Perasaan Campur-Campur

Thursday, April 28, 2011 / Comments (0) / by Skinny Yash

Been busy this 2 whole weeks. Tersangat lah busy! Kerja dari pagi lepas subuh terus ke malam tak berhenti. Sempat la stop nak solat-solat. Every 2 days, Johnny ajak keluar jalan-jalan lepas dia balik kerja. Katanya, takut jadi gila pulak kang, duduk rumah tak keluar-keluar. :p

Busy sampai kan takde masa nak bersembang dengan suami. Dasyatkan?! Not sure if it's my work steal off my time or my priority didn't work! T_T My precious time pon hanya beberapa minit diatas katil sebelum melelapkan mata beberapa minit kemudian. Sedih! Sebab takde masa nak sembang-sembang dengan suami. Pagi lepas subuh dia dah keluar rumah, balik dekat-dekat Maghrib. Sekarang baru terasa tak best life macam ni! :(

Kalau kat Penang, (okay rindu Penang pulak!) masa yang dihabiskan diatas jalanraya hanyalah dalam 15minutes/day. So, kira la kalau sampai rumah pukul 6pm sembang-sembang, tidoq jam 1-2pg, bangun kul 7-8am, pergi kerja around 8.45-9am. Banyak masa untuk spend time bersama.

Saya rindu life yang dulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Apa-apapon, Alhamdulillah dengan rezeki yang Tuhan bagi. Belom! Rezeki anak belom lagi! :) Dan syukur jugak, kedai yang suami beli 4tahun lepas dah hampir siap. InsyaAllah, bulan 9 beroperasi.

Oh, rumah pon dah jumpa! Mixed feeling! Suka dan Tak Suka! Suka sebab balcony nye besar gila and i have my own place! Tak suka, sebab tempat tu mcm ghetto sikit and the facilities jauuuuuuuuh beza dengan rumah kat Penang! :( Rental price pon......jauh gileeeeeeeeeeeeee beza from our previous house! Jauh lebih mahal, bukan MURAH! huh! Oleh itu, nekad nak simpan duit and beli rumah idaman. Lokasi tidak diketahui lagi! :)


Photobucket

The "relapsed" story

Monday, April 25, 2011 / Comments (3) / by Skinny Yash

Been talking bout her in few posts before. The first time our friend break the news to me, i remember, i was in D*ll office and i cried. Alot! :( And today, i cried again after i read her post . :(  Honestly, i don't really know how to express my feeling towards her. I don't really know how to comfort people other then keep telling her to be strong, always think positive, pray hard and all will be okay again!

She knows herself better. I, myself could not imagine how she can take and accept this. I always think, IF something bad happen to me, can i accept it? Can i still live my life? Hmm. I don't think so. But she did well after her 1st time recovering from Chemo. Tough girl huh?! Nampakje orang nye pendiam, kecik molek. Tapi..semangat kuat macam Gunung Everest! Totally salute her! *Tabik spring*

Since she's getting the sick leave by the Doctor, she has started her own business line. I think most of you guys dah tau kot. Shop SputnikSweeheart. She's the designer of the "Schanaz Scarfs". And recently she added a few item like pants, coats and few other items. Check it out yourself la ye. :)

To all of my readers, PLEASE PLEASE PLEASE pray for our dearest friend Ami Schaheera. May Allah gave her strength to go through her chemo session again this coming May. 


To Ami, *if u read this*


Since i know u, *rasa nya kat Open house raya rumah Black* i know u a good and nice person. Selalu dengar je cakap Thonk. Baikkkkk je...Yang I baik punye bergossip! lol. Since then, kita close sebab selalu melepak rumah Wartea. :p We all selalu update each other about U. U sihat ke, U demam ke, U balik kampung ke, U pergi fashion show ke, U tangkap gambar dengan artis ke..semua pon kitorg kepochi! hahahaha. Sorry sebab jadi stalker #tetiba. So, eventhough depan-depan kadang-kadang kitorang nampak tak berapa concern, but deep in our heart, we truly concern about u, ur health and ur family. So, always remember that you still have us who will be praying hard for ur good health. Always be strong and positive. Banyakkan berdoa. Jaga makan minum awak. Banyakkan relax. And of course, u should be proud and bless to have a HUSBAND like Naz. Ewah Naz konon. THONK! okay! :P Sangat-sangat SANGATTTTTTT Lah sayang u! I still remember how he take care of you the first time u kena duduk ward. Keluar office timing kena tepat, call makcik restoren tapau makan, nak kejar waktu melawat hospital. Pergh. Dedicated sangat! :) So, actually both of u adalah orang yang kuat semangat dan sabar! InsyaAllah, semuanya sudah tertulis oleh Yang Diatas. Kita hanya mampu berdoa dan berusaha. Semoga Ami sembuh seperti dulu. InsyaAllah.



Photobucket

Back for Good

Monday, April 18, 2011 / Comments (3) / by Skinny Yash

aaaaaAHHHHHHFFFFFoooooohhhhhhhhhh....... *mulut muncung2* hok!hok! *tekak gatal*

Berabuk nye kat sini. Dah bersawang-sawang ha. :) Too much to tell, sampai tak tau mana nak start. Heeee. *ghenyeh* 

To all my beloved dearly muahh muuaaahhh friends+readers+bloggers+tweeple, I AM NOW BACK TO KL FOR GOOD! yeay!! *lompat kegirangan* Jangan tanya kenapa, tapi sambut la saya dengan hati yang terbuka. Bak kata one of my friend's hubby, "Yash ada kat sini?..Hmm..huru-hara lah KL ni..." LOL.

Currently, i'm staying at my PIL place. Maybe till end of this month. Sekarang tengah tergedik-gedik cari rumah. So, whoever yang kerja area Phileo Damansara, yang tau which area/place are affordable to rent at the moment, do let me know ye. VERY URGENT! Budget ciput je...around 1.2k-1.3k. I'm SERIOUSLY SERIOUS!>.<


p.s: Bag-bag dibawah, sold out ye! Tunggu next batch pulak. :)

Photobucket