"Hashim" jantung hati kami!

Monday, January 25, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

Jumaat lepas aku gi Pasar Malam Sg.Ara. Situ je la pasar malam yang kami tau pon. So, biasa friday memang tak masak la. hi hi hi. Dengan dok sakit2 perut tu, aku gagahi juga untuk berjalan. On the way, nak balik ke kereta, terjumpa anak yang ditinggalkan kat tepi jalan! Kesiann weih! Duduk sorang2 bawah pokok. Senyap je. So, hubby pon bawak balik. Aku ni takut2 jugak. Yela, tak tahu sapa mak bapak dia kan.

Hubby cakap, "tah tah die ni dipinggirkan oleh masyarakat kot"..Masyarakat kaum dia la.! Maklum la, dah la tak boleh terbang. Bisu pulak tu. Sebab semua burung dok cip cip sana sini, die dok membisu je. Haih..nasibla ko burung. Sudahlah "HKU". "Haiwan Kurang Upaya". Kesian kan?! Oh Lupe! Nama die "Hashim". Jangan tanya kenapa "Hashim". Sebab jwpn hubby and aku adalah berbeza. ;P

Masa kami bawak "Hashim" balik, sumpah macam nak mati. Siap dah terkeluar ayaq lioq..(or maybe Johnny pegang kuat sgt kot.) So, malam pertama tu, makan xberapa nak, minum pon xnak. Tapi pagi esok nya, tu diaaaaaaaaaaaaaa......dah mendada dada dengan aku! Eksen! Berak berteraboq plak tu. Tapi tu keja Johnny la. Sebab dia yang nak bawak balik kan. Dapat kat aku, berleter macam mak tiri! ha ha ha ha ha. Hubby selalu cakap, aku garang dengan "Hashim". Yela, tak nak dengar cakap! Berak berterabur! Sapa suruh! ha ha ha.

Sekarang, kalau nak suruh hubby bangun pagi senang ja.." you.........anak u ni berak kencing terabur!!!"dari dapur aku menjerit!ha ha ha ha. Tup tup...dah bangun!! Kan senang! Tapi, sekarang ada "Hashim" taklah boring. Sebab ada teman bersembang, nak marah2..nak berleter..!he he he. Walaupon die xpaham. Takpelah, janji aku paham dia. Makan 3 round, kalau dia dah buat breakdance kepala tu, maknanya, takmo makan dah la. Minum pon sekali ja. he he he Senang nak jaga. Tak payah beli sangkar. (kan ke xboleh terbang!) :)

present our "Hashim" (mcm ayam kan?)

nak tidoq!
"Hashim, ko nyanyi lah!"


MissSilent says: saya nak kura-kura, saya nak ikan juga!

2 Pengkomen:

Ami Schaheera @ January 25, 2010 at 6:02 PM

olololololo comelnya hashim <3
jinak nya dia eh?

Ms.Silent @ January 25, 2010 at 8:37 PM

jinak coz die xbole terbang...so bole la main2 dgn die! burung yg mcm ayam! he he he