Quick Getaway!

Wednesday, May 26, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

When i was in Sydney and my hubby plak kat US, it really an emotional period of time. Ye la, time zone memang lari. I baru sampai office, dia dah nak balik. Hmm..So, after we went back to Penang, we decided to go for our so-called 2nd honeymoon..and we decided to go Langkawi. Why langkawi? kerana itulah satu-satunya pulau yang dekat dengan Penang, (Jerejak tu tolak tepi lah). ;) And i just don't want to travel so far just to have a quick get-away! Membazir tenaga je. My purpose is to relax! Apa guna kalau bercuti, tapi balik pon penat? kan? :) So, we take the ferry from Penang to Langkawi straight away. Perjalanan dalam 2hours 45 mins. Tiket sorang RM120 RETURN. You can buy ferry ticket online jugak. So, bila u nak pergi je kat jeti, singgah kedai dia amek actual tiket! :)

So, we stayed in Langkawi Lagoon for 4 days 3 nights! 10-15-mins to Pantai Cenang (by motorbike) :) Ye! Mmg purposedly tak nak sewa kereta. Nak romantik2 naik motor! he he he. And i tak pergi pon jalan-jalan menziarah sana sini, just pergi Island hoping aje. :) The rest of the time, melepak di hotel, mandi manda..dan ehem ehem.. :) Kena start production beb!!!!!!!! ha ha ha. Owh, island hoping tu pon cost us, sorang RM30 je..siap bole amek kat hotel. But disebabkan hotel kami jauh from Pantai Cenang, so, kitorg naik motor je ke pantai cenang, takes us about 10-15minutes. From there the agent took us to jeti where all the boats menunggu.

Eh, layang gambar lah!
atas ferri..

buggy from the Water chalet kemana2 sahaja within hotel area.

itulah chalet kami!

sampai-sampai, tangkap gambar dulu! ;p

around pool area

the konon-konon romantic dinner include in the package! ;)

start island hopping!

Tasik Dayang Bunting - after i came back, orang jenuh bercerita "kalau mandi2 or terminum air kat sini InsyaAllah ade lah isi..." ish ish..karut... ;p

ferry on the way back! ;)

 Sebenarnya, banyak nak cerita. But overall, percutian kali ni okay lah! Betul-betul rest. But i betul-betul nak buat review about Langkawi Lagoon. Tunggu je lah ye! ;)

4 Pengkomen:

yam^Artfingers^ @ May 27, 2010 at 1:27 PM

yash cantiknya chalet tu!!!!!!!!!
pls review...kot aku pon ade peluang ke sana...nak jugak...mcm best!
neway...minum air boleh bunting?? camtu takyah le ehem2..!ahah

Skinny Yash @ May 27, 2010 at 2:56 PM

tunggu review gue nnt ye!!! ;)

aziraarif @ May 31, 2010 at 7:09 PM

langkawi eh..besh! beli chocs tak?

Skinny Yash @ May 31, 2010 at 9:04 PM

xbeli...! :) coz that time i just got back from sydney..so..dh beli choc byk...kat langkawi..i beli pinggan mangkok and periok belanga je.. :)