My so called new job!

Wednesday, January 06, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

Did i tell you that i was nervous the day before everybody starts their life back on track? he he he. Ye! Saya sungguh nervous. Macam nak start kerja baru. Hubby asked me apa yang i nak nervous. I pon xtau nak jawab apa.

And my job really starts on Monday morning. As early as 6am. Solat, sediakan breakfast, hantar hubby ke office. Pulang. Memasak. Mencuci Baju. Sidai Kain. Lipat baju. Iron baju. Mop Lantai. And sedar2, pukul 3 sudah. So, korang dapat imagine tak kerja baru aku ni? yE! Kerja yang paling mulia pernah aku buat. ha ha ha ha

Honestly speaking, i'm happy with what i have now. Kehidupan sendiri. Susah senang sendiri tanggung. I like to be independent. Lagi semak kepala i kalau orang dok susah2 pikir itu ini untuk i. Yes, i know that they're being concern, but just let me go through this okay. Kalau xboleh nak berdikari, buat apa hidup?! ;p

Pendek cerita, jangan nak bodoh2kan pekerjaan mulia ini. Kerna pekerjaan ini lah yang paling susah dan mengambil sepenuh masa kamu seharian. Lain la kalau dok office. Banyak2 kerja pon, still boleh chatting, boleh surf sana sini. Buat kerja dapur, ko ingat bole chatting2? Alamat hangit la ikan goreng tu! hu hu hu



MissSilent says: i'm still miss my day at office.

6 Pengkomen:

Ami Schaheera @ January 6, 2010 at 12:49 PM

main fb kat ofis? oops! tahniah semoga berjaya menjadi housewife yang hebat!

ella @ January 6, 2010 at 3:27 PM

i couldnt agree more!

lps kawen kalo duk dgn famili/inlaws pon tade maknenye..... lg tensen je sbb takley nak buat itu ini. kan kan kan??

it's time to make our own decision and to live life our way!

enjoy ur housewifehood while u still can. :p

Ain Bubuk @ January 6, 2010 at 7:13 PM

sounds soooo like my life now! hahahahahahaha welcome to the 'mulia'est job in the world..semoga lebih murah rejeki kita..amoin (esok lusa ade rezeki utk surirumah sabar mcm kita ni hahah!)

i love u kromoks and do keep in touch walaupon nun jauh..rajin2 update blog utk perkembangan terkini and sementara memasing x keje ni..leh kongsi menu or resepi masakan harian..dah naik buntu 2 minggu lebih memasak ni hahaha!!

arezura @ January 6, 2010 at 9:38 PM

Yash.. are suka la ur 'new' temporary job nie! Ni la masanya kita nk be more independent kan! At least Yash skrg nie tgh mrasa tinggal berdua.. buat pa yg ko rasa suka right!

Keep continue doin all tis, even nnt dh dpt kja baru ok! Are sokong..!! Eh, la nie dok kat Sg.Ara ka..?!!

Ms.Silent @ January 7, 2010 at 9:07 AM

ami: for the time being, saya housewife yg hebat!

ella: betul2..! itu ini itu merangkumi juga segi pemakaian. :) phm2 ajela kan..kite kan org muda! ;p

ain: we are in the same shoes now!!sehati sejiwa gitu!bab2 resepi ni..i mintak tolong MR (MYRESEPI.COM) ;)

A.A: betul! skrg baru ade kebebasan berfikir. :) yupp. yash kat sg ara... are?

arezura @ January 8, 2010 at 8:25 PM

Yash.. dkt dh tu!! Are kat Bkt.Gedong ja!! Hehe :P