Classy, Fun and Cheap! - Updated

Monday, March 28, 2011 / Comments (11) / by Skinny Yash

What say u! :) Browse, and do let me know if u interested. Items are limited.







(NO MORE!) :)

RM 60 ONLY. Incl. Postage


Photobucket

Cyberview Lodge Resort, Cyberjaya - Part I

Friday, March 18, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

Kali ni nak review Cyberview Lodge Resort lah! :) This is my second time menjejakkan kaki kat hotel ni. First time masa dok sibuk-sibuk cari tempat nak kahwin, and yang ni super expensive la! Bukan dalam budget kami! ;P So, this round, bukan bercuti  ye...tapi Johnny have to attend his PMP training for 1 week. And i dah mintak kebenaran from my boss to work from home. Which means, from hotel gitu la! :) 5 Hari duduk situ! Layan gambar dulu lah!






 



So far, i rate dia 8/10 la! Even Johnny cukup suka dengan environment dia, (i must agreed on that!) but satu hari sampai 3-4-5 kali nak ketuk pintu apa jadahnya kan?! First pagi nak kemas bilik. Second datang nak check mini bar. Third datang nak bagi choclate compliment from hotel katanya. Sat lagi datang lagi check mini bar! Aduhai..penat nak bukak pintu! Hari-hari macam gitulah rutin nye! I siap hafal! :)

Tapi kalau nak tempat yang private (tolak tepi gangguan2 housekeeping itu!) disinilah tempatnya! Rasa takmau balik! Sebab takde sapa kacau! :P Oh, tolak jugak point banyak nyamuk! Biasalah, dah kata chalet kan..dah tu dikerumuni hutan-hutan plak. Memang confirm banyak nyamuk. Sebab tu diorang sediakan ubat nyamuk dalam bilik! Yang letrik tu! hehehe

Next entry je la i tunjuk sekitar hotel tu plak ye! byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


Photobucket

City Flat by Michael Kors...

Friday, March 18, 2011 / Comments (2) / by Skinny Yash

When i saw this, my heart is pumping so fast! Yes! I know! It's so simple right? I do love simple thing! :) Contoh, i suka kain warna kosong..takde corak-corak! Satu warna je! :P Then kalau beli handbag or baju, i suke yang design sikit je, takmo yang design melampaui batas! hehehe

This is from Michael Kors, patent leather. Ada dua color. Black and Tangerine. Ha...lagi satu, i ni susah sikit nak pakai warna-warna terang ni. Coz i pemalu! auwwwwww!

City Flat Black by Michael Kors

City Flat Tangerine by Michael Kors

Tapi nak ini!!!!! :(

Photobucket

Malam Jumaat punya kerja...

Friday, March 18, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

Bila free, i suka buat benda-benda DIY ni. :) Anyway, depends on mood jugak la! Kalau mood tengah nak ber-kreatif, harus kalah Martha Stewart tu! hahahaha...Okay. Tipu! I am in the mood for wedding again! Oops..bukan saya ye! Tapi adik saya! :) So, saja la membuang masa dan duit pergi Sunshine sebelah office tu! Nasib situ ade kedai jual barang2 craft ni! Harus aku memborong kat situ! hahaha

From DIY Carnation Flower from Crepe paper...sampai lah ke Felting! Blurgghhh! Actually macam-macam material I ada, itu semua stock time-time boring! hehehe Mula-mula dulu Johnny selalu membebel, tapi sekarang dia okay je kot! hehehe :P





Buang masa and  buang duit kearah ini, takpe kot. Janji tak kacau orang! :)

Photobucket

Ads Space for FREE!!!

Monday, March 14, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

Ha! Actually my new layout ni ada 3 space for Ads. No idea what to put, so...whoever yang rasa nak tumpang letak your BlogShop, dipersilakan....sementara kekosongan masih ada. FREE sahaja! Sebab traffic pon tak ramai. So, tak rugi kan. :P

Kalau berminat, do email me at silent.yash@gmail.com

Terhad kepada 3 Blogshop yang pertama :) Kalau ada ramai yang berminat, i bole ganti-ganti la. :)


Photobucket

Setelah 6 tahun...

Monday, March 14, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

Tengok tajuk ar! Tetiba pulak ada aktiviti sederhana lasak di hujung minggu haritu. Kebetulan ada geng-geng Johnny ajak pergi hiking or jungle trekking ke Monkey Beach kat Taman Negara Pulau Pinang. So, seperti sedia maklum, memang I tersangat lah minat aktiviti-aktiviti macamni. :)

Para peserta bersama guider :p


Bayangkan, after 6 years dengan tak pernah joggingnya. Tetiba pergi hiking! Dalam kepala otak, macam "ala..jungle trekking je.." padahal! Mencanak jugakla weih nak naik ke Rumah Api, Mukah Head tu! Dari pintu masuk Taman Negara ke Monkey Beach tu, dalam map cakap took about 1hour 45minutes, tapi kami dalam 50minutes dah sampai. Sebab trekking dia pon senang je! Tapi lepas lepak kat Monkey Beach nak meneruskan perjalanan ke Rumah Api tu yang mengundang gile! hahaha Tapi tetap menten la. Nasib tak bawak haversack bagai! Mau aku patah balik! :P

 Sesampai je kat Rumah Api tu, perasaan tak seperti menawan Gunung Tahan atau juga Gunung Yop Yap! Takde feel weih! :P Taktau kenapa! Maybe itu cuma rumah api. Yang ko bole tengok permandangan dari atas adalah laut! Tapi sumpah lain dengan perasaan naik puncak Gunung Tahan! Hmm.. *kesal disitu*

Next activity, diorang nak pergi panjat Bukit Bendera pulak! I've hiking there before masa i form 5. Mungkin malas nak join, sebab.....rasa macam nak bersara je kot! hahahahahaha

Aku rela duduk di dapur...


Photobucket

I LOVE MY JOB!

Monday, March 14, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

I guess, this is it! My final template for the 100th time! lol It's been a super long time i'm not blogging kan?! Not just i missed blogging, blog-hopping too! Blurghh! Too busy..until no idea to splurge! Pfft

Since my last entry about tipikal meja makan, dah takde benda pulak nak diceritakan, EXCEPT... MY NEW JOB!!! :) Yeah, i'm working now, since early January haritu. Meh i bawak u kat my cube...

.
.
.
.
.
.
.
.
My lovely cube
So, sini lah hari-hari i duduk from 9.30am or sometime 10am until 5pm :) And sometime jugak kat rumah je! :p Coz i have the ability to work from home. Kelllesss kan?! But i can't just simply tak masuk office. Kalau dalam seminggu tu, 3hari ada la kat office. So far, sangat suka my new job! Because i do learn totally new system, involve in several project, touch on Oracle. Hmm. LIKE! ;P And tak lupa juga the STRESS! Pagi petang siang malam ade meeting! Tapi semua con call la. Alhamdulillah, i am a fast learner. Cuma ada certain part je yang agak2 lemsss..tapi..kita belajar la kan...The pay pon cukupla buat kami laki bini.

Alhamdulillah...


Photobucket

I'm Back!

Friday, March 11, 2011 / Comments (2) / by Skinny Yash

With new look! :)

Will update soon! Mmuaaahh Mmmuaahh *sloppy kiss*