Berapa standard berat naik semasa hamil?
- 10-13kg maybe. Anda bagaimana? hehehe


Sumber dari Blackmores.

Skinny Yash says: Setiap orang mempunyai badan yang berbeza-beza. Jadi Doktor anda lebih arif tentang anda. Ini hanyalah untuk RUJUKAN ye Puan Puan :)

Top kebaya itu...

Wednesday, December 22, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

I wore this at my bestfriend wedding in Sg.Dua, Penang.

at Gurney Drive, Penang
Top from my Mom. Sebelum itu own by my late grandmother (i xpernah jumpa) coz she passed away when my mom still a kid. And owh, dia Ratu Kebaya Railway Ipoh. :)

Kain duyung merelik-relik given by my Indonesian Friend. 

Kasut from Charles and Keith

Clutch from Michael Kors

and last but not least
.
.
.
.
.
.
New item this month, bought by my husband
Sunglass from Armani Exchange.


Skinny Yash says: Sekian, terima kasih.

Grey is Me!

Wednesday, December 22, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

Dah lama tak shopping baju sebenarnye. Sebab dek kerana size kat Malaysia yang terlalu besar untuk saya (ke aku yg terlebih kecil??). hehehe.So, semalam jalan-jalan nak cuci mata. End up...........
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lace Top from Forever 21 (RM 30)

Lycra Maxi Skirt from Forever 21 (RM39)

bole pakai dgn long sleeve top Cotton-On

Berjaya beli tanpa try di fitting room! hahahaha. Saya bukanlah pandai berfesyen...tapi masih mencuba. :) Any idea bole pakai macam mana lagi? hehehe

Wawa is married!!

Monday, December 20, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Tak sangka! She and myself pernah hidup terumbang ambing sekejap. hahaha. Maklumla, takde steady BF time tu. But after 17th December 2010, she officially taken by Yazin! Happy for her! In fact, Sangat-sangat happy coz another one of our bestie got married! Welcome to the Club bebeh! :)

Overall, a beautiful wedding i must say! Simple and nice! Walaupon jalan lecak sikit. Yela, Penang musim hujan kan. But Pengantin, Pelamin semua gorgeous! Yang paling penting lauk!!! Sangat sedap ye u'olls!!! Sampai aku rasa nak tapao gulai daging tetel tu! (ye my fav!) :) Makcik tu taruk kan, 2-3 butir je daging..huhuhu..Takpela, janji dpt makan! hehehe

Okay. Layan gambar ye Puan Puan.

Pengantin diiringi flower boys! cute sbb bdk2 pakai suit!

pelamin nan indah!

Tuan Tanah

Suami Tuan Tanah

my outfit of the day

Again, Congrats to our BV dearly Wawa and Yazin. Semoga korang berbahagia selama-lamanya. :) Cepat2 dapat baby! yeay! And oh, Yazin a photographer too! Sila lawat page dia ye! Nice shot jugak! :)


Skinny Yash says: weekend paling full dalam sejarah! :)