Back to Reality

Tuesday, January 19, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

*menarik nafas lega*

Sudah 6 hari terputus hubungan dengan dunia luar. Sudah la rumah ku tiada tv. Internet plak kene block. Handphone pon kena bar. Bayangkan semua pon nak jadik dalam satu masa. Haish. Apa-apa pon, harini semua sudah okay.

Semalam pergi settle register stre*amyx. So, tunggu depa datang pasang line telephone then hubby akan install wifi modem tu sendiri. Nak tunggu contractor diorang datang plak tak tau bila. So, baik buat sendiri je. So, tadi baru register Celc*m. Now, 012 is the new C*lcom. Dari pengguna m*xis sejak zaman habis sekolah lagi, sekarang kami membuat keputusan ikut abang biru. Puas hati aku! bye-bye M*xis!

And i just realized, to find a job in Penang is not easy. Ye! Kalau anda ada Diploma in Civil Engineering (seperti saya), mempunyai 5 tahun experience dalam IT industry (seperti saya), tak cukup kuat untuk menempatkan diri anda ke IT company yang bole tahan besar disini. Hmm. Sedikit keciwa. Sebab kalau kat KL, they don't even bother what degree or diploma you have. The experience is what they need. Tapi sini lain. They need At least you have a Diploma in IT. Itupon gaji ciput je. Beli handbag pon tak lepas. So, i'm still searching and looking for better job. InsyaAllah, rezeki ada dimana2 kan...



MissSilent Says: banyak betul nak catch up nih. ;p

6 Pengkomen:

arezura @ January 19, 2010 at 9:56 PM

Yash.. stakat nie ok ka ur new life di Penang?!!

Ala, nnt ada la rezki keja baru di sini ya.. InsyaAllah!

Ms.Silent @ January 20, 2010 at 8:18 AM

ok la...it's just dari hari ke sehari semakin boring, coz xdak keja...hmm...

tembun @ January 20, 2010 at 11:29 AM

pergi kautim dengan ahmad hariri
pekerja cemerlang TM
hahhaa

Ms.Silent @ January 20, 2010 at 2:25 PM

eh..cmne u kenal hariri ek? hmmmm....

tembun @ January 21, 2010 at 10:37 AM

hariri adalah bff tunang i.
hanis nadirah my bff.
:)

Ms.Silent @ January 22, 2010 at 12:01 PM

ha ha ha..what a small world..!

both of them are my junior!!! ;)