Ucapan kepada PEMBELI :)

Sunday, October 31, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Habis la suami-suami, BF-BF satu dunia ngamuk kat aku! he he he. Jangan marah ye abang-abang sekalian..ni harga runtuh ni....tu yang PROMO MELAMPAU nih! ha ha ha

To those yang berjaya menjadi PEMBELI, Sekalung ucapan tahniah diberikan..ucapan je la..ko nak lebih-lebih..beli banyak-banyak dengan aku..aku bagi Free Gift..Free Gift apa? Rahasiaaaaaaaaa... :)

I'm glad that some of the strangers also buy from me..PERCAYA betul diorang kat aku ye?! HA HA HA. Ye la..muka dah sepah-sepah kat Facebook, Blog..mana ko nak larikan kan?! he he he Tapi, kalau aku larik Paris..korang rasa bole cari aku tak?! erk :p And some of them really happy with my price. Ye la, siapa dah biasa tengok price Marc Jacobs, Coach, Michael Kors kat KL tu, dah confirm-confirm akan membeli terus dari aku! :) I try to sell LV from here, but i just think not that worth it. Sini mahal la. Maybe kat tempat lain murah sikit kot.

A bit disappointed coz sini takde Anya Hindmarch! huarghhhh! They should open one boutique here lah! :( Actually, dari dulu aku memang suka Anya, tapi sampai sekarang stau pon tak dapat beli. :( Maklum la..i tak mampu nok. Gaji i pon berapa ratus je. Dah tu, sebab dah ternampak Michael Kors yang sangat gorgeous time Spring hari tu, i ask my husband bought for me the Paper Straw tote from US! HUargghh! Nangis korang tengok bag aku yang itu! Aku pon gumbira! HA HA HA Pakai pon xpakai sangat. Fragile okay. Kang kotor, mana bole basuh! huh! Eh Eh ni bukan sesi riak okay. Mak saja nak mencelah iklan bag lama mak..huhuhu

OKLA, bagi sesiapa yang ingin kelihatan anggun, bergaya, menarik, tertarik, ko memang da bommmmm...


Banyaaaaaak coach murah, DKNY murah, Michael Kors murah, Cole Haan Murah..semuapon murah la!


Bila kat negara orang!

Saturday, October 30, 2010 / Comments (8) / by Skinny Yash

Ini yang susah bila satu dunia tahu kite kat oversea! Lagi-lagi U.S kan. Kalau dulu aku pergi Indonesia, Bangkok, Australia takde pulak orang nak memesan khazanah-khazanah antarabangsa ni. Sampai U.S satu dunia pon ngaku adik beradik, sedara-mara! Haish. Yang aku pulak memang dasar nak jaga hati orang kan. Sampai tak tau nak cakap apa.

Okay. To those yang ada kawan-kawan pergi oversea next time, PLEASE la. Korang jangan sesuka hati mak pak korang nak pesan itu ini begitu begini. Nak cari itu la, nak carikan ini la. "PESAN" is bile korang memang CONFIRM-CONFIRM nak beli. Tak kisah la harga nya kan (dah tentu2 murah dari Malaysiakan?). Sebab IF korang MAMPU untuk mempergayakan brand tersebut, haruslah MAMPU nak beli kan?!

Bila kita cakap, "U.S murah"..Korang ingat murah tu murah gillllllleeer ke? Murah tu maksudnya COMPARED to our Malaysia price! Jadi kalau benda alah tu RM2000 kat Malaysia, and kawan korang bagi price RM1600! Tu pon dah cukop bagus wei. Just think in this way la.. "Malaysia bole dapat ke harga macam ni? Ada ke diskaun nanti?" Memang xla kan.....! Butik-butik besar kat Malaysia tu, mana pernah nak SALE-SALE bagai. Kalau SALE pon, ye..barang-barang berapa season punye tah! :p

So, whoever yang saya memang belikan..i memang belikan..yang saya jual, memang saya jual. Business is business. Saya datang sini bukan pakai peluh dek non. Pakai duit gaji saya yang lepas tau! Nak terbang ke sini pon, RM4500 terbang dari bank! Fikir-fikirkan tentang hal-hal yang akan saya hadapi di kastam Malaysia nanti. Dengan berat beg lagi! Masa nak mencari, membeli barang-barang korang lagi. So, jangan nak pandang sangat PRICE USD tu..lihat juga usaha rakan anda ye.. :)

MissSilent Says: Lain la klw ko kawan secomolot, sekatil..mak tak kisah! :)

Tips makanan untuk Kurus!

