Lain dulu, lain sekarang

Thursday, January 28, 2010 / Comments (5) / by Skinny Yash

Semenjak 3 4 menjak ni, Abah dok ym dengan aku..Wah..makin hi-tech pulak bapak aku ni. Dulu nak bukak e-mail pon tak tahu. he he he

Since i'm married, hubungan me and abah dah semakin baik. Walaupon ada sedikit sebanyak aku marah kat dia (certain things, yang xdpt nak diberitahu disini), tapi dia still abah kita kan. Takkan nak derhaka pulak. So, ditambah pulak i dah dok jauh ni, rajin la dia msg or kadang-kadang call. Hubby cakap dengan i, "bapak u take care pasal u, u je tak pernah call or msg dia" Hmm...

I already get used to it. Dari dulu i memang tak banyak cakap. Since duduk asrama form 4/5, i terus berubah. Tak banyak cakap, tak suka bising-bising tapi suka marah-marah. Sampai satu hari Abah bawak i ke Layang-layang Johor nak berubat. Rumah Tok Bomoh tu, macam padang jarak padang tekukur wei! Kat tengah-tengah padang pasir tu, ada satu je rumah dia. Siap ada bendera lagi. Kengkonon, Tok Bomoh tu cakap, ada Hantu Angin dalam badan aku. Sebab tu aku berangin je satu badan! Ah! Poyo je Tok Moh tu! Macam biasa la, nak buang sial kan, haruslah mandi limau bagai. Aku ikutkan je la.

Bukan i tak close to my dad je, my mom pon. Ingat lagi masa nak kahwin haritu, disebabkan semua benda i nak buat, semua benda i nak settle sendiri, i ketepikan my mom. (Tetibe rasa berdosa aku!) Bukan apa, coz dari dulu my mom dengan i memang tak sebulu. Tak pernah sependapat. I pulak asyik nak melawan. Tapi bila dah kahwin ni, i rasa sedih pulak. Ye la, dah ada family sendiri, i pon kalau boleh taknak la anak i nanti lawan cakap kite kan. Hmm.. Mak, sorry ye..Tak sengaja..Apa-apa pon, saya tahu, saya boleh jadi sekuat mak saya.



MissSilent says: tetiba rindu semuanya... ;(

5 Pengkomen:

Ain Bubuk @ January 28, 2010 at 12:44 PM

sedih..faham perasaan u. i teringat sedari zaman kita kolej dulu...kt tangga..sedih laaa serious... =( *hugs

Ms.Silent @ January 28, 2010 at 1:03 PM

tetibe i pon teringat... ;(

Ain Bubuk @ January 28, 2010 at 1:28 PM

kita duaaaaa je...pastu shoulder to shoulder...ya allah sedih...btol..dulu lain skrg mmg lain...tp skrg mmg much much much muchhh better...mcm xnak pegi yg zaman dulu tu balik..tanakkkk

Ms.Silent @ January 28, 2010 at 2:07 PM

betul...!! u cite kisah u..i cite kisah i...end up..2-2 sedih!! but now, i agreed with u.!! we are much better now..eventho slowly merangkak kan....he he he

arezura @ January 28, 2010 at 6:28 PM

Yash.. Mmg sedih sket klu kita touch bab2 parent ni! Trasa jgk are ni ha..
Nyway, bagus jgk Yash dh brbaik2 ngan ur abah.. Try la da same thing to ur mum..InsyaAllah, nnt smuanya akan lancar.