NEW FURLA CANDY BAG!

Tuesday, July 17, 2012 / Comments (4) / by Skinny Yash

Girlsssss!

Since I dah beli new luggage kan..so there's a few empty space for me to bring your things back to Malaysia! I'm selling 2012 NEW FURLA CANDY BAG!

Delivery this weekend!!!!  21st - 22nd July 2012
Confirm tak payah tunggu Shipping 2 bulan! :)
 

2012 FURLA CANDY BAG
Color: Mango-Yellow, Blue, Fluo Orange
RM900 (Deposit RM600 to confirm)




2012 FURLA CANDY BAG TRICOLOR
Color: fluo orange, smokey-grey, mango-yellow,
dragon fruit-rose, smokey-grey, fluo orange
mango-yellow, smokey-grey, dragon fruit-rose
RM1100 (Deposit RM800 to confirm)





Photobucket

H&M Tokyo VS H&M KL

Friday, July 13, 2012 / Comments (0) / by Skinny Yash

Just checked out the newly updated H&M website. I think last week diorang tak update lagi Malaysia website. But now, you guys can check out the price and start saving!!! :)

I did a comparison between HM Japan and HM Malaysia. Generally, price sama after convert. But mostly Malaysia lagi murah lah! Not sure about HM Singapore though. :)

Anyway, since end of Jun haritu till mid July, Tokyo Summer Sale bermula. Sana sini SALE. Termasuklah H&M. But i think, HM Jepun lagi banyak choice lah! Sebab sini HM dia the whole building yang ada 7-8 tingkat. Kalau kat Malaysia? ;p Tepuk dada, tanya hati! Eh?!

Suka website HM sebab dia ada Dressing Room! hahaha. Dari tadi dok main! :) Sambil tu bole bajet berapa total for that look. Kan? :)

Source: HM.com


Musim shopping bermula!!! :) Happy Friday and Happy Shopping!! :)


Photobucket

Hampir 3 tahun!

Monday, July 09, 2012 / Comments (0) / by Skinny Yash

Diam tak diam, it's almost 3years we've got married now. ALMOST! And still counting ;) we've start to know each other since October 2007..really got serious only after march 2008. ;p what happen between those months..only some of them yang real close to me or him knew about it. ;) hahaha...yeah! We all tak macam certain couples who actually falling in love at a first sight..or be friends since school or college.

How i met him?

It's a month before he left his ex-company (which the same company i just joined for a month that time).. a friend of mine, whom a friend of him too introduced me to him. ;) and being me, yang suka orang tough! Terus terrrsuka! Boleh?! Although his not that tough ok. It's just i like to see a guy who really looks like a man! If you know what i mean!LOL Plus his sweet you know! Senyuman la maksud i. Walaupon gelap..tapi manis! Hahaha

and so..after we were talking, i overheard that they gonna have some farewell party in the clubs. And being me again, yang kaki clubbing sampai tak ingat dunia..asked him one stupid (i still feel stupid now in fact! Lol) question.. "eh..u pegi clubbing..?" i lupa what was his answer..but he invited me too! ;) just a casual one. Tapi excited! Haha but...i didn't go anyway! I remember he asked me out to club for few times..tapi i tak pergi. ;) not being such a hard-to-get person, i just remember..i have to deal with such a big mess in my previous relationship.

It's true when we met at earlier stage, we both have our own separate relationship. Until we both realize that, we are not that young to play around anymore and we both naturally settledown. Tapi semuanya sudah tertulis oleh DIA kan?! He proposed (not exactly a nice one!) hahaha..dengan satu msg je..semuanya jadi kelam kabut! Hahahaha..it's just a normal text message yang berbunyi..rombongan sampai lepas raya nanti...macam gitu la bunyi nye..In fact, dia tak ajak kahwin pon kan?!hahahaha...i always dream of a nice, romantic and funny proposal! I know i will cry! Haha..but not everything that we want will always come true kan! Hehehe..Afterall, i still glad i marry him! ;)not sure what he feels..but..truly speaking...i can't imagine my life without him..seriously..walaupon mati itu pasti!

and today, 20 day before we officially got married for the 3rd year..i wish we both have a happy life together..! I wanted to plan for something special..tapi dengan keadaan kewangan persendirian ku yang terbatas..ahh..forget it! I love u suamiku!! Walaupon you selalu cranky bila seluar basah time hujan and mengamuk bila cari sesuatu tak jumpa! Hahahaha...semoga rumah bangi cepat siap and we can move in together!! And semoga cepat kita dapat baby, so you boleh tolak stroller dekat shopping mall!! Hahaha..

Till then...

Photobucket

Kedai Halal dan Kebab kat Akihabara

Friday, July 06, 2012 / Comments (2) / by Skinny Yash

Ada satu Turkish Kebab kat Akihabara yang sangat sedap and murah! Gambar kat dalam HP suami pulak! Nanti baru upload lain! :)

Ini baru satu je yang we all jumpa so far kat area Akihabara ni. And sangat sedap and murah! :) Jumpa pon sebab baca blog student Malaysia kat Jepun ni...Port Nizam. Tapi kebab dia memang sedap! Silalah makan! ;) Atas kedai halal ni ada groceries mart jugak. Tapi saya tak pergi pulak, sebab kebetulan dah beli stock for 2 weeks. :)

Direction, senang je! Keluar dari Akihabara station ikut ke arah Central Exit (Kalau tak silap!)  Tak or lebih tepat ikut je dia tulis Electric Town exit. Korang akan keluar kat area deret-deret kedai yang seperti dibawah.. :p


Jalan je terus sepanjang deret2 kedai tu..sampai jumpa Bank kat opposite persimpangan traffic light. Ha..kalau perhati betul-betul, ada Kedai kebab tu right before bank tu. :)


Siddique Halal Mart! 

Oh, kalau nak tahu mana lagi Kedai halal dekat Tokyo...sila refer list dalam website dibawah. Complete. :)

http://islamcenter.or.jp/eng/halalfood.html

P/S: Jangan pulak terkejut kalau kedai tu tulis HALAL, tapi diorang still serve Beer/Alcohol. Memang macam tu. Sebab majority orang Jepun kan minum Arak tak kira masa. And diorang pon suka makan kebab! :P Wallahualam.

Photobucket

Tiket Murah dan JR train in Japan

Thursday, July 05, 2012 / Comments (0) / by Skinny Yash

Untuk yang berangan (tanpa angan-angan, mimpi takkan menjadi kenyataan) nak ke Jepun..you guys can check out AirAsia for cheap ticket. Tapi kadang-kadang, MAS pon boleh tahan murahnya. :)

I bought my ticket through MAS. KL-Narita Return RM1700 all-inclusive. :) Bagi I murahla, sebab senang, tak payah pikir bab bag and makan. Semua dia bagi, Walaupon tak sedap! hahaha

Tiket murah from Airasia pon OK. I think around RM1000 return. Tapi tak termasuk baggage and meals la kan. But...you have to think again. Kalau naik Airasia, sampai Haneda Airport. And biasanya flight akan sampai malam. To those yang memang bajet, sila lah JANGAN naik teksi. Sebab Teksi dia SUPER MAHAL. :) Other options, either you amek hotel berdekatan dengan Haneda airport or tido je la kat airport tu sampai pagi. Kenapa? Sebab, public transport Jepun, i mean the train operate sampai jam 12am..and biasanya certain station last train would be around 11.30pm. Kalau korang rasa sempat nak kejar last train tu..slumberrr! Kalau tak, just make your hotel booking earlier. Senang! Sebab usually AirAsia flight memang delay. So..agak-agak anda macamana? :)

The first train will operate at 6am. So, bolelah teruskan perjalanan anda seperti biasa. Tapi sebaiknya, ELAKKAN naik train diwaktu sibuk, yakni waktu orang sibuk nak pergi kerja! Bayangkan lah dengan bag gabak-gabak, pastu nak berhimpit-himpit dalam train. Plus nak tukar-tukar train pulak! Serious korang taknak itu berlaku! PERCAYALAH! :)

As for me, i'm taking MAS haritu. Biasanya MAS flight sampai pagi di Narita. :) Kalau tak tahu mana train station or platform, keluar je dari pintu arrival tu, belah kanan ada kaunter-kaunter agent. Some of them can speak English. So, bagitau diorang korang nak ke mana. And dia akan bagitahu naik train apa, pukul berapa. I always refer to Hyperdia website. Hyperdia website adalah yang paling mudah untuk digunakan. Contoh korang dari Shibuya nak ke Tokyo station, so just masukkan dalam kotak kosong tu. Boommm! Keluarlah segala option include price and time. :) I guna website ni je setiap kali sebelum keluar dari rumah. Print screen and save, sebab HP i takde internet. :) So, guna Hyperdia.com untuk timetable or route search in Japan. :) Dia boleh install kat Android jugak, tapi still perlu kan internet connection. :)

Ok. till next post ye! :)

Oyasuminasai!

Photobucket