Pemarah ke Baran?

Wednesday, February 24, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Apa perbezaan antara dua perkataan diatas ek? Hmm. Korang tahu tak, macam mana cara paling senang nak tengok werther your partner tu pemarah/baran ke tidak.

Senang je. Tengok cara dia drive. Kalau sikit-sikit nak hangin, tak sabar, suka memaki hamun, ha...dah memang SAH lah dia seorang yang pemarah/baran. Orang-orang dari golongan ini sebenarnya bukan lah saja-saja nak jadi pemarah, tapi mereka-mereka ini disebabkan oleh sifat kesabaran yang kurang. Cuba kalau diorang sabar sikit? Tak timbulnya sifat marah tu. Tapi kalau dah memang masa drive kereta depan tu bawak 20km/j..aku yang penyabar ni pon boleh jadi HULK tau! hu hu hu

Kenapa boleh jadi tak sabar? Hmm. Aku pon tak tau. Actually ini korang kena didik diri sendiri sebenarnya. Dulu, aku pon tak sabar orang nya. Baran pon ye jugak! Asal apa je tak dapat, memang maki hamun punya. Lagi-lagi kalau cari barang tak jumpa. Memang mengamuk la kan. Tapi i learnt a lesson. So, sehari demi sehari aku belajar untuk bersifat sabar. Bermula dengan orang mengata pasal aku, hina aku, pukul aku, apa-apa lah yang boleh menyakiti hati aku. Aku hanya diam. Aku capai hp. And dalam draft ade aku save "Dugaan...". Aku save dari October 2008. Sampai sekarang ada lagi. Aku akan menangis, confirm la. Dalam hati, hanya Allah yang tahu. Bukan kita diam bermakna kita bodoh. TAK! Kita diam supaya orang akan turut diam. Manusia ni, selama mana pon nak aktif. Lama-lama senyap lah! ;)

Jadi, setiap yang berlaku atas diri kita semua sudah tertulis. Ko nak tergolek dog kat depan kedai cino tu pon sebenarnya dah tertulis. Kite je tak tahu. Tapi, ingat! Berdepan dengan orang yang panas baran ni banyak cabaran nya. Banyak juga dugaan nya. Antara sabar dan tidak je.


Shh...apa orang nak cakap, cakaplah! Aku sabar je.

4 Pengkomen:

Ami Schaheera @ February 24, 2010 at 12:59 PM

redha............

Skinny Yash @ February 24, 2010 at 1:23 PM

EXACTLY!

m i z a @ February 24, 2010 at 2:15 PM

aku start preggie dl terus kurang jd baran nye..alhamdulillah

Skinny Yash @ February 24, 2010 at 2:55 PM

klw laki macamane..? ;p