Kurniaan bagi mu...

Tuesday, January 26, 2010 / Comments (11) / by Skinny Yash

Lately ni, ramai saya dengar dah berbadan dua. Termasuklah insan ini. Semalam pon, one of our friend chatting dengan i. I think 5 years dah kot dia kahwin, but still belum dikurniakan anak lagi. Kurus macam i. Husband dia pon sama. Tapi, i percaya. Tuhan akan bagi bila Dia tahu, kita sudah bersedia. Bukan dalam bercinta dan tunang je ada dugaan. Dugaan lepas kahwin lagi besar kan?

Sedikit sebanyak, isu berbadan dua ni buat i stress. Ye la. I selalu pikir, kenapa orang lain kahwin-kahwin je bole terus pregnant. Tapi bukan i? Orang yang beriya-iya nak planning bagai, tup tup melekat. Orang yang beriya-iya pulak nak anak (macam one of my couz yg dah 5 years kahwin), pon belum sampai2 rezeki dia lagi. Hmm. Tapi tu dulu la. But now, after i done alot of reading,and a few discussion with hubby, i mulai sedar. Betul, Tuhan takkan bagi apa yang kita tak mampu. Contoh macam dugaan kan. Tuhan takkan menduga seseorang itu lebih dari apa yang dia mampu. Jadi, mungkin ini dugaan dan cabaran yang harus aku tempuhi.

Kepada mereka-mereka yang sedang berbadan dua. Hargailah kurniaan Tuhan yang tak ternilai itu. Sesungguhnya itu adalah rezeki buat kamu. ;)



MissSilent says: Lepas Jepun menyerah kalah, saya akan cuba berjuang sekali lagi. :)

11 Pengkomen:

Ain Bubuk @ January 26, 2010 at 11:35 AM

amin amin..ya rabbalalamin.....

*anas dgn aku dh main2 carik nama anak..and kami dah ada utk boy and girl...poyo lebih...saja hepi2

Ms.Silent @ January 26, 2010 at 11:43 AM

he he he...gembira nya! nak pakai nama aku pon xpe.. ;)

» NAJA « @ January 26, 2010 at 1:00 PM

jgn stress tau yash..u rileks je..stress ni jahat dia yang buat tak jadi percantuman tu..i dah terkena 2 bulan kosong pasal stress la tu jahat lah stress ni

Ms.Silent @ January 26, 2010 at 1:07 PM

ish..tu la...! sbb i xmo stress stress dah..! nk rilex rilex je..! ;p

reena @ January 26, 2010 at 1:28 PM

Sabar. Insya Allah pasti ada rezeki nanti :)

Ms.Silent @ January 26, 2010 at 2:50 PM

InsyaAllah.... :)

tembun @ January 26, 2010 at 3:06 PM

i setuju lah apa yg u kata
ade org 2 3x gugur (pengantin baru)
tak gak sangkut2
Ada hikmah semua tu

Pastu ayat kat bwh tu tu tu :p
"Lepas Jepun menyerah kalah, saya akan cuba berjuang sekali lagi. :)"

cam comel jerk!

Ms.Silent @ January 26, 2010 at 3:31 PM

betul2..ada yang dah berjaya dapat baby pon, pastu dah ditakdirkan sekejap je kat dunia ni pon satu dugaan jugak..

saya tgh tunggu jepun surrender je ni! ;p

ella @ January 28, 2010 at 8:30 AM

hei hei hei.... ko baru lg kawen ok. tayah la nak stress tak tentu pasal.

anyway, aku doakan ko dpt baby yg comel2 dan baik2.. :)

Ms.Silent @ January 28, 2010 at 11:46 AM

huarghh..mummy...!!! saya nak baby juga!! ha ha ha..pinjam baby hana lah! ;)

m i z a @ January 29, 2010 at 12:57 PM

we are happy of course! yg x terkata happynye..walaupn mcm2 dugaan yg kami kena awal2 hari tu,alhamdulillah our lil sunshine makin sihat & bulat