DzulldeClassique punye hal!!

Tuesday, June 08, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

In the previous previous post, i did recommend you guys to send your baju for tailor kat DzullClassique. But now, i think, i terpaksa tarik balik! Why? Sebab this happen to my own cousin yang baru je kahwin last weekend.

Last november, this case happen to my close friend. Tapi im being a denial person. Tak nak pikir buruk. People make mistake. So, IF they said, baju tak jumpa ke, hilang ke, sebenarnye ade je kat dalam kedai tu, maybe cuma bersepah je, sebab tu tak jumpa! Positive kan i ? :P

So, this time round it happen to my cousin! Bayangkan next week nak nikah, baju hilang la, tak jumpa la. Then, baju jumpa, but totally different color with the bride! Bole???? And they claim that that is the kain that we sent earlier! OMG! Takkan la kite tak tau kain yang kite belikan...And normally we buy satin sure sama dengan satin for kain pompuan kan..ini totally tak sama lansung!!! And they insist my cousin to take back! BODOH!

And i just heard that, actually both Kak Ina and the husband just berpisah or maybe divorce. Wallahualam. Sebab tu kelam kabut jadinya kedai tu. So whoever, yang tahu menahu pasal kedai tu, please let us know also! So, that takde yang terkena tipu or sedih dikala menjelang hari bahagia.... ;p


MissSilent Says: Kedai bawah rumah i, baju melayu pon RM70 sahaja. 2HARI SIAP! :)

6 Pengkomen:

yam^Artfingers^ @ June 8, 2010 at 6:01 PM

OMG!!!! dejavunye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
am i the close friend u were talking about?hahahahah!

ha??dah berpisahh?siyess?kedai satu building, hari2 menghadap each other, anak2 pon selalu ade sekali. what more can u get kan?
kesian pulak dengarnye la yash.. tp mana ko dapat cite ni?

reena @ June 8, 2010 at 8:04 PM

Ya Allah kawan u pun kena??? Baru ni my sister buat baju tunang kat zuldeclassique gak and guess what, baju hancur!!! For me tak cantikla.Kosong sgt.I rs baju i yg beli siap tu lg lawa kot.

Skinny Yash @ June 8, 2010 at 9:14 PM

yam: owh..forgot bout u! yeahh! lots of cases nowadays! and u know la..coz they always send to 3rd party to jahit kan! hishh! sbb tu ilang sana sini!got this news from one of the kakak who work in the kedai! that time k.ina tu xdak!

reena: kawan2 i kena. my cousin kena. but last time i hantar during my engagement, wedding and last year raya, it was PERFECT! HMM..mcm2 la..

dialicious @ June 13, 2010 at 10:44 AM

eh..i think ANil pun complained abt the same tailor in her twitter!

MAZ @ July 20, 2012 at 4:24 PM

hi yash..im maz..im facing problem with the same tailor tu..eh can i get ur email..something to query or mayb can email me at mazwiyana2002@yahoo.com..ex cbner :)

Baya @ June 5, 2014 at 5:41 PM

Boleh tau Kedai bawah Rumah u Kat mana? I baru teringin nk bawak g Kedai zul tu. Haihhh pls bgtau aci x? baya75@yahoo.com