I'm back and Pay Less Place Success!!

Thursday, November 25, 2010 / Comments (3) / by Skinny Yash

Wah..lamanya tak update blog! huhuhu. Jangan kata update blog, kemas rumah pon tak lagi! huhuhu. Serious perlukan endon-endon suruh cuci rumah. Tak larat wei. habuk banyak sangat. Ni pon, hari-hari aku dah selsema sebab habuk. *tapi aku xdak resdung tau* musykil!

Flight kitorang from San Francisco haritu banyak plak problem nye. Jangka from SFO to HK, tapi, dia bole pulak lencong ke Korea! Dapatla aku tengok-tengok Incheon, Korea! ha ha ha Tengok dari dalam perut kapalterbang je la. Tak turun pon, sebab depa isi minyak. Atas alasan, cuaca buruk, so plane nak lawan angin, makanya makan minyak cepat! huhuhu. Dan confirm-confirm la, flight from Hong Kong to Kuala Lumpur terlepas! From Korea to Hong Kong dalam 3-4 jam gitu la.

eh eh..sambung jap lg. nak kuaq amek suami balik kerje jap!

yesza..sambung lg! So, sampai HK pagi, dapat tau next flight kami petang direct to Penang instead of to KL and MAS flight to Penang. Because the delayed is from their (CX) end, makanya kami dapat coupon 40HKD sorang! Sumpah tak cukop! Hong Kong mahal dowhhh!! Serious mahal! And nak cari makanan halal kat airport tu, memang rasanya xde la! Semua cina. Apo yang ado, ekau makan lah! Itu pon, nasib company suami bole claim makan kan, so belasah je la! 40HKD tu, cukop-cukop beli sandwich or sepotong cake je weih! huhuhu. Oleh itu, beraya lah kami berdua kat Hong Kong International Airport. Mula-mula seronok la nak jalan-jalan, lama-lama lemau! sebab dah go through long flight almost 15hours kan..Badan pon masam je! huh!

Sampai Penang Airport lebih kurang jam 8pm. Nasib beg-beg tak kena check dengan kastam!! Kalau tak, mati den!!! ha ha ha ha. Penuh satu teksi! Bag semua gabak2! ha ha ha. Rindu nak berjalan dan bercuti lagi!
:(

Satu hari berehat dirumah. Rumah bersih, kemas! Tapi habuk nye, MasyaAllah..Tuhan je yang tau! Disaat ni pon, aku dok srot srettttt srooot sreeeettt sebab habuk! Tunggu je la weekend ye! :)
 Alhamdulillah jugak, barang-barang customer semua dah post. Cuma my couz punye and Si Mek Yam! :) Yang lain, kautimmmmmm! Untung ke? hmmm...he he he..Bole la..buat beli laptop, lampu baru, kasut baru, seluar baru... :)

Alhamdulillah..... :) Cuma ada satu kes je, i pos barang, barang sampai customer rosak!So, i'm waiting for her to return back the item and i need to claim from Nationwide! Buduh! Apa-apa pon, itu semua dugaan kan. Permulaan dalam berbisnes. Ada untung, ada rugi. :)

Next, i'm opening a new order NOW! Sila layari PAY LESS PLACE [PayLessPlace(dot)Blogspot(dot)com]

3 Pengkomen:

reena @ November 25, 2010 at 9:29 PM

Klu terlepas flight camna beb? Dia ganti naik flight lain free ka?

reena @ November 25, 2010 at 9:30 PM

Eh lupa nk ckp: welcome back Yash!

Skinny Yash @ November 25, 2010 at 9:41 PM

wah..cepat je! :) ha'ah..diorg ganti la..! sbb diorg nye fault kan..yg xbest nye, bg 40HKD je..mana ckuop! huh! btw, thanks!