Wednesday, October 27, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

1. Buah Tembikai (Watermelon). - sebab dia anda mengandungi antioxidant sama macam u amek Vitamin A and Vitamin C. Dan ia juga mengandungi lycopene bole lower the risk of getting cancer, heart desease or age related berkenaan mata.. :) Bagus kan? ;p


2. Buah Avacado - Boleh taruk dalam salad, sandwich and etc. Quarter of a medium-sized avocado contains 65 calories, so you don't want to overdo it. :)


3. Sweet Potato - Contain Vitamin A and fiber.

4. Salmon - Great source of Omega 3 which can reduce risk of heart disease. Untuk mom to-be pon bagus makan ikan (not all fish ye..) untuk perkembangan otak baby dalam perut.. :) Anak bole jadi pandai InsyaAllah.. he he he

5. Raspberry - Great source of Vitamin B, Vitamin C and Fiber

6. OnionS (Bawang) - Satu cawan chopped onion mengandungi 60 calories and use them in soups and casseroles is a great way to integrate the plant chemical quercetin into your diet. :)

Great source from U.S New Health

Andartu? Sensitip lah!

Monday, October 25, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Jodoh ditangan Tuhan. Tapi tak mungkin lah jodoh tu nak datang bergolek-golek depan hang kan? Kita sebagai manusia ni haruslah berusaha. Bukan berusaha dengan ngorat feewit-feewit tepi bus stop je, berusaha solat..semoga Tuhan pertemukan jodoh dengan hambaNya yang soleh dan solehah gitu. :)

Aku dulu selalu terfikir, ada ke jodoh untuk aku dikemudian hari? Takut dowh kalau kita memang ditakdirkan anak dara tua..atau..andartu..Harus semua perempuan takut kan...lagi-lagi term"andartu" tu sangat la sensitip kat kite orang-orang pompuan ni. Tapi, umur berapa yang sebolehnya kita dilabel "andartu"? 30? 40? atau...28?

Aku ade beberapa orang rakan sebaya. Yang sekarang tak kawin lagi. Ada yang ada Boyfriend, tapi belom sampai seru agaknye..:) Ada jugak yang masih ber hu-ha hu-ha..Dan ada jugak yang masih mencari-cari..Nak kata lelaki kurang kat Malaysia ni, tak jugak! Berlambak je aku tengok! Ke korang kaum perempuan ni memilih sangat???! Hmm. tu pon satu penyakit jugak tu! Nak yang kaya raya je. Hensem nak macam Hans Isaac. Taste tak mau kalah. Tulah! Haiih...

Tiba-tiba mak message. "Ada orang nak datang merisik." huh? Aku berpendapat..Tak terlalu awal ke?! So..bagi korang..18? 21? 25? Itu dikira awal ke kalau kahwin? Bagi aku, tak guna lah bercinta bertahun-tahun tapi sampai bab kahwin, senyap! Memang kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum. Itu semua kan Jodoh dan ketentuan Tuhan. Kalau benda baik yang datang, takkan kita nak menolak. Ye tak?! Dah tentu-tentu, semua benda baik datang dari Allah S.W.T :)

Bagi yang masih in-relationship tu, saya doakan kamu kekal hingga ke jinjang pelamin. Cuba la hint-hint partner kamu sikit. :) Bagi yang single tu, terus mencari. Jangan redha je! Harus usaha! Macam mana nak tolong korang ek? So, kalau sapa-sapa ada kawan yang single mingle yang nak cari GF buat teman sehidup semati, sila la PM saya ye! :) he he he


MissSilent Says: Adik ku nak kahwin oi! ;)

Cafe Lu..Cafe merepek!! :)

