Meja Makan berwarna Cokelat!

Thursday, January 13, 2011 / Comments (7) / by Skinny Yash

HIDUP BLOGGER!

Tuesday, January 11, 2011 / Comments (6) / by Skinny Yash

Morning!!! :) Just FYI, semalam, cerita semalam. ye. Harini saya taknak ruin my day again. Yeay! Lately ni banyak pulak i tengok blogger-blogger baru ek? Wah...semua pon dah pandai. :) Siap ada group untuk 2010 nye blogger sahaja pulak tu! I tak join group mana-mana pon. Sendiri-sendiri aja.

Just for your own good. Nasihat kepada para blogger. Especially yang baru-baru tu. Terima kritikan. Terima nasihat atau apa jua komen dari reader u. Kalau u have the guts to write in this blogger world, harus la jugak tabah mengahadapi segala komenter negative mahupon positive.Okay?

Kepada reader pulak, Kalau u tak bole menerima cerita orang tu, atau rasa sakit hati atau jeles, atau apa-apa je la, JANGAN BACA BLOG SAPA-SAPA PON! hehehe Sebab maybe u tak pandai nak layan blog. Sebab blog ni sebenarnye untuk orang perseorangan meluahkan perasaan mereka. So, sukehati diorang la nak tulis apa pon. Sebab yang tulis, dia. Awak pembaca je. So, layan kan ajeeeeeeeeeeeeee :)

Okay? Bole? Biarlah kami menulis dan meluahkan perasaan masing masing dengan cara tersendiri. Setiap orang kan ada cara sendiri. Selagi dengan menulis kita akan rasa selesa, selagi itulah saya akan menulis. Asal sentiasa menjaga adab dan tatasusila penulisan blog dan tak meng'aib kan sesiapa. :)

HIDUP BLOGGER!!! :)

Peringatan

Monday, January 10, 2011 / Comments (2) / by Skinny Yash

Dalam kesakitan aku semalam, terbaca satu message dari seseorang...Purpose? Untuk mengingatkan aku pasal pinjaman MARA yang tertunggak. Yes! Aku akui itu salah aku. And aku terima nasihat kau dan hormat kat kau sebab kau lagi tua dari aku. Tapi...kalau dah subjek utama pasal Pinjaman MARA, tak perlulah kau nak ungkit pasal suami aku! Keluarga aku! Itu sudah lain!

"hutang kat dunia kita mungkin bole lari
tapi hutang akhirat....ko pikirla sendiri"
"ko berbangga g jalan sana sini..shopping sakan"
"XX pun bayar ptptn guna duit sendiri walaupun tak sekaya ko dan laki ko.. "
Ye! Saya tahu. Sesungguhnya saya hutang MARA, bukan hutang suami kamu! Dan, awak sakit hati ke saya ke oversea? Tak kan?! Jadi motif statement "berbangga jalan sana sini" tu..kenapa ek? And pasal shopping sakan..harus sakannnnn! Dah murah kan..kalau mahal-mahal saya tak mampu! :) Anyway, Saya tak pinjam duit siapa-siapa. Oh Duit MARA saya pinjam! :) Sorry, MARA..saya akan bayar balik another RM4,500 yang tertunggak tu ye! :)

"ade byk cara utk berbangga kat facebook tu
ko je yg tak perasan"

 Erk! Sesungguhnya, dari kecil sampai dah kawin ni..saya tak pernah terniat atau berniat nak BERBANGGA-BANGGA dengan apa yang saya ada. Kalau awak fikir macamtu, bermakna awaklah yang salah tafsir. Tuhan Maha Mengetahui. :)

"tak peduli ko nak buka tudung ke nak tayang dada ke..
tapi setiap kali ko berbangga g sana sini shopping
ko sebenarnya berbahagia atas kesusahan abah XX"

Erm..saya rasa ada kesilapan disini. Saya berbahagia sebab ada suami disisi. Dan saya bahagia sebab saya cukop sifat dan rendah diri. Pasal bukak tudung, saya rasa itu masalah saya dengan Tuhan. Sedangkan orang yang bertudung pon, bole dedah sana dedah sini kan..

"kalo tak berpendidikan tinggi, XX malukan ko kat facebook"

Kalau itu kehendak awak, saya terima. Malukan la saya dimana jua. Saya terima. Tak sangka busuk sangat hati tu. Tapi takpela, buat la apa pon, kalau itu bole memuaskan hati dan napsu awak. :) I'm cool.

"ko dengarla cakap org pasal XX ke suami XX ke
ko tgh tabur fitnah ni
ko cakap pasal keluarga org..
pernah XX kutuk keluarga ko yg songsang tu?"

