Samsonite Luggage Review

Tuesday, November 09, 2010 / Comments (0) / by Skinny Yash

Last weekend tak pergi mana sangat. Not going to any tourist attraction ke apa. Just indoor programme coz Fall is like rain..rain and rain. So..Shopping Time!!!!!!!!!!!!! muahahaha. Bought 2 FULL BAGS OF Victoria's Secret! Which bukan mak punya nok. Ni my customer's punya! But i do love the feeling of shopping!! Walaupon bukan kite punya kan. But dapatla feeling-feeling grab masuk poket bag and pi kaunter bayaq! ha ha ha. Hubby got himself a money clip and Belt from Calvin Klein. Bought a pouch for my customer. Again! he he he. That was on Saturday.


On Sunday, niat nak pi beli Coach. Coz a few of my customers did order kan. Nak beli tak bole, coz a few payment masih tak clear. So postponed on Wednesday! :)  At the end, i yang beli bag! But not Hand-Bag..but Luggage Bag!! Yippie Yeay! I choose Samsonite coz it got 10 Years of Warranty World wide. I do love my bag! Sebab duit sendiri! ha ha ha. Gilos!



Samsonite Black Label Cosmolite 32" Spinner Luggage

 This is the BEST luggage Bag offered by Samsonite. I tak pasti kat Malaysia what's the price. But here cost you about 550 USD. So, kalau convert pon dalam RM 1,700 gitu kan. :) But u will amaze dengan weight dia. Only 8.6 lb!! In term of weight Sangat Pratical. Sebab it can save your weight sangat banyak!! Kesimpulannya, bole shopping lagi banyak tanpa rasa ragu-ragu! ha ha ha. Body dia pon bulky. So, memang lebar la! Memang puas hati! :) I teringin nak tahu berapa ek kat Malaysia dia jual? Hmm. Design dia pon sangat Unique and trendy. And i love the handle. Ini adalah design-design terbaru most of the luggage bag! Kalau tak caya pi Airport tengok mat saleh bawak semua pon this design! :) Cool kan?! :p After a while been thinking and discussing with Mr.Johnny, "it's your call..." suami ku berkata kepada ku..ha ha ha Haisssssssssshhhh....Mengundang betul la bag nih!!!!  Pikiaq punya pikiaq..

I take this....NO NO NO! Not the above one! But the bottom one! :) he he he Tapi hammmmmmpiiiiiiiiiiiiirrrr okay!!! Memang hammpirrrrrrr gilleeeeeeeeeeeeerrr nak beli yang atas tu! Johnny bole plak tanya aku kan? It's my call! Kalau pikir atas dasar kad kredit yang Mr.Johnny ada, memang dah MAMPU sangat! Tapi bila pikir secara WARAS, MAK TAK MAMPU NOK!! ha ha ha ha..So, amek yang bawah ni je la! :)


Samsonite Winfield Fashion 28" Expandable Polycarbonate Spinner

 

 The dimention kecik sikit compered to the previous one. This design the biggest they have is 28". So, ok la. Bukan i nak pack macam pergi 8 tahun pon kan! ha ha ha Just nice to pack for 1-2 weeks punya baju for both of us. :) Ada jugak design-design yang fancy-fancy and color yang menonjol macam PINK! ha ha ha Berkenan sangat! Walaupon tak suka PINK. Tapi bila pikir balik, kalau laki aku on business trip again, takkan dia nak pakai PINK luggage kan? Mengundang namanya! ha ha ha ha. So, i bought this around 180 USD. Dalam RM550 macam tu la! Still on budget! Rasa-rasa samsonite dapat tak this price kat Malaysia. Nanti kite check ye! :)

Both bag are similar in term of functionality. Cuma design and dimension je beza. So, bila pikir-pikir balik why have to buy the expencive one, if u can get 2 bag's of the normal one at 1 price kan? So, sebelum beli luggage, pikir masak-masak and waras okay. Jangan taksub sangat! ha ha ha. And plus both bag ada Fixed TSA combination Lock. Maksudnye, kalau pi U.S, if TSA check the bag, they have the key to open your luggage. So tak la broken you lock kan. If normal bag, memang takde. So, memang pecah la your lock. And the only person who have the key is TSA! So, kalau u dah change the lock number, tetiba lupa..alamat, kena cari TSA je la! he he he


Sekian. :)

 

MissSilent Says: Tak sabar nak tarik tolak bag baru! ha ha ha Gile!

 

 

0 Pengkomen: