First Day @ Work

Monday, March 01, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Harini exhausted. Serious penat. Walaupon first day adelah sinonim dengan relax, tapi kami dah banyak benda di intro kan. Laptop masih di IT Department. Esok baru dapat. That's why i tak beronline satu hari waktu bekerja ;p

Semua tanya keje baru macam mana? Hmm. Macam mana nak cerita ek? Okla. First day kan, can't observe much. Some of them, saya selesa and some not. Ada juga cobaan untuk menjadi buddy-buddy ku. Tapi anda tidak layak! he he he he Jahat! Owh, and this job requires me to travel. ;) Kemana? Nanti-nanti saya cerita okay.

What i can see, D*ll environment sangat cool. Oh ye, saya sekarang bekerja di D*ll, Penang. ;) Cool bukan sebab kerja, cuma sebab we can wear casual everyday instead of only friday macam sesetengah pejabat tu kan. So, tak payah la saya nak berpening lalat memikirkan apa baju nak pakai esok. :) Tapi macam tak cukup baju casual pulak! Takpe, budget saya dari Abg Johnny masih ada baki. Boleh shopping lagi! Yeay!

Kalau tak cakap pasal cafeteria ni, macam tak boleh. D*ll has a big cafeteria in its building. And the price consider so-so la. Standard cafeteria. But the food is not enough tastefully for me to go for a 2nd time. hu hu hu. Kena consider makan luar ni, or tapau aje! And they do provide vending machine for drinks. And guess what, kena BAYAR! ha ha ha. Typical vending machine! Yang cuma ada milo dengan nescafe. 60 Sen! Adoi. Rindu pulak kat *racle Office yang boleh bantai choco-cino yang lazat sehari 8gelas! hu hu hu


Shh...esok hari yang panjang lagi.. Wish me luck!

4 Pengkomen:

Ami Schaheera @ March 2, 2010 at 9:24 AM

environment lbh kurang sama ngan kilang sony, nak ikut awak travel boleh? heeeeee

arezura @ March 2, 2010 at 3:40 PM

U sound's good..!!

mieza @ March 2, 2010 at 3:58 PM

eh my dear..nanti kan..edit sket nama dell tu eh..letak D*ll ke ape ke..coz bkn ape i teringat la my fren ni masuk keje company i skang ni ler..eh masa tu blm masuk laie tgh dlm proses recruitment, p la update the pros and cons of dat company mcm apa u taip lebih kurang la..skali tah camne org jobstreet leh detect her blog and called her tau to take the entry out from her blog huhu..so since ur a newbie, so be careful ek..mmg la entry u tade pape pun..tp mana nak tauuuuu..prevention is better than cure betul tak?

Skinny Yash @ March 2, 2010 at 8:25 PM

ami: mari ikut serta klw mahu.....! ;)

a'a: sounds great..but u missed out the stress... hu hu hu

mieza: owh..! Dulu mmg i selalu put the "*" sign..somehow, i type this entry terlanjur pulak! anyway, Thanks for ur advice!