Bila kat negara orang!

Saturday, October 30, 2010 / Comments (8) / by Skinny Yash

Ini yang susah bila satu dunia tahu kite kat oversea! Lagi-lagi U.S kan. Kalau dulu aku pergi Indonesia, Bangkok, Australia takde pulak orang nak memesan khazanah-khazanah antarabangsa ni. Sampai U.S satu dunia pon ngaku adik beradik, sedara-mara! Haish. Yang aku pulak memang dasar nak jaga hati orang kan. Sampai tak tau nak cakap apa.

Okay. To those yang ada kawan-kawan pergi oversea next time, PLEASE la. Korang jangan sesuka hati mak pak korang nak pesan itu ini begitu begini. Nak cari itu la, nak carikan ini la. "PESAN" is bile korang memang CONFIRM-CONFIRM nak beli. Tak kisah la harga nya kan (dah tentu2 murah dari Malaysiakan?). Sebab IF korang MAMPU untuk mempergayakan brand tersebut, haruslah MAMPU nak beli kan?!

Bila kita cakap, "U.S murah"..Korang ingat murah tu murah gillllllleeer ke? Murah tu maksudnya COMPARED to our Malaysia price! Jadi kalau benda alah tu RM2000 kat Malaysia, and kawan korang bagi price RM1600! Tu pon dah cukop bagus wei. Just think in this way la.. "Malaysia bole dapat ke harga macam ni? Ada ke diskaun nanti?" Memang xla kan.....! Butik-butik besar kat Malaysia tu, mana pernah nak SALE-SALE bagai. Kalau SALE pon, ye..barang-barang berapa season punye tah! :p

So, whoever yang saya memang belikan..i memang belikan..yang saya jual, memang saya jual. Business is business. Saya datang sini bukan pakai peluh dek non. Pakai duit gaji saya yang lepas tau! Nak terbang ke sini pon, RM4500 terbang dari bank! Fikir-fikirkan tentang hal-hal yang akan saya hadapi di kastam Malaysia nanti. Dengan berat beg lagi! Masa nak mencari, membeli barang-barang korang lagi. So, jangan nak pandang sangat PRICE USD tu..lihat juga usaha rakan anda ye.. :)

MissSilent Says: Lain la klw ko kawan secomolot, sekatil..mak tak kisah! :)

8 Pengkomen:

reena @ October 30, 2010 at 9:06 AM

Haaaaa tu diaaaaa Yash dah bersuara. Nasib baik aku tak pesan pape. Hehe..

yam^Artfingers^ @ October 30, 2010 at 9:17 AM

perghh....yash mengamuk la....yash...i am not in the category kannn????

cemane pon...aku totap jeles...nak p US gak..har har..

Skinny Yash @ October 30, 2010 at 9:27 AM

ha ha ha...pesan xkisah..tp jgn melampau!muahahaha...kan aku dah ngamuk ni...ni symptom nak period la nih!! huhuhu

arezura @ October 30, 2010 at 9:35 PM

Bwk blk beg2 baju awak n hubby dh la Yash... !! Yg lain tu tinggai ja, puas ati...

Tp xleh jgk ye.. dh membeli dh!! :P Sabo jlah fren..

Skinny Yash @ October 31, 2010 at 3:32 AM

hahaha..sesetgh org mcm x phm. dia mintak belikan mcm mintak beli kat kedai runcit je kan! suruh die mai beli sendiri baru tau! he he he

T.E.M.B.U.N @ November 1, 2010 at 11:43 AM

hamik!
hehehe pesan banyak2 tu baik bank-in terus duitnya
siap dgn chrge kat akstam kang
pis:p

Skinny Yash @ November 1, 2010 at 2:34 PM

ko jgn nak pis pis sgt...pi siapkan kawin2 kamu tu...

T.E.M.B.U.N @ November 1, 2010 at 4:24 PM

hahahhahahhahhaha
Garang!
bwek!