Untuk pengetahuan anda, saya ni tak amek porttttt lansung tentang family awak atau sesiapa saja yang berkenaan dengan keluarga belah Abah saya. Kalau ada pon, saya masih berbaik-baik dengan diorang. Ye la, sepupu gitu kan. Orang tak kacau saya, saya tak kacau orang. Orang bahagia, saya pon tumpang gembira. :) Takde sekelumit pon saya bercakap pasal hal korang. Tuhan tahu. :) Erm..keluarga songsang? Keluarga siapa ek? Saya ke...? atau Abah saya? hehehe. Kurang pasti disitu. :p

"suami ko cari perempuan lain?XX mmg tak heran...
kalo suami ko tak reti respect abah ko sendiri
XX tak heran kalo dia cari perempuan lain
mmg ade gaya kaki perempuan pun
XX sebenarnya tak suka suami ko ni
patutnya die didik ko jd lebih baik
tapi skrg ko makin jauh dari agama dan tatasusila"

Kalau pon suami saya cari perempuan lain, saya dapat Payung Emas kak! :) Macam mak saya! :) Alhamdulillah, sejak kahwin dah setahun lebih ni, ade jugak dia cari perempuan lain. Itu pon mak and adik dia! :) Kalau nak kata kaki perempuan, memangpon! Dulu la! Zaman muda remaja kan..saya pon kaki lelaki gitu! So, kena la kami berdua. hehehe Manusia kan berubah. Ada yang dari baik jadi jahat. Ada jugak yang jahat jadi baik. Sedangkan orang kaya bole jatuh miskin, tak mustahil orang miskin jadi kaya! kan?! Saya pon tak mintak orang suka suami saya. Terpulang pada persepsi masing-masing. Yang nak hidup dengan dia, SAYA. Pandai lah saya jaga suami saya. Dan Alhamdulillah jugak, saya solat pon kadang-kadang berimamkan suami saya. Agama pon masih ada. So, saya rasa takde kena mengena kot dalam konteks perbincangan kita tentang Pinjaman MARA.

"XX bersyukur sbb lebih kaya drpd ko dan suami ko
dari segi tanggungjawab, taraf pendidikan, etika, agama
dan lain- lain
Alhamdulillah mmg bersyukur sgt"

Saya pon tumpang gembira dengan apa yang awak ada dan kecapi. Semoga berbahagia hingga akhir hayat. :) InsyaAllah.. 

Ini bukan tujuan untuk meng aib kan sesiapa. Cuma aku rasa, orang yang selama ni aku agung2kan dan hormati telah merosakkan reputasi beliau sendiri. Baru la aku tau, tak semua orang yang bertudung itu bersih hatinya. MasyaAllah.. Peringatan untuk peminjam MARA jugak! Sila bayar!!! hahaha.

Wishlist 2011

Sunday, January 09, 2011 / Comments (8) / by Skinny Yash

Bile check-check balik my wishlist for last year, macam bangang pon ade! Blueeek! ;p Macam tak relevan je! hahaha. So, this year nak buat yang rational and relevan! Tak tau la bagi korang relevan ke tak?! hahaha



1. I don't think i want a new handbag for this year! NO MORE! Tapi nak Tods Shoes jugak! ;p
2. I nak video camera! Hubby was complaining "Nak buat apa!" Hmm. jawapan I "Nak buat video-video macam orang buat video kawin-kawin tu....best je tgk!" *kesian! dulu kawin xde bajet for that!* Pfft
3. We both nak buat diving license!! Tu la..see how it goes.. :) *Miss B, info pleasee...! ;p*
4. Nak Settle Hutang-hutang melampau! And guess what, I CAN LIVE WITHOUT CREDIT CARD(s)!! :)
5. Amsterdam...Euro Trip with Hubby!!! That's our plan for this year.. :)
6. Furnish the bedrooms..and study room!
7.

This is all i can think about for now...it may grow a bit longer from time to time..hahaha. But cube check, takde pon benda yang tak berpekdah kan?! he he he

And, InsyaAllah..i may start my new job on 17th January 2011 if there's no problem/issue on the background reference check. :)



Skinny Yash

Happy New Year!! *Post Basi*

Saturday, January 08, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

I know I'll be the last person on earth wishing you! ;p

What happen to me in 2010?? Let me re-call! :)

January 2010
Move to Penang










February 2010
Nothing special. Got new job, Balik KL sekali. Tengok HOT fm Busking kat Central Market. :p














March 2010
Business Trip to Sydney, Hubby business trip to US



April 2010
Missed Hubby birthday!! :(, Quick getaway/honeymoon to Langkawi!











May 2010
Got my new BB!

June 2010
Too much wedding could not attend!!!T_T

July 2010
Reunion back with my girlsss at Ofey Engagement! :)









August 2010
Too many wedding and our 1st Anniversary! >.<

September 2010
My Birthday and Hello California!!!!! :)











October 2010
Fall in San Jose









November 2010
Back in Penang. Raya Haji di Hong Kong. :P

December 2010
Housewife as usual+macam-macam

  








HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!!
(hope, i'm not too late!)
>.<


Skinny Yash