Proud to be Malaysian in San Jose

Sunday, November 14, 2010 / Comments (4) / by Skinny Yash

Today is my last weekend. Bagi customer ku, confirm-confirm semua xsabaq nak suruh aku balik kan?! he he he. At some point, YES! aku tak sabaq nak balik! Rindu rumah! Rindu kereta! Rindu Penang! Yeay! At another point, sedih nak tinggalkan U.S! :( Ye la..sampai sini pon not like a dream come true! It some sort of bagai bulan jatuh ke riba! muahahaha gile!

Kenapa saya suka U.S?
1. Semuanya murah! Especially branded stuff! :)
2. Every week ada SALE! First week of the month sale la. Black monday SALE. and macam-macam lagi lah!
3. Their online store purchase is AWESOME and RELIABLE! *tak payah keluar rumah pon and mostly free shipping for U.S address*
4. Terlampau banyak department store yang jual brand branded yang SUPER MURAH! Yang tak LOGIK! muahaha. Especially ROSS, TJ Maxx! Macy's, Nordstrom pon best jugak! Time SALE!
5. House hold item macam Crate and Barrel yang sangat AWESOME! yang kalau jual kat Malaysia, sampai mati pon aku tak mampu! T_T
6. Makan? Plenty of Halal Food here!! Masjid and Islamic Centre pon banyak! :)
7. VTA, BART, yang sangat senang and reliable.
8. No toll!!!!! All highway is FREEWAY!!! :)
9. U.S traffic jammed is like traffic jem KL yang masih bole bergerak 10km/j! :)
10. Tak malu nak masuk butik-butik Mahal like Coach, Burberry, LV walaupon korang pakai biasa je! Their Sales Assistant sangat friendly and peramah to all the customer tak kira la kulit putih ke kulit hitam ke..kulit coklat ke! BAGUSSSSS SANGAT!!! :)

Itu antara point-point terhangat di pasaran! Ka baboom punye point la! Semua point itu yang tak mungkin ku dapat di Kuala Lumpur, mahupon Penang yang tercinta itu! (except masjid la! Malaysia berlambak!) Ah..tak guna cakap pasal U.S. Kang orang cakap lupe diri pulak kan?! But it's true though. Malaysia lack of lots of thing! Buat menara tinggi-tinggi, terima visitor dari seluruh pelusuk dunia, TAPI online store Hampeh!!! :p
 That's why, we bloggers buat online business kan?! Lagi masyukkk! Tak payah nak entertain-entertain customer kat kedai kopi semata nak close deal! ;p

I'll be missing u U.S. Entah tahun bile lagi nak sampai San Jose! :) And i am proud because, i came here for a leisure and converted it to Business plus meet up some of the Malaysian in San Jose! They are super nice okay! :) Hope to stay keep in touch with them! :)

Harini hari Sabtu jam 3pm, Suami kerja dari semalam tak balik! Kesian. Katepon bussiness trip kan. Tak pelah! Ada rezeki, saya datang lagi! :)

4 Pengkomen:

MissB @ November 14, 2010 at 5:13 PM

Eh u stay penang ek? Penang kat mana? Saya pun stay penang.. Anyway...welcome home :))

Skinny Yash @ November 15, 2010 at 1:02 PM

original KL..tapi awal thn ni husband dpt keje kat penang, so berpindah la kami! :) i penang kat sg.ara! u? bole lepak2 sekali! :)

MissB @ November 16, 2010 at 12:00 PM

Me kat sg tiram..dekat ja ngan airport hehe. Yeay! Ada kawan leh lepak sesama :))

Skinny Yash @ November 20, 2010 at 7:59 AM

WAHHH! Dekat la...keje mana..? nnt bole lepak2 minum kopi... :p