Tukar identiti atau tukat 'pesen'?

Tuesday, November 30, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash



Kurus tak bermakna tak bole berfashion. Dari dulu, i bukan la fashion ikon! ha ha ha Macam cik Ami kite! Jelesss tau i nokk! Berani sungguh dia. I ni pemalu, so nak berfesyen-fesyen ni, kureng sikit. Usually, people will said, "ala...ko kurus..senang nak cari baju! pakai apa pon cantik!" yeah right! Kenyataannya, sangat lah susah nak cari baju size saya ye! I can't really wear S size. Sebab still longgar. Kurus kan saya?! Bluekk! So, if i jumpe XS or XXS..memang gua rembat sebanyak yang mungkin. Macam kat sini.. :) Suke sangatt! Skirt, dress, tops, semua pon ada size i! Sampai XXXS pon ade hokay! Tapi itu terlampau kecik! aku nak masuk peha pon xmuat! he he he. Malangnye, Supre takde kat Malaysia. Only available in Australia. Aiseh. sempat la beli buat stock masa pegi bulan April haritu. :)

Tiba-tiba, terpikir nak berfashion. Bole ke? Apa fashion yang sesuai untuk orang kurus seperti ku ini? And this what i found...

Dressing Tips for Thin, Skinny women. :)


- You should not wear anything bare or clinging
- Boots are best, they camouflage skinny legs under skirts. - It hide skinnier legs very smartly!
- Avoid heels, of course. - they create the illusion that you are even taller and your legs are thinner than they really are
- Like the very short woman, you should avoid heavy shoes. They'll make your legs look even thinner
- Keep the very skinny part under wraps. You may cover your throat with a scarf, choker, high cowl neck or long hair. Avoid prissy bows and ruffles
- Minimize use of padding on your shoulder.

- Wear horizontally striped designs and patterns - It can add curves to your body. :)
- Minimize layering clothes
- Get rid of your skinny jeans or super-tight pants- wear straight cut denim, parallel fit jeans or trousers with a tight flare at the bottom.
- Wear chunky clothes -these fabrics add more shape to your look and in the meantime create the illusion of fullness.
- Avoid belts at mid-waist - makes you look even thinner!
- Go for baby-doll style clothes. - make you appear fuller and optically make you look shorter!
- Wear scarfs and high cowl-neck tops and sweaters -  can hide a longer neck very smartly and will add some personal touch to your style






Source: http://www.noubikko.com/noubikko-body/tips/camouflage/tallthin.htm, http://www.fashion-style.becomegorgeous.com/new_trends/fashion_tips_for_skinny_girls-1850.html, http://www.goodeveningworld.com/dressing-tips-for-tall-and-thin-women/


Skinny Yash says: Tahun depan tukar pesen (fashion) lah! :p

New Lappy from Lowyat!

Tuesday, November 30, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Pada sesapa yang mengikuti perkembangan aku yang xkembang kembang ni, masa aku kat US kan tergedik aku tanya patut ke tak beli Ipad?! Dan kesimpulannya, aku tak beli pon..atas sebab-sebab utama kat bawah ni.

1. Aku takde laptop sendiri. All these while, laptop company or laptop family. :)
2. Ipad tak bole nak tulis-tulis document panjang-panjang. Letih menaip atas screen weih!
3. Nak guna Microsoft Office, kena beli mahal! Kalau windows, bole je amek pirated! :)
4. Paling murah, RM1700 for 16GB. Tak berbaloi betul! ;p

So, today Apple just announced Ipad are now officially in Malaysia! And price nya sangatlah murah compare to U.S. Sebab diorang ada Sales Tax kan.


iPad with WiFi
16GB  RM 1,549
32GB  RM 1,849
64GB  RM 2,149 
iPad with WiFi + 3G
16GB  RM 1,999
32GB  RM 2,299
64GB  RM 2,599 
Untuk pertama kalinya, aku baru perasan Malaysia jual barang US murah bile convert from USD. Pelik! Pelik! Tapi tak pelah! Still rasa bersyukur sangat sebab tak beli Ipad haritu kat US. Now, i am blogging  using my own 1week old plus Lappy from HP! :)
Just cost me exactly RM1,700. Same price with Ipad, but look what i've got! :)

HP G42

 