Monday, October 25, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

Hubby tanya, "bila u nak update blog u ni?" Alahai..tengok! Pembaca setia ku dah bertanya. Bukan apa. Tak de mood nak blogging ni! Tak tau napa! ;p

Ok. This time i nak cerita pasal "Cafe Lu"! Cafe Gua takdak. Tapi Cafe Lu! Diulangi Cafe Lu! :) Kenapa nak cerita pasal Cafe Lu? Apa yang menarik? Hmm.. ;p

See? Nice lady preparing smoothies :) (takde dapur nam memasak pon!) :) credit to Cafe Lu FB

Suatu ketika dulu, heboh keluar kat Paper Metro (ala, paper tu kan suka taruk yang cerita yang panas2!) pasal satu Cafe kat KL yang waitress nye sume berbikini. Padahal bukan kat KL pon! Tapi Cafe Lu kat Santa Ana, Califonia. :) Santa Ana ni, part of Los Angeles jugak. I think from Long Beach dalam 1 hour macam tu kot. Tak pasti! Korang tengok map la ek! He he he. Okay.

My trip to LA, include going to Cafe Lu! ha ha ha Ni semua laki aku yang beriya-iya. Kite ikutkan aje! ;p Siap bawak kamera dalam bag konon-konon nak take pics la! Dari luar, Cafe Lu tu biasa je. Semua glass dia tinted macam kat kedai snooker tu! Orang luar tak bole nampak dalam, tapi orang dalam bole nampak luar! So, elok hubby tolak pintu tu, i dah nampak penuh orang dalam tu! Yang nampaknye semua laki! Oops! So, i reverse balik, macam segan nak masuk! And laki ku di sapa waitress berbikini itu. Huh! Dalam hati..."nak masuk ke tak..nak masuk ke tak..ahhhh! Masuk je la!" ;p

part of the waitress. (credit to Cafe Lu FB)

Mostly memang FULL HOUSE la! So, kami diberi table for 2. Mata i dok melilau tengok ada perempuan tak dalam cafe ni. YES! Ada! So tak la rasa bersalah sangat kan! he he he. Gadis bikini tu, datang lagi. Mintak order. And surprisingly, inilah CAFE yang xde jual alcohol mahu pon makanan!! ha ha ha Dia hanya serve coffee and smoothies! Woot woot! So, kalau korang datang Cafe Lu ni...korang akan tengok semua atas meja penuh dengan Ice Coffee. Bukan dalam glass or cawan tau! Dalam bekas pakai buang tu! Ala. macam korang beli air kat pasar malam la! And price for Ice Coffee tak silap dalam 5 USD gitu! Bapak mahal!

Apa yang i bole conclude kan kat sini, orang yang datang, bukan nak minum pon! Diorang just nak cuci mata tengok waitress2 tu pakai ala-ala baju tidor seksi, ade yang pakai bra dengan panties..pendek kata macam bikini la! For me, tak la mengiurkan sangat. But i can see, breast diorang macam real breast la. Tak macam kalau u pergi strip club (aku pernah g ke?! ;p) tetek sampai sebesar buah tembikai kan...ha ha ha. Yang kat Cafe Lu ni, nice nice la! Bila dia tunduk or barang terjatuh, sekali dia tunduk, orang belakang tak kelip mata tengok celah bontotnye..he he he. Kelakar lah! Kasut tak yah cakap, setinggi-tinggi 6inch tu! Jalan mundar mandir mintak order and hantar air. :)

ni kat Cashier ni! (credit to Cafe Lu FB)
FYI, dalam Cafe ni..dinding dia semua penuh TV LCD. Time i pergi tu, dia bukak bola. But orang dalam tu bukan tengok bola pon! ;p Tengok bola lain adelah! Then ade few meja ade macam pc you can surf internet kot and play game. Rata-rata, i tengok yang datang hanya sekadar main kad daun terup yang sebenarnya bole main kat rumah atau kat kedai lain..sembang-sembang sumbang yang actually bole je sembang kat McDonald..huhuhu. Mata...semua concentrate kat waitress berbikini tu..he he he

