SABAR dan DUGAAN

Monday, June 20, 2011 / Comments (2) / by Skinny Yash

This few days i am so being emotional. Mungkin ada yang dapat perasan from my twitter/facebook. Sorry for the spam guys. :P Mungkin emo sebab nak period. Week before period kan time yang sangat crucial for every women on earth. Time ni, ko jentik sikit pon dah meraung. But not to me. I tak bole mengamuk ngamuk macam orang lain. I tak bole nak tinggi suara. I tak boleh marah. I tak boleh bengang. Jadi bila period, otak aku akan agak jadi mereng sikit.Sebab tu, mana yang perasan, i lebih panas baran di luar. That's what changed me. Dulu i panas baran sangat, kat even family and adik beradik. But, since kahwin and my husband adalah panas baran, jadi i have to be the opposite side. Ye la, kalau 2-2 nak panas baran memang apa pon tak jadi.


Oleh itu, kalau kat luar, i tend to be emotional tak tentu arah. I cepat mengamuk kalau order tak sampai-sampai. Yang down nye, kalau mengamuk, mesti sampai menangis. I pon tak paham. Marah sangat gamaknya. hahaha Kalau dulu, orang selalu cakap, I lah manusia paling sabar dalam dunia. Ye. Aku memang penyabar orang nya. Dulu ada EX-boyfriend, main perempuan banyak kali, kantoi macam-macam, tapi i sabar je.(Bodoh disitu! :p) And up to one point, i feel heartless. Itupon sebab maybe i dah jumpa orang lain kot. So, i think at the bright side. Sampai lama mana nak bersabar? Setiap orang ada had nya. Tapi ada orang kata, itu je jawapannya. SABAR.

Oleh itu, sampai harini...saya masih berpegang with the magic word. SABAR. Orang kata jugak, tak rugi BERSABAR. Entahlah, mungkin ada hikmah disebalik perkataan SABAR tu. Ye tak? :)

"SABAR, Itu semua DUGAAN"
(Tapi sampai bila asyik nak dugaan je? Orang lain takde dugaan pon!) kataku dalam hati

Photobucket

2 Pengkomen:

butterfleet @ June 21, 2011 at 12:37 PM

betul 3x
cara you, mcm i....dulu gua angin pun agak ribut jugak lar, tapi dah sebumbung ni, malas mau angin. Tapi badan gua, angin makin bayak. Sendawa jek! amacam? ha ha

Skinny Yash @ June 21, 2011 at 10:05 PM

hahaha! xpela...pelan2...sedangkan lidah lagi tergigit....kan?! :P