Microprocessor2.4 GHz Intel Core i3-370M Processor
Memory MaxSupports up to 8 GB DDR3 memory
Display35.6 cm (14.0”) Diagonal High-Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366 x 768)
Keyboard101 key compatible, Notebook keyboard with home roll keys
PC Card Slots5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro or xD Picture cards
Dimensions34.2 cm (W) x 22.8 cm (D) x 3.15 cm (min H) / 3.65 cm (max H)
WeightStarting at 2.20 kg
Power
  • 65 W AC Power Adapter
  • 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
What's In The BoxWebcam with Integrated Microphone (VGA)


I beli from my husband ex-colleague yang berhenti kerja bukak business kat Lowyat! Masyuuuk woo! He can give you special price! He he he. Plus ade 8 FREE GIFT (rahsia!) This is our 2nd purchase from him. The first time beli for FIL. Kat sini jugak. Kalau nak beli, datang cari mamat baju biru bawah ni! :)

Tokei baju biru, bukan baju Hitam! ;p

Skinny Yash says: Baru boleh beli Ipad lepas ni...he he he

Perubahan mendadak!

Tuesday, November 30, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Tahun baru bakal tiba. Apa-apa pon takde perubahan. :p Adalah! Dari Kuala Lumpur ke Pulau Mutiara. Dari careerwomen ke housewife..ke careerwomen kembali dan sekarang..Housewife semula! ha ha ha. Berjalan sakan tahun ni! 2 bulan di Sydney. 4 hari di Langkawi, 2 bulan lagi di US. Seronok. :)

Seronok lagi sebab i dapat my 1st Coach Handbag pemberian suami untuk my 2xth Birthday (sbrnye utk ketika ini aku xigat umur aku berapa! ha ha ha) taruk X dulu! I'm not into Coach actually, tp dah suami nak beli kan, amek je leeeee! Nak beli sendiri den tak mampuuuu! ha ha ha ha. And my 1st own buying shoes from Coach juga! :)

tengok bag. jangan tgk saya.
Sanggup beli walaupon size lebih o.5 inch! :p
First day i pegi boutique, saw this on the rack at $158. So, kalau convert pon around RM550 included tax. So, pikir-pikir balik. Mak tak mampu nokkkk nak beli kasut memahal nih! The next day, i came again to buy few item ordered by customer. And guess what?! It's on SALE!! Turun jadi $99! So, baru dalam RM340. Aduhai..menangis pulak tengok! Try-try..mintak new pair! And guess what?! Last pair! adoii! Potongg! So, test punye try..at last i amek jugak coz my dearly friend, Haniza got few discount voucher. I took the new pair but 0.5inch bigger! Okla. still muat! :) So i purchased this at around RM 250 mcmtu! ha ha ha ha Murah kannnnn!!!! Agak-agak, kasut Coach kat Malaysia berapa ek?! blueekkk ;p

"I takde clutch nak pergi kenduri kawin la..... :(" Jalan punya jalan..nampak Michael Kors!! I like their design! Suka sangat! So, bought it at around RM500-600 kot! ;p Ko tengok?????! Sampai laki aku cakap, aku dah lupa daratannnn! Tak nak pandang-pandang Guess apa semua! ha ha ha...No la. I still pakai handbag-handbag yang lain. Tak kisah murah ke mahal. Janji cantik and sedap. and of course Practical! :)

motif??bkn laki aku! tp clutch sebelah laki aku! :)
Okla, ini bukan entry POYO ek! ha ha ha ha. Saje, sebab tak update pon apa i beli mase kat US haritu :)

p.s: Suami ku cakap, "jual la handbag2 yang u xguna sgt tu.." ish...sayang la pulak! ;P

Used Coach, Tapi macam Brand NEW!!

Friday, November 26, 2010 / Comments (1) / by Skinny Yash

I'm selling off this pre-loved COACH!!!!

ONLY FOR RM 649!!


More details check on Pay Less Place!

I'm back and Pay Less Place Success!!

Thursday, November 25, 2010 / Comments (3) / by Skinny Yash

Wah..lamanya tak update blog! huhuhu. Jangan kata update blog, kemas rumah pon tak lagi! huhuhu. Serious perlukan endon-endon suruh cuci rumah. Tak larat wei. habuk banyak sangat. Ni pon, hari-hari aku dah selsema sebab habuk. *tapi aku xdak resdung tau* musykil!

Flight kitorang from San Francisco haritu banyak plak problem nye. Jangka from SFO to HK, tapi, dia bole pulak lencong ke Korea! Dapatla aku tengok-tengok Incheon, Korea! ha ha ha Tengok dari dalam perut kapalterbang je la. Tak turun pon, sebab depa isi minyak. Atas alasan, cuaca buruk, so plane nak lawan angin, makanya makan minyak cepat! huhuhu. Dan confirm-confirm la, flight from Hong Kong to Kuala Lumpur terlepas! From Korea to Hong Kong dalam 3-4 jam gitu la.

eh eh..sambung jap lg. nak kuaq amek suami balik kerje jap!

yesza..sambung lg! So, sampai HK pagi, dapat tau next flight kami petang direct to Penang instead of to KL and MAS flight to Penang. Because the delayed is from their (CX) end, makanya kami dapat coupon 40HKD sorang! Sumpah tak cukop! Hong Kong mahal dowhhh!! Serious mahal! And nak cari makanan halal kat airport tu, memang rasanya xde la! Semua cina. Apo yang ado, ekau makan lah! Itu pon, nasib company suami bole claim makan kan, so belasah je la! 40HKD tu, cukop-cukop beli sandwich or sepotong cake je weih! huhuhu. Oleh itu, beraya lah kami berdua kat Hong Kong International Airport. Mula-mula seronok la nak jalan-jalan, lama-lama lemau! sebab dah go through long flight almost 15hours kan..Badan pon masam je! huh!

Sampai Penang Airport lebih kurang jam 8pm. Nasib beg-beg tak kena check dengan kastam!! Kalau tak, mati den!!! ha ha ha ha. Penuh satu teksi! Bag semua gabak2! ha ha ha. Rindu nak berjalan dan bercuti lagi!
:(

Satu hari berehat dirumah. Rumah bersih, kemas! Tapi habuk nye, MasyaAllah..Tuhan je yang tau! Disaat ni pon, aku dok srot srettttt srooot sreeeettt sebab habuk! Tunggu je la weekend ye! :)
 Alhamdulillah jugak, barang-barang customer semua dah post. Cuma my couz punye and Si Mek Yam! :) Yang lain, kautimmmmmm! Untung ke? hmmm...he he he..Bole la..buat beli laptop, lampu baru, kasut baru, seluar baru... :)

Alhamdulillah..... :) Cuma ada satu kes je, i pos barang, barang sampai customer rosak!So, i'm waiting for her to return back the item and i need to claim from Nationwide! Buduh! Apa-apa pon, itu semua dugaan kan. Permulaan dalam berbisnes. Ada untung, ada rugi. :)

Next, i'm opening a new order NOW! Sila layari PAY LESS PLACE [PayLessPlace(dot)Blogspot(dot)com]

bye-bye Rumah ku!

Tuesday, November 16, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Ye! 2 bulan sudah! :) Niat mai sini sebulan je. Alih-alih extend! :) Ok..i nak sambung kemas beg-beg nih! Ada sikit-sikit lagi! Pastu nak pi makan..Pastu direct ke Airport! T_T

Doakan semoga perjalanan saya selamat sampai ke Pulau Pinang ye! :)

Yang mana dok tunggu barang-barang hangpa tu, sila tunggu dengan tenang...mudah-mudahan selamat.....


MissSilent says: See u in Penang bebeh! :)

Proud to be Malaysian in San Jose

Sunday, November 14, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Today is my last weekend. Bagi customer ku, confirm-confirm semua xsabaq nak suruh aku balik kan?! he he he. At some point, YES! aku tak sabaq nak balik! Rindu rumah! Rindu kereta! Rindu Penang! Yeay! At another point, sedih nak tinggalkan U.S! :( Ye la..sampai sini pon not like a dream come true! It some sort of bagai bulan jatuh ke riba! muahahaha gile!

Kenapa saya suka U.S?
1. Semuanya murah! Especially branded stuff! :)
2. Every week ada SALE! First week of the month sale la. Black monday SALE. and macam-macam lagi lah!
3. Their online store purchase is AWESOME and RELIABLE! *tak payah keluar rumah pon and mostly free shipping for U.S address*
4. Terlampau banyak department store yang jual brand branded yang SUPER MURAH! Yang tak LOGIK! muahaha. Especially ROSS, TJ Maxx! Macy's, Nordstrom pon best jugak! Time SALE!
5. House hold item macam Crate and Barrel yang sangat AWESOME! yang kalau jual kat Malaysia, sampai mati pon aku tak mampu! T_T
6. Makan? Plenty of Halal Food here!! Masjid and Islamic Centre pon banyak! :)
7. VTA, BART, yang sangat senang and reliable.
8. No toll!!!!! All highway is FREEWAY!!! :)
9. U.S traffic jammed is like traffic jem KL yang masih bole bergerak 10km/j! :)
10. Tak malu nak masuk butik-butik Mahal like Coach, Burberry, LV walaupon korang pakai biasa je! Their Sales Assistant sangat friendly and peramah to all the customer tak kira la kulit putih ke kulit hitam ke..kulit coklat ke! BAGUSSSSS SANGAT!!! :)

Itu antara point-point terhangat di pasaran! Ka baboom punye point la! Semua point itu yang tak mungkin ku dapat di Kuala Lumpur, mahupon Penang yang tercinta itu! (except masjid la! Malaysia berlambak!) Ah..tak guna cakap pasal U.S. Kang orang cakap lupe diri pulak kan?! But it's true though. Malaysia lack of lots of thing! Buat menara tinggi-tinggi, terima visitor dari seluruh pelusuk dunia, TAPI online store Hampeh!!! :p
 That's why, we bloggers buat online business kan?! Lagi masyukkk! Tak payah nak entertain-entertain customer kat kedai kopi semata nak close deal! ;p

I'll be missing u U.S. Entah tahun bile lagi nak sampai San Jose! :) And i am proud because, i came here for a leisure and converted it to Business plus meet up some of the Malaysian in San Jose! They are super nice okay! :) Hope to stay keep in touch with them! :)

Harini hari Sabtu jam 3pm, Suami kerja dari semalam tak balik! Kesian. Katepon bussiness trip kan. Tak pelah! Ada rezeki, saya datang lagi! :)

Reasons NOT TO BUY or BUY IPAD!!!

Thursday, November 11, 2010 / Comments (3) / by Skinny Yash


NOT TO BUY, because...

1. Not the best for writing long documents. (sigh)
2. Sucks in sunlight.
3. Some rumours said, it's going to be obsolete. (Is it true?)
4. No Purpose! (if u got a laptop and a smart phone...) ;p
5. of the Price! (RM1,700 for 16GB? hmmm...)
6. does not include Flash support! (huh?!!)
7. Not multitasking. (for 3rd party applications. )
8. No camera (anyway, why would i need that?)
9. No GPS (on wi-fi version la..)
10. NO USB or SD connection on the IPAD. (sigh)

Apple iPad MB292LL/A Tablet (16GB, Wifi)

BUY IT!!! Because...

1. Great for Games!! (yeay!...Angry Bird!)
2. Great E-Reader...(anyway..i'm not a good reader..;p )
3. Excellent for movies.
4. Great for travel computer! (YES!!)
5. Good for kids learning! :)
6. Thin, Light and easy! (Yupp! i can just put inside my handbag!)
7. I can just flick my finger to see photos. :p
8. Still thinking...
9. . . .
10 . . .


MissSilent Says: Still thinking whether worth to buy..or not to..

Entry Berangan dan Aku Benci!

Wednesday, November 10, 2010 / Comments (6) / by Skinny Yash

Now 12.30am. I can't even close my eyes. Johnny dah tidoq. I don't know what was i thinking. I am coming back after this weekend. And it's just too fast babe! Too fast! These 2 months macam tak rasa je. :( I met a new friends again. Those are Malaysian in San Jose. And they are sooooooo nice!!

Today, i went for a shopping spree with Sheilla new friend whom from Japan who's husband got posting here in the U.S for 2 years. Pregnant i think 4-5 months kot. Got a baby boy yang sangat handsome! And Auntie Ainal who have been here for the last 4-5 years with her daughter Tikah just graduate high school! :)

See! I dah ramai kawan! And it makes me lost my touch to Penang! Owh! Apakah aku lupa daratan?! I just loved to be here.  Tak tau kenapa. I think because surrounded by nice friends, cheap branded things, tons of nicesst place to go. Sigh. I just want to stay, if i could.........

Once i jumped in the car, hubby told me "Director i hint, offering me a permanent here" And i was like.. NAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKK!! JOMMMMMMM!! And his respond was "Tak nak lah!" T_T Terus sedih aku! Hubby cakap, "ha..u duduk la sini sensorang..i nak balik!" Ceh..takde harapan aku nak duduk sini. :(

Once, i have this plan that i wanted to stay in Australia. Dah survey how's transportation would be, how the house price. Cuma rezeki job for my husband je tak kena, so we forget about it. Because main concern of course la hubby's job kan. Sebab dia adalah sumber utama kewangan family kami. :) Now, i have this thought...wanted to stay in the U.S. Ala..2-3 years pon jadilah. Just to take experience and kumpul duit. And of course can explore more about U.S kan. So, just now when having dinner with Auntie Ainal's family and Sheilla's family, diorang pulun la cucuk-cucuk laki aku! ha ha ha. Aku pon dengan harapan la..Johnny nak tukaq fikiran..Which i know..he wont.. :(

Like what Autie Ainal said, we all masih muda. Take the experience. If got the opportunity, take it. Time ni la nak kumpul duit pon. Before ada deret-deret anak kan. Nanti nak pindah randah pon susah dengan anak sekolah lagi. So, now just a right and nice time to take a step ahead. :) This is what they told me, they can survive if only the husband is working. Sebab mostly barang-barang sini murah. No toll, no parking fees (mostly la..). So, mostly they still can survive. And i was telling Johnny that i will continue doing my business. So bole la tambah pendapatan kan?!

Tapi, imi semua adalah angan-angan yang tak mungkin akan tercapai kan? Ala..sedihnya! I was hoping i got job here, so obviously suami ku akan move ke sini juga! In fact we don't have anything there back in Malaysia. Kereta je la harta kami! Oh ye, plus Kedai! And family of course la. But we do have technology right. Internet makes the far comes closer. So, nothing to worry about.

Ala..apa entry mengade and berangan ni. Benci!!!!

Samsonite Luggage Review

Tuesday, November 09, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Last weekend tak pergi mana sangat. Not going to any tourist attraction ke apa. Just indoor programme coz Fall is like rain..rain and rain. So..Shopping Time!!!!!!!!!!!!! muahahaha. Bought 2 FULL BAGS OF Victoria's Secret! Which bukan mak punya nok. Ni my customer's punya! But i do love the feeling of shopping!! Walaupon bukan kite punya kan. But dapatla feeling-feeling grab masuk poket bag and pi kaunter bayaq! ha ha ha. Hubby got himself a money clip and Belt from Calvin Klein. Bought a pouch for my customer. Again! he he he. That was on Saturday.


On Sunday, niat nak pi beli Coach. Coz a few of my customers did order kan. Nak beli tak bole, coz a few payment masih tak clear. So postponed on Wednesday! :)  At the end, i yang beli bag! But not Hand-Bag..but Luggage Bag!! Yippie Yeay! I choose Samsonite coz it got 10 Years of Warranty World wide. I do love my bag! Sebab duit sendiri! ha ha ha. Gilos!



Samsonite Black Label Cosmolite 32" Spinner Luggage

 This is the BEST luggage Bag offered by Samsonite. I tak pasti kat Malaysia what's the price. But here cost you about 550 USD. So, kalau convert pon dalam RM 1,700 gitu kan. :) But u will amaze dengan weight dia. Only 8.6 lb!! In term of weight Sangat Pratical. Sebab it can save your weight sangat banyak!! Kesimpulannya, bole shopping lagi banyak tanpa rasa ragu-ragu! ha ha ha. Body dia pon bulky. So, memang lebar la! Memang puas hati! :) I teringin nak tahu berapa ek kat Malaysia dia jual? Hmm. Design dia pon sangat Unique and trendy. And i love the handle. Ini adalah design-design terbaru most of the luggage bag! Kalau tak caya pi Airport tengok mat saleh bawak semua pon this design! :) Cool kan?! :p After a while been thinking and discussing with Mr.Johnny, "it's your call..." suami ku berkata kepada ku..ha ha ha Haisssssssssshhhh....Mengundang betul la bag nih!!!!  Pikiaq punya pikiaq..

I take this....NO NO NO! Not the above one! But the bottom one! :) he he he Tapi hammmmmmpiiiiiiiiiiiiirrrr okay!!! Memang hammpirrrrrrr gilleeeeeeeeeeeeerrr nak beli yang atas tu! Johnny bole plak tanya aku kan? It's my call! Kalau pikir atas dasar kad kredit yang Mr.Johnny ada, memang dah MAMPU sangat! Tapi bila pikir secara WARAS, MAK TAK MAMPU NOK!! ha ha ha ha..So, amek yang bawah ni je la! :)


Samsonite Winfield Fashion 28" Expandable Polycarbonate Spinner

 

 The dimention kecik sikit compered to the previous one. This design the biggest they have is 28". So, ok la. Bukan i nak pack macam pergi 8 tahun pon kan! ha ha ha Just nice to pack for 1-2 weeks punya baju for both of us. :) Ada jugak design-design yang fancy-fancy and color yang menonjol macam PINK! ha ha ha Berkenan sangat! Walaupon tak suka PINK. Tapi bila pikir balik, kalau laki aku on business trip again, takkan dia nak pakai PINK luggage kan? Mengundang namanya! ha ha ha ha. So, i bought this around 180 USD. Dalam RM550 macam tu la! Still on budget! Rasa-rasa samsonite dapat tak this price kat Malaysia. Nanti kite check ye! :)

Both bag are similar in term of functionality. Cuma design and dimension je beza. So, bila pikir-pikir balik why have to buy the expencive one, if u can get 2 bag's of the normal one at 1 price kan? So, sebelum beli luggage, pikir masak-masak and waras okay. Jangan taksub sangat! ha ha ha. And plus both bag ada Fixed TSA combination Lock. Maksudnye, kalau pi U.S, if TSA check the bag, they have the key to open your luggage. So tak la broken you lock kan. If normal bag, memang takde. So, memang pecah la your lock. And the only person who have the key is TSA! So, kalau u dah change the lock number, tetiba lupa..alamat, kena cari TSA je la! he he he


Sekian. :)

 

MissSilent Says: Tak sabar nak tarik tolak bag baru! ha ha ha Gile!

 

 

Halloween at San Jose

Sunday, November 07, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kalau i balik as per early schedule haritu, tak dapat la nak tengok how they celebrate the Halloween tu kan?! he he he. Bukan la kite ni meng'agung2kan sangat..Just for fun. :) Tapi best, week before Halloween biasanya diorang dah start deco-deco their house and porch or backyard. Memang gerun! And nice too! I sempat la jalan-jalan tgk halaman rumah orang around San Jose. Niceeeeeeeeee. Tapi takdak gambar! ha ha ha. Save dalam kotak memori kepala ku je la. :)

the lion and Lady Gogo! ha ha ha

This year, Haniza (my new friend i jumpa thru blog) invite me for a dinner kat rumah dia. I pon excited sebab first time nak pergi rumah-rumah omputih ni kan. Nak jugak tengok macamane design die! And guess what, masuk-masuk je aku histeria! ha ha ha. Nice okay. Even though Haniza banyak kali cakap rumah dia bersepah! Biasala, ada anak kecik, tak bersepah tak sah kan! he he he. Aku yang xde anak kecik pon, rumah asyik bersepah je! ha a ha ha ha ha . Rumah dia just nice! Dengan back yard. And the whole inside rumah dia just nice! Cute..sweet la! So, around 6-7pm macamtu, the kids dah start berjalan dari rumah ke rumah. Trick or Treats!!!!!!!!!!!!!!!!!.

There we go.....rasa macam nak tunggu depan pintu je. Sat-sat budak datang. Tutup pintu, sat-sat lagi bell bunyi! he he he. Tapi memang seronok! Me and amat take turn la! Orang bagi sorang satu chocolate je! Amat satu genggam ha....habis coklat si Haniza!  ha ha ha. Sorry ye babe! First time gitu! Kadang-kadang i takut, sebab kids yang datang bercostume semua! Kalau yang sweet2 cantik2 xpela. Ni datang dengan topeng bagai! Ada tu pakai topeng, dengan parang sekali tuju kat muka i! Hissssshhh budak ni! Aku karate kang! ha ha ha ha ha..Tapi tu sume just for fun!! It really a great experience! Kalau orang Malaysia, sambut Halloween kat clubbing kan?! Apa baraaaaang! Ini la the real Halloween!! :)

tgk muka Johnny? Mcm mintak kene pukul kan? ha ha ha


Kevin, Haniza's husband cooked for us. Fajitas gitu! I mula nak makan nasi ala-ala orang melayu. Tapi semua kat table macam wrap2. so, i pon wrap la jugak! Sedap! :) Thanks again Haniza and Kev for the dinner and the halloween experience! ha ha ha. Owh, tak lupa juga si kecik kenit Brigitta NurIlham. Comel!!! Sebab pakai costume lion tak silap i! :)

Gambar-gambar dalam FB i. layan kat FB je la ye! :)


MissSilent Says: Rasa-rasa tahun depan nak datang lagi la! Bole x?

Dapat duit dengan blogging je!

Friday, November 05, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Kalau-kalau korang jengah blog aku ni kan. Perasan tak dah macam iklan billboard? Ha ha ha. I believe in making money through Blogging. Ye la. Ko tak yah nak keluar duit pon. Layan je blog 24 jam. Kompom dapat duit. :)

I register Nuffnang since August tahun lepas kot. Masa aktif2 hari-hari nak blog pasal kawin! ;p So, sampai sekarang la setia dengan Nuffnang. My hubby selalu perli "Hmm..dah bertahun-tahun pon, baru dapat tu je!" ha ha ha. Tak kisah la suami ku, janji i tak keluar duit pon tau! Tup Tup dapat duit! Kan best?! Puas gitu! Tapi nak verangan feature dalam Blogger of the month macam ThepinkStiletto tu xdapekla. Tapi i think u can submit ur details to Nuffnang helpdesk if u want to have a chance to be featured in there. Mak ni pemalu, memang xmo publisiti ni! ha ha ha.

Now, Nuffnang ade anak buah pulak! ChurpChurp namanye. Before Nuffnang ad kan about this, i dah tau pon from one of the blogger mana tah! Masyuk jugak dia buat. Ribu riban gitu. So, sebab i ni terlampau percuma, register je la! Tup! Tup! Masuk duit lagi! ha ha ha Seronot! Seronot! Seronot sangat! Senang je! Dia macam bagi u details to tweet about client dia punya Advert or promotion. So, ko pandai-pandai la edit sikit. Ade instruction dia. Ikut je! Pasti berjaya! ha ha ha

Paling sonang, GoogleAdsense. :) I rasa ni lagi cepat i tambah duit. Siap paksa-paksa my hubby click everyday from his office. ha ha ha Sebab, u can't click banyak-banyak kali from the same IP kan. nanti dia banned! So, watch out that!

Apa-apa pon, I still think that, this is the easiest way to get money without take out our own pocket money! :) Berhajat nak beli handbag jugak lah pakai duit blogging macam Kak Red kita! he he he



MissSilent says: Nak balik cepat! Google hantaq cheque! :p

HELP Baby Aliff! Please!

Thursday, November 04, 2010 / Comments (5) / by Skinny Yash

I'm not sure whether kat Malaysia dah heboh tak pasal Baby Aliff. I got to know about this poor little baby Aliff pon from a new friend of mine here in San Jose, Haniza. She's Malaysian. :) Just a little bit about Baby Aliff.

Baby Aliff baru 2months old. And got admitted in ICU Hospital Ampang on 7th October 2010 due to subdural haemotoma or pendarahan otak. As per doctor, Aliff had this pendarahan otak MAYBE sebab JATUH, DIGONCANG KUAT or MAYBE JUGAK TERHANTUK!

Masa the mother nak pick up from Baby-sitter house, Baby Aliff menagis sampai biru-biru. And the baby-sitter cakap Baby Aliff dah nangis macam tu for almost 4hours. What??! And the baby-sitter doesn't have this courtesy to send him to Hospital atas alasan, takde birth certificate, so dia biar je la budak tu menangis. So, Mak nye terus bawa ke Hospital and buat CT scan and the Doctor confirmed that Baby Aliff nye brain dah swollen. Ye la..baby kan. Kepala diorang lembut. So, for those mummy-to-be or new mommy in the house, berhati-hati and berjaga-jaga ye.  

So, lot's of thing Baby Aliff have gone through. And Doctor siap cakap , 50-50 je to survive. And more kesian is the mother is a single mother. IF you guys nak cerita lebih lanjut 


As what i read, Baby Alliff dah discharge from hospital. Alhamdulillah. Just have to follow the appointment je la. And now, Mastura (the mother) really needs a baby crib for Baby Aliff. Sebab sekarang pon Baby tu tidoq atas tilam kat lantai je. Kesian okay. So, siapa-siapa ada baby crib to sell of or nak derma let me know! PLEASE HELP TO SPREAD THE NEWS YE! 

And, they have created a Paypal Account for Mastura and Baby Aliff so that the mom able to take care of Baby Aliff sepenuhnya for at least a year.. Ye la, medication lagi. And plus at the moment the mother macam tak bole kerja lagi coz no one can take care of her baby. InsyaAllah next year. I heard someone had offered her a job. Alhamdulillah.

The Paypal id is : aliff.fund@gmail.com

Kesian and sedih bila baby kecik-kecik dah kena go through all these. My husband cousin pon had the same case. But, Allah lebih menyayangi Akmal Harith. Dia telah pergi mengadap Yang Maha Esa around subuh time 21 Ogos 2010, bulan puasa. After 3 months di dunia, takdir mengubah nasib Arwah. And Arwah Akmal Haris sempat survive for 5 years! He is a strong Baby!

Perpisahan di antara seorang ayah dan anaknya, Akmal Haris bin Shamsul

source: Facebook

Or you can read her mom blog. Akmal Harith Dalam Kenangan. Kak Ina. I sempat tengok Arwah Akmal Harith masa dia masih hidup, i think 2 or 3 times je kot. I tak sampai hati nak tengok lama-lama, coz i senang nangis. :( Masa dia meninggal, i tak dapat melawat, coz i dah duduk Penang. Al-Fatihah untuk Arwah Akmal Harith. Semoga dia ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Amin.


MissSilent Says: Bermacam cubaan dan dugaan yang Allah turunkan untuk menguji ketabahan hambaNya.

IKLAN & POST TANGGUH!

Wednesday, November 03, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kalau dulu...blog i macam yang close-close, comolot comolot je tau! Sekarang..wah! Satu dunia tau! ha ha. Kadang-kadang nak tergelak, ade yang google "umur berapa baby boleh makan salmon" pon bole masuk sini! ha ha ha comel la! Ade jugak yang google "dayana Idola Kecil Bogel"! Ko agak-agak la bang..Takkan la budak tak matang lagi tu kau nak buat bahan kan. Gile! huhuhu

Sorry la, supposed this blog nak cerita pasal aku jalan-jalan kan. Tapi ter business sekali pulak! Ampun sujud kaki nok! *tetibe teringat kes lama* eh apekah?! ha ha ha. Fine! Sambil-sambil tu, nak iklan jugak untuk business PAY LESS PLACE ni.. PRICE HAS BEEN REDUCED! CALVIN KLEIN MURAH MURAH YE KAKAK ABANG MAKCIK PAKCIK! SILA LA BELI! MASUK SINI. Atau pon check it out FACEBOOK ye.

Erm. Sebenarnye nak post pasal Lake Tahoe, Trip to Stanford, Google. Tapi bila malam, intenet hotel macam laha*** sikit! So, kite sambung esok je la ye....


MOTIP?? kasut baru! bluekk! ;p

SERIOUS COACH ORDER ONLY! ASAP!

Wednesday, November 03, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

I don't want to waste my time here okay. So, now i am helping you guys to buy your DREAM COACH (anything) from of course COACH BOUTIQUE in U.S.

But, now i don't have time to survey your price or check it out for you. I only entertain to those yang memang CONFIRM NAK BELI.

Simple. Just go to www.coach.com. Check the price is USD. And your total payment would be like below.

Example: Coach handbag at $258 USD (stated price before US TAX)

So, ($258 + 10% US Tax) + 10% my service = $312.20 x 3.17 (as per my credit card current rate)

TOTAL =  around RM990 (exclude shipping from Malaysia, around RM15)

Siapa nak beli send email to silent.yash@gmail.com ASAP.