After about 20mins kot i lepak dalam tu, then kami pon blah. So, tak dapatla tangkap gambar. :p Tak berani dowh. Kang kena tangkap dengan gengster mati aku! erk! So, sesiapa yang bercuti ke Los Angeles, jangan lepas kan peluang visit Cafe Lu ye! Saja timba pengalaman! ha ha ha

Nah address Cafe Lu, Santa Ana
634 S Harbor Blvd
Santa Ana, CA 92704

Key in je dalam GPS, sampai lah korang! ;) 


MissSilent Says: laki aku, dapat minum kopi pon jadilah! Baik aku je buat kopi kan?! ;p

THE FAKE ex-BOSS!

Thursday, October 14, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Sometime, people just never get enough right? Talking bad about other people to other people. In purpose or accidentally i am not really sure. But why must u talk bad about ME to my GOOD friends. This is soooooo PERSONAL and i think you still have a problem with me. AREN'T YOU?

I still remember we had a chat before i step off from the office, and we had a clear chat about my future and all. I thought things had clear and nothing bad need to keep inside. But still.......i heard something on my back....

If you really think that i am not good as i am, why not tell that in front of my face? That's a BOSS/MANAGER should react right? Whatever you told me before about other people, i never had a tiny bit of feeling to tell them. I help you to change other people think about you! In a good way of course! Until everything burst out!
 
STOP BEING FAKE!

MissSilent says:  My ex-bosses never had issue with me, except YOU!

NEW Limited item at limited time! *SELLING FAST*

Tuesday, October 12, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

JUST UPDATED NEW ITEM!!

Kindly browse through Facebook ye! :)





MissSilent Says: Price hanya untuk limited time SAHAJA. USD semakin naik! :)

Sedikit ucapan dari saya! :)

Saturday, October 09, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

Pheeew...

I started to received lots of order from you guys. Thanks for trusting me. Anyway, saya memang boleh dipercayai okay. Kalau tak percaya, sila tanya kawan-kawan saya! :)

Okay. I want to make things clear here. For those yang order secara senyap2/under-table i didn't take extra single cents from you. I just take it as membantu kawan-kawan kan...BUT...please consider also la. If small things, i don't really mind. But walau sebesar buku teks sekali pon, it still eat my luggage space you know! ;p Hope you understand. Naik flight pon, luggage have limitation. Inikan pulak berat bag kan....

And to those yang nak order or ask for my help to find this and that, i can't commit or promise that i can get it for you. And of course, there's a handling charges IF i manage to find it. Maklum la, i have car, petrol, parking and tips to pay okay. But i didn't ask you to pay for that. Just for my service. Hope you faham my situation. :)

Sorry if i couldn't help you..but I'll try...

MissSilent says: from leisure..to business plak! :P

Road-trip to Los Angeles!

Friday, October 08, 2010 / Comments (5) / by Skinny Yash

Oh. Give me a break. Takkan asyik nak post pasal handbag je kan?! ;p

Let me tell you roughly about my last weekend. (ceh! dah nak seminggu baru nak update!). Tak pelah ye! Hubby and me kengkonon road-trip ke LA. Wahh! Dengar LA macam best je kan???!! I pon menunggu seminggu before trip tu, excited kemain! Takut tak jadi, coz he was expecting to work on that weekend (anyway,and it has been postponed to THIS weekend!) damn! :( Back to our trip.

We start our journey at 4.00am. Sabtu pagi. Plan jam 3pagi. Tapi biasalah. Melayu kan! :) Golek sana sini dulu. Baru gerak! And so......ini keadaannya.. :)

ini bukanlah jam 4pagi. Tapi dah dekat siang dah. ;)

yeay! Nak g LA!

Macam nilah our journey. Tepi-tepi semuanya macam ni. Macam desert kan?!

Tapi bukan padang pasir. Tapi rumput kering. Skrg Fall kan. :)
And disebabkan permandangan nye sangat lah indah. Kami berhenti buat seketika. :) Rasanya suami isi petrol kot. This is after 1.30 hours journey. Kalau tak salah la.. ;p

Background macam dalam gambar kan?! ;)

hubby and me :)

Tejon Ranch
Dan kami sambung perjalanan ke tempat yang hendah dituju. It takes roughly 4-5 hours from San Jose to Los Angeles. And our first STOP is...

YES! Dah sampai!


Time ni excited tapi was was dengan keadaan sekeliling. Sebab what i've been imagine about LA tak seperti yang i nampak dengan 2 bijik mata ku. Hmm. Macam mana nak cakap ek? Tak pela..layan gambar lah!

hubby beriya singgah sini. Malangnya tutup! ha ha ha
@ Madame Tussauds
Mencari-cari fav artist. Malangnye xde minat sorang pon! ;p

tiba2 muncul ni!

Sumpah tak tau nak cari artis sapa! Matt Damon pon jadilah! ;p

Dalam byk2 artis, ini yg ku pilih! ;)

Hard Rock, Hollywood

ni apekah bangunannya tah. lupa.
Sesudah jalan-jalan sini...Kami bergerak ke Universal Studio. Time tu dah jam 12.30.pm. And bak kata customer service kat situ, you need roughly 5-7 hours to finish everything. Wow. Besar sungguh tu. Biasanya if tour dia akan ke Universal Studio pagi sampai petang. Baru puas hati. So..layan gambar lah! :)

here we are! :)

apahal muka nak ketat?!

around there...

Actually me ngantuk..kite sambung esok ye! So...cuba teka..apa yang membuatkan saya tak sexxxited sangatt???

Ha..teka! teka! teka!

Attention!! - updated at 7.38am

Friday, October 08, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Saya bukan lah peminat setia Coach or whatsoever brand kat U.S ni...I'm just helping you guys who LOVES COACH very much to own it as at a very GOOD and CHEAP price. And i am 100% sure that my price is the LOWEST in the net! And i don't think you can get this price in Malaysia kan...so...the price shown is FINAL. But you can email to me personally if you have any question. I'll reply. :)

I'm trying to look for other brands too (kalau berkesempatan) as i come here NOT for business purposed. But for LEISURE! I repeat. FOR LEISURE! So, don't push me to the MAX!

Order or BUY ONLY IF YOU HAVE THE PATIENCE TO WAIT.
-I'll be coming back on 23rd October 2010-

and owh...WELCOME TO PAY LESS PLACE


Miss Silent says: i'm not actively in Twitter at the mo. So, do e-mail me. :)

Coach UP FOR GRAB!! - UPDATED - 3:07PM

Thursday, October 07, 2010 / Comments (2) / by Skinny Yash

UP FOR GRAB!!!!!!

Kindly e-mail me at silent.yash@gmail.com for further details on payment. (Siapa cepat dia dapat ye!)

COACH EMBOSSED PATENT GALLERY TOTE
Style# 15246



Available Color: Black and Crimson Red
 RP: $328
I'm selling at RM 789




COACH WAVERLY CC CHECKBOOK WALLET KHAKIS
Style# 43629


COACH WAVERLY CC CHECKBOOK WALLET BLACK
Style# 43629


Available Color: Black and Khakis
 RP: $328
I'm selling at RM529


COACH SIGNATURE CARRYALL KHAKI/GOLD TOTE 
Style# 13533


 RP: $328
I'm selling at RM 769


Coach Signature Multi Stripe Tote
Style# 15588
 RP: $268
I'm selling at RM649


COACH SIGNATURE STRIPE TOTE
 Style# 15112



Style# 15112
Available color: Color : Khaki/Plum, Light Khaki/Papaya, Khaki/Mahogany, Black/Grey
 RP: $268
I'm selling at RM649



Coach Signatu​re E&W Gallery Tote
 Style# 15146
 RP: $328
I'm selling at RM689


To tell you the truth, you wont get this price anywhere in the net! As far as i know, i'm the lowest! :)

Again! E-Mail me for further details. 


silent.yash@gmail.com

Coach Signature Stripe Shopper Bag Purse Tote 13548 Black WhiteCoach Signature Stripe Shopper Bag Purer Tote 13548 Khaki Brown