The Best Cheese Cake in the U.S!

Wednesday, October 06, 2010 / Comments (7) / by Skinny Yash

If you happen to be here in the U.S, jangan lupa ke The Cheesecake Factory.

The Cheesecake Factory

I had dinner at the same place 2 times in a week! Saya bukan lah seorang pemakan yang tegar! Tapi kalau Orang Kaki Makan seperti suami ku, Order the same thing sampai 2x memang termaktub la kesedapannya! I tried the Ultimate Red Velvet Cake Cheesecake. And SUMPAH sedap SANGAAAT! That time tak bawak camera, so tak dapat nak tunjuk kemewahan cake tersebut! Tapi ala-ala macam kat bawah ni lah! PLUS dia taruk extra whip cream lagi atas cake tu!

source   


Saya bukan lah peminat setia makan-makan ni, lagi pulak yang berunsurkan cheese! But this really caught my attention! Dia punya cheese tu sangat smooth and you tak muak pon bila makan banyak2. (eventhough aku makan xla banyak mana pon!) But serioussssssssssss sedappp! Another one i tried White Chocolate Rasberry Truffle! Ini pon sedap!

White Chocolate Rasberry Truffle
Hubby's friend ordered Dulce de Leche Caramel Cheesecake! Sedap jugak! Semua pon sedappplah! And the food that my hubby order sampai 2x tu ialah Hibachi Steak! Memang tak dapatnya korang rasa steak ni! Memang lazattt!

So, kalau korang kemari, this is a MUST TRY RESTAURANT in the U.S! Ditanggung SEDAP! Halal? Errr...rasanya dia ada jual Pork jugak kot! Standard U.S la kan! ;p And if you can see the building, all the outlet pon have the same exterior and interior. Kira trademark diorang la kot. :)

hubby and his colleague

menuggu giliran

sangap xdak rokok

the menu

insider

the bar
So, apa lagi? Jangan lupa ke The Cheeesecake Factory. :)


MissSilent says: Nanti review other restaurant yang best lagi ek?! ;p


7 Pengkomen:

reena @ October 6, 2010 at 5:27 AM

Yash, bawak la balik seketul dua!

Skinny Yash @ October 6, 2010 at 5:50 AM

amboi..awalnya kamu nak subuh! ;p klw bole bwk blk..aku dah bawak dah! :)

5h3r4 @ October 6, 2010 at 9:47 AM

courier la wei. terliur aku bace!

butterfleet @ October 6, 2010 at 2:43 PM

ANTI-cheese barat... tapi PANEER aku layannnnnnnnnnnnn...menjilat jari dan color-nail ku

Skinny Yash @ October 6, 2010 at 3:25 PM

shera: xdapat jek! ;p
wawa: awak ni kan........... bluekk!

dialicious @ October 7, 2010 at 10:06 AM

beskan!my fren salu cite psl cheesecake fac ni..bilala nak smpai msia..huhu/..dkt jkta ade tp xtau franchise atau pun tiru

Skinny Yash @ October 8, 2010 at 1:25 PM

ha...of the places..i rasa ini plg best la! mmg menu die pon sedap2! :)