My first Chicken Rice

Friday, January 08, 2010 / Comments (3) / by Skinny Yash

Harini saya masak Nasi Ayam. Special punya! :) Anyway, it's my first attempt. Don't know what it taste like. Dengan keadaan kelam kabut, kuar beli cuka, daun sup. 11.45am, hubby dah suruh amek dia kat office. Ayam tak goreng lagi nih?! Takpe. Coing sana coing sini. Siap! Agak tsunami jugakla dapur time tu. ho ho ho

Have a peek on my nasi dalam rice cooker before go off to pick up hubby. "okay..warna okay dah ni" hmm..berdebar rasanya. Ye la, masak bukan main. Rasa xtau lg. adoi.

So, we had lunch at home. With my Special Chicken Rice. Takuuuuuut...takpe..kasi hubby makan dulu. I ikut dari belakang. Tengok hubby dah mulakan suapan pertamanya...still berdebar lagi nih! "hhmm...okay..sedap..." kata hubby. "huuu...lega..." berkata dlm hati ye. :)

Overall, hubby cakap sedap! Tak ingat berapa kali dia cakap. Tapi suami saya jujur orangnya. Kalau xsedap, dia cakap tak sedap. And owh, soup saya lupa nak taruk garam. Tawaq hebiaq jadinya! ha ha ha ha.

Have a peek bebeh!

ini adalah set ke-2, jam 5.30pm. 1st round xsempat nak tngkap gambar! ;)



MissSilent Says: Ada beran nak cuba beriani pulak ke?

3 Pengkomen:

newlifenewbeginning @ January 12, 2010 at 1:50 PM

uii menarik gila..bagi la resepii

Ami Schaheera @ January 12, 2010 at 6:09 PM

boleh masakkan untuk kami plak pas ni....... yay!!

Ms.Silent @ January 12, 2010 at 7:56 PM

NLNB: i post entry resepi later kay. :) senang sgt!

ami: no problemo...kamu dtg bwk ayam! :)