New Lappy from Lowyat!

Tuesday, November 30, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Pada sesapa yang mengikuti perkembangan aku yang xkembang kembang ni, masa aku kat US kan tergedik aku tanya patut ke tak beli Ipad?! Dan kesimpulannya, aku tak beli pon..atas sebab-sebab utama kat bawah ni.

1. Aku takde laptop sendiri. All these while, laptop company or laptop family. :)
2. Ipad tak bole nak tulis-tulis document panjang-panjang. Letih menaip atas screen weih!
3. Nak guna Microsoft Office, kena beli mahal! Kalau windows, bole je amek pirated! :)
4. Paling murah, RM1700 for 16GB. Tak berbaloi betul! ;p

So, today Apple just announced Ipad are now officially in Malaysia! And price nya sangatlah murah compare to U.S. Sebab diorang ada Sales Tax kan.


iPad with WiFi
16GB  RM 1,549
32GB  RM 1,849
64GB  RM 2,149 
iPad with WiFi + 3G
16GB  RM 1,999
32GB  RM 2,299
64GB  RM 2,599 
Untuk pertama kalinya, aku baru perasan Malaysia jual barang US murah bile convert from USD. Pelik! Pelik! Tapi tak pelah! Still rasa bersyukur sangat sebab tak beli Ipad haritu kat US. Now, i am blogging  using my own 1week old plus Lappy from HP! :)
Just cost me exactly RM1,700. Same price with Ipad, but look what i've got! :)

HP G42

 


Microprocessor2.4 GHz Intel Core i3-370M Processor
Memory MaxSupports up to 8 GB DDR3 memory
Display35.6 cm (14.0”) Diagonal High-Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366 x 768)
Keyboard101 key compatible, Notebook keyboard with home roll keys
PC Card Slots5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro or xD Picture cards
Dimensions34.2 cm (W) x 22.8 cm (D) x 3.15 cm (min H) / 3.65 cm (max H)
WeightStarting at 2.20 kg
Power
  • 65 W AC Power Adapter
  • 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
What's In The BoxWebcam with Integrated Microphone (VGA)


I beli from my husband ex-colleague yang berhenti kerja bukak business kat Lowyat! Masyuuuk woo! He can give you special price! He he he. Plus ade 8 FREE GIFT (rahsia!) This is our 2nd purchase from him. The first time beli for FIL. Kat sini jugak. Kalau nak beli, datang cari mamat baju biru bawah ni! :)

Tokei baju biru, bukan baju Hitam! ;p

Skinny Yash says: Baru boleh beli Ipad lepas ni...he he he

0 Pengkomen: