Facts of Penang driver

Tuesday, January 12, 2010 / Comments (3) / by Skinny Yash

Setelah hampir 2 minggu saya bermastautin kat sini. Penang la. Banyak yang i pelajari. Dulu selalu dengar orang cerita, orang Penang bawak kereta macam gampang! ha ha ha No offended ye warga Penang. Ini orang kata. Orang mana tak tau la. Orang kebanyakkan kot. :) So, my experience driving here, memang membuktikan dan mengukuhkan lagi fact diatas. Kalu nak dibandingkan dengan KL, memang orang sana bawak lagi gampang, tapi berhemah kot. Tapi kat sini, lain pulak cerita nya. Mana tak nya, bayangkan from lane paling kanan, selamba kuda nak lencong pi lane paling kiri. Dah tu, signal jarang2 nak bagi. Ikut selamba depa je.

Dapat pulak ah-so2 yang drive. Muka confirm2 budget hot dengan tak make-up and dengan rambut blow macam sarang tebuan. Pastu, muka ketat je. Bawak SUMPAH slow. Nak nak pulak conquer 2-2 lane macam kereta Viva dia besar sangat. (pemandu Viva, yg bukan ah-so tak termasuk ye) And owh, memang diorang sangat suka tekan hon. Jenis tak penyabar kan. So, kat sini, aku belajar tekan hon. Nak diorang hegeh2 je, aku tekan kasi puas! Baru kau tahu. Tengok kereta sikit la brother. Plet KL ni! ha ha ha ha

Ini baru bab on-the-road sahaja. Lain hari kita cerita bab lain pulak ye.


MissSilent says: I'm not being racist here, it's just an overview of Penang driver.

3 Pengkomen:

newlifenewbeginning @ January 18, 2010 at 2:25 PM

haha this i haf to agree..and u know wat..i tak penah drive kat area penang ek sejak dpt lesen..i learn my driving skills kat kl ni..cuak aih rasa drive kat penang ni dgn memasing yg tak makan saman

Ms.Silent @ January 19, 2010 at 3:23 PM

ha..betul tu..! sume nk ikut kepala masing2 je..dpt pulak kepala KL ni...kite layan kan aje...ha ha ha

intan Norafzan @ January 20, 2010 at 8:47 AM

welcome to penang!!
hahaha
ko hati2 bawak keta kd penang tu. ko pon dh tgk scenario driver kd penang.ko dok area sg ara tu kira okey lg..kalo driver area ayer itam, town (komtar, penang road) lg teruk.
xpe lama2 ko akan get used to it.:)