Autumn in Nikko, Japan

Friday, October 12, 2012 / Comments (0) / by Skinny Yash

On 7th October, we went for a day trip to Nikko! Located at Tochigi prefecture and quite a long journey I must say. hehe But, totally worth it! Autumn in Nikko.

Al-kisahnya, kami di arah supaya berkumpul di Asakusa Tobu line tepat pukul 7:55pagi. Tapi ada yang sesat disekitar Asakusa. hehe. Maka, half of us naik train dulu (free because it's included in the discount pass) and my husband and I tunggu another friend. He actually late 2 minutes! Train kat jepun kan tepat, maka memang tertinggal la! Rapid train ke Nikko ni sejam satu. So, we took another train called Limited Express, ala-ala macam Romance Car but with additional charges of 1000Yen. Kalau dalam website cakap 1120Yen, but not not sure why they only charge us 1000. Ok. Rezeki. This limited express train laju and only stops at certain station. So, we all cuma lewat 20minutes from them. :)
Nikko Tobu Station
Basically, Discount pass harga 4400 Yen. It's included rapid train from Asakusa to Nikko. Then bus around Nikko. There's a discount to certain places kalau tunjuk pass tu. So, tak payah nak buat kira-kira sangat. Kalau nak pergi Nikko, just buy the Discount Pass. Settle. :) Because we went there on weekend, memang la packed. Traffic macam nak naik genting malam tahun baru! Huhu So, from Nikko station kalau jalan kaki dalam 30 minit je. Pejam celik pejam celik sampai.

Traffic jam along the road

And our first spot is Sacred bridge. Cantik sangat sungai dia! Jernih! Kaler biru okay! Eh ke hijau? Whatever! Memang super cantik! Nak lalu bridge ni kena bayar. So, we just took a photo from outside. :)


Then we walk through the Nikko national park to Toshogu shrines. Eh layan gambaq je la!

Sacred Bridge

Nikko National Park

One of the many shrines. hehe

6 storeys pagoda
After that, we waited for the bus to Yumoto-onsen. The last stop at Nikko. Bus memang macam sardin. Serious tak tipu. And journey to Yumoto-Onsen took about 2 hours kot. Tak ingat! Tapi memang kena berdiri la sampai Chuzenji (about 1.5hrs) stop, baru ramai turun. So, we got a seat! Al-kisahnya elok-elok naik bus ada drama kungfu berlaku. Anak tumbuk bapak kat muka plak tu! sampai terjatuh spek bapak dia! Kesian! But funny! hahaha Sebab lepas tu bukan main baik pulak bapak dengan anak tu. Saiko la anak dia. Dah besar kot. Umur 20lebih ada tu! Ok. abaikan.

The most amazing part naik bus ni because of the journey. Pernah tengok Initial D? And we rode at the same road like in Initial D. Irohazaka road! I'm not a big fan, tapi sebab kawan Hubs yang beriya and we all pon terinfluence sekali! Hehe. Fun! Bila ada orang yang secara detail bagitau every spot of the road compared in Initial D. hehehe

Irohazaka Road
Irohazaka road opp way





Dangerous!
Sampai Yumoto-Onsen, the place macam tempat peranginan yang dah mati. And mostly yang naik smpai atas tu, orang yang memang nak bermalam kat hotel sekitar situ sebab ada onsen (hot spring). Kedai makan cuma ada satu je, tepi lake. Murah jugak. We eat Soba with tempura. Okla. Weather sangat la sejuk! Nasib bawak jaket! :) And after makan, tangkap gambar sikit kat tepi lake (not that nice) and we wait for the next bus down back to Chuzenji Lake.

Lake at Yumoto-onsen
Autumn looks
While waiting for the bus
Here in Chuzenji stop, we head to Kegon Falls. The highest waterfalls in Japan. Cantik! :) Keje tangkap gambar je! Then we walked back to Chuzenji Lake tangkap gambar sampai sunset. Nice sunset weihh!! Memang cantik!! After that, we walked back to the Chuzenji stop and wait for the bus back to Nikko Station.

Way to Kegon Falls

Kegon Falls

Lake Chuzenji

Kulit album

Sunset at Chuzenji Lake

More info on Nikko Discount Pass, check out the link.


Cheers!


Photobucket

0 Pengkomen: