Semoga tiada kesakitan dirasai. Oh!

Monday, July 04, 2011 / Comments (7) / by Skinny Yash

Since Friday, both laki bini demam.Actually i yang start dulu since tengok wayang kat Pavilion haritu Hall 2, mengundang hoccay! Sejuk nak mam! :P Tapi, belom sempat i demam, suami ku dah berjangkit. hehehe. Makanya, 2-2 la lembik the whole weekend. *kesian*

On Friday, i pergi settle-settle hal hospital admission and insurance coverage. Initially i want to use my company insurance, although i have my own personal one which is Prudential. Tapi disebabkan my company insurance benefit macam harrrrraaaammmm, so i decided to use my Personal insurance. Nasib ada my agent yang sungguh baik hati bawak ku ke Damansara Specialist Centre untuk uruskan semua2nya. Aku malas nak fikir dah. :) So, siapa-siapa yang takde insurance lagi, cepat-cepatlah ambil. We never know what will happen to us in the next day kan. Sediakan payung sebelum hujan kan bagus... :)

Dari bawak ke hospital sehingga ke jumpa Doktor, semua agent yang uruskan. hahaha. Actually he is my husband friend. Merangkap Pengapit kami! :) Itu pon salah satu tips nak beli insurance. Jangan main beli je. Beli mesti kat orang yang you kenal baik, or yang u percaya. Maklumla, keje jual insurance ni selalunya separuh jalan. Tup Tup taktau hilang mana. Jadi adalah lebih afdal, kalau beli insurance dari rakan2 sekeliling. So, siapa-siapa nak beli insurance Prudential, meh contact mamat ni... Azam Zaki. Kitorang panggil dia Acong! Sebab muka mcm cino kot. :P Bagus agent ni, kalau client dia masuk hospital ke, apa ke..dia pergi melawat. :)

As for me, i'll be admitted to Damansara Specialist Centre Esok pagi. :) Eh apahal suka plak! Aku tengah takut nih! hahahaha. So, bila korang baca post ni, mungkin I dah selesai my surgery..or mungkin sedang surgery..atau mungkin juga tengah berborak-borak dengan rerakan wad. hahaha. First time nih nak admit pi hospital!!Cuakkkkkkk! So, wish me luck and doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar..and most important thing, doakan semoga aku tak rasa sakit.......hahahahha


Photobucket

7 Pengkomen:

Anonymous @ July 5, 2011 at 12:51 AM

Heyyyy i know acong! Took my son's insurance with him. Happends to be my hubby's friend as well! Good luck yash. Hope the surgery went well. Aminnn :)

ezan @ July 5, 2011 at 9:39 AM

good luck Yash.. anyway... ape telah terjadi?? info la ye.... take care dear...

reena @ July 5, 2011 at 3:14 PM

Hg operate apa yash?

yam^Artfingers^ @ July 5, 2011 at 6:40 PM

yash...i just read this. So sorry to hear. Hope all is fine during the surgery. Take care. Buzz me if you need moral support or anything.

Skinny Yash @ July 8, 2011 at 12:53 PM

cahaya: u kan?! heheheh..i dah tnye acong! :)

ezan n reena:baca, anda tahulah ape citenye... :)

Yam: semuanya Selamat!!!! :)

azam zaki @ July 16, 2011 at 12:36 PM

terima kasih Yash :), kalau ada sape sape nak tau tentang medical card , education plan , investment plan bleh le contact ye , click je kat nama tu thanks

Cahaya @ August 4, 2011 at 10:52 AM

Ha ah i. Sorry masa i comment tu terlupa nak tukar nama terus jadi anon. Lol. Glad u r ok now.