Taman Tropika 2, Bangi

Monday, November 14, 2011 / Comments (6) / by Skinny Yash

I'M BACK!!! (again)

Been busy for the past few months. OMGee. In fact sampai sekarang sebenarnya. But today feeling-feeling lemau biskut marry, sooooooo lazy to work! Maybe just because i'm at the peak time before my period, so agak hanj jugak la mood harini. Tapi, boleh pulak ade mood nak blogging. :)

So, today mood nak cerita pasal rumah. I remember i told you guys that we finally bought a house. Yippe Yeay! To be frank, i don't really like Bangi area sebab i tak biasa kot. But as time goes by, suka pulak jadinya. I just thought Bangi sekarang tak macam Bangi dulu. Hutan je banyak kan. Sekarang, a lot of development going on. And tak la kampong pon. Hehehe

Our home loan..eh tak! My husband home loan approved within 2 weeks rasanya. I consider cepatlah. But dari loan approve nak tunggu sampai sign SNP tu, makan berbulan. Hangin jugak la. So, i'll take the responsibility to work with the lawyer. Been chasing the lawyer sebab banyak sangat helah nya. Sat satu owner, sat 2 owner, then she claimed cannot have 2 owners sebab loan 1 nama je. WTH? Then kita pulak nak kena call bank and tanya this and that. Which itu kerja Johnny la kan, sebab i bukan pandai sangat nak cakap dengan orang bank ni. Jadi gaduh je kang. hehehe Panas hati. After few months, baru la dapat sign SNP tu last 2 weeks. Bukan main banyak nak sign ko! Sampai lenguh tangan. As of that day, we already own a property named 'Taman Tropika 2, Bangi'.

According to the project plan, the house will be completed around December 2013. Humangaih! Lambat lagi noks! But dari apa yang staff MCT cakap haritu while we signing the SNP, diorang nak cepatkan progress rumah tu because nak concentrate on other new projects pulak. So, basically by end of next year siap! yeay! Tapi diorang taklah commit. The latest is Dec 2013. Earliest is Dec 2012. InsyaAllah. Tapi kalau tengok pada progress diorang, memang pantas. Every month we will go to the site and check out the progress. Memang every month ada je perubahan. Memang cepat! So, mintak-mintakla tiada apa-apa halangan.

Here's the house layout. :) Oh, those yang berminat..i think for Semi-D still ade beberapa unit left. 3 or 4 units. Very limited. Sebab ada yang loan tak lepas. But harga tetap sama.

Layout Taman Tropika 2, Bangi

  


Currently they still have few projects in progress. Kalau nak tahu pasal MCT ni..B&G, refer kat website iproperty. (http://www.iproperty.com.my/news/2418/B-)



Photobucket

6 Pengkomen:

Anonymous @ March 15, 2012 at 3:54 PM

Hi..U ada pergi tengok the showhouse unit? how was it? Because me and my husband is thinking of buying it tp xsempat nak pergi tgk..BTW, the price of semi-D has increased for more thank 200K now.. :(

Skinny Yash @ March 15, 2012 at 6:33 PM

Hi..yupp! We all masuk showhouse unit for semi-d (the only show house they hv) :-) and impressive! But we bought d superlink,sbb xmampu nk angkat semi d coz only my husband is working now! :-) tapi masa we go for d last launch pon, the price already 700++ for semi d. So, i think mmg price u dpt tu exactly from d developer which for the last phase. So..dah decide?

waszaa @ March 16, 2012 at 12:15 PM

As Salam Skinny Yash, rse2 nye rumah unit link house nih available lagi x ? byk unit lg ke x jual ?? anyways nice to meet u...

thanks in advance

Anonymous @ March 19, 2012 at 10:34 PM

Hi.. Yeah.. we have decided..baru je book tadi...and one day nak pergi jugak tgk the showhouse since u cakap its impressive :)..

Anonymous @ March 25, 2012 at 12:04 AM

Tgk dlm website kpkt developer tropika ni adalah pemaju perumahan kategori sakit i.e. lewat melebihi 30%. Risau dibuatnya...

Anonymous @ July 24, 2013 at 1:57 AM

Salam, ada sesiapa nak beli rumah Corner Tropika 2 n? Beli dr Developer complete fully furnished..show unit pun.

Now, nak jual...minat email : satunasgroup@gmail.com / call 0192111675.

Harga : kena check bank valuation lah..Condition tip top.