Dapat duit dengan blogging je!

Friday, November 05, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Kalau-kalau korang jengah blog aku ni kan. Perasan tak dah macam iklan billboard? Ha ha ha. I believe in making money through Blogging. Ye la. Ko tak yah nak keluar duit pon. Layan je blog 24 jam. Kompom dapat duit. :)

I register Nuffnang since August tahun lepas kot. Masa aktif2 hari-hari nak blog pasal kawin! ;p So, sampai sekarang la setia dengan Nuffnang. My hubby selalu perli "Hmm..dah bertahun-tahun pon, baru dapat tu je!" ha ha ha. Tak kisah la suami ku, janji i tak keluar duit pon tau! Tup Tup dapat duit! Kan best?! Puas gitu! Tapi nak verangan feature dalam Blogger of the month macam ThepinkStiletto tu xdapekla. Tapi i think u can submit ur details to Nuffnang helpdesk if u want to have a chance to be featured in there. Mak ni pemalu, memang xmo publisiti ni! ha ha ha.

Now, Nuffnang ade anak buah pulak! ChurpChurp namanye. Before Nuffnang ad kan about this, i dah tau pon from one of the blogger mana tah! Masyuk jugak dia buat. Ribu riban gitu. So, sebab i ni terlampau percuma, register je la! Tup! Tup! Masuk duit lagi! ha ha ha Seronot! Seronot! Seronot sangat! Senang je! Dia macam bagi u details to tweet about client dia punya Advert or promotion. So, ko pandai-pandai la edit sikit. Ade instruction dia. Ikut je! Pasti berjaya! ha ha ha

Paling sonang, GoogleAdsense. :) I rasa ni lagi cepat i tambah duit. Siap paksa-paksa my hubby click everyday from his office. ha ha ha Sebab, u can't click banyak-banyak kali from the same IP kan. nanti dia banned! So, watch out that!

Apa-apa pon, I still think that, this is the easiest way to get money without take out our own pocket money! :) Berhajat nak beli handbag jugak lah pakai duit blogging macam Kak Red kita! he he he



MissSilent says: Nak balik cepat! Google hantaq cheque! :p

4 Pengkomen:

reena @ November 5, 2010 at 8:53 AM

BAbe, google adsense masyuk tak? Boleh tak i baru perasan yg my google adsense tak aktivate ke camna tah since last year? Patut la earnings tak gerak! Siot tol. Rugiiiii byk dah.

Skinny Yash @ November 5, 2010 at 11:37 AM

Masyuuuuuk! I never care before, tetibe check macam banyak! And now hari2 nak check! ha ha ha

» NAJA « @ November 6, 2010 at 9:27 PM

haha makcik kayoo lah yash..susah tak nak add adsense tu? shud try nih camne nih nak beli cornetto ice cream 10 bijik tak lepas lagi ni ngan nuffnang nihs..ahaha

Skinny Yash @ November 7, 2010 at 2:23 AM

xusah la..sbb die kan integrate dgn blogspot jugak..so u ikut je dia nya instructions. :) i pon bkn pandai sgt..bantai2 gitu..jadila! he he he
klw nak tunggu Nuffnang tu, berjanggut jugakla. Buffer banyak, nak tukar masuk tu..alahaiiii